| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
feridunt

|
Tarih: Pzr Eyl 07, 2008 2:39 am Mesaj konusu: Yola nasıl deam etmeli !.. |
|
|
|
|
Merhaba
Ağustos başında piyanomu aldım ve 1 aydır severek çalışyorum.
Müzik bilgim iyi. 2. dersimi bu hafta aldım.
Beyer metodunu çalışıyorum.
İlk başta kendim çalışıyordum ve metodda sırayla ilerliyordum.
Bu şekilde 26 ya kadar geldim. Sonra ilk dersimi aldım. Öğretmenim beni atlattı ve 46 ve 55. etüdleri çalışmamı söyledi.
ikinci derstede 66 ve74 e ve czerny 12 ye çalışmamı söyledi.
acaba bu atladıklarımı çalışmamak bende bir eksikliğe neden olurmu.
Bunlarıda çalışıyımmı yoksa boyle hoplaya zıplayamı gidiyim.
Ayrıca nasıl bir çalışma önerirsiniz (Metod çalışmayı seviyorum.) hangi metodlar bu seviyede gelişmeme yararlı olur.
Birde pianoofpirincess beringer diye bir etoddan bahsetmiş. Onu biryerde bulamadım. Nerde bulabileceğimi bilen varmı.
Teşekkürler. |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
tughan

|
Tarih: Pzr Eyl 07, 2008 11:09 am Mesaj konusu: |
|
|
Öncelikle merhaba,
Atlamak zıplamak çok iyi birşey değildir bence(tabi seviyeniz ne durumda bilemem ama!) her etüdün içinde farklı birşey öğrenirsiniz... Yani yeni birşey öğrenmenin önünü kapatmışsınız biraz, çünkü her etüdte farklı bir ton olabilir, farklı bir teknik gerektiren yerler olabilir... Bunları atlarsanız kayıplar olabilir... O yüzden bence atlamamaya bakın siz derim... Önünüze ilerde biri nota koyduğunda bilmediğiniz şeylerle karşılaşabilirsiniz bu yüzden şaşırmayın çünkü beyer de her etüd başka şey öğretir... Adam boşuna koymamış oraya 10 larca etüdü...  _________________
Saygılar,
Tuğhan. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
feridunt

|
Tarih: Pzr Eyl 07, 2008 1:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
Toplam piano hayatım dediğim gibi 1 aylık. Dolayısıyla seviyemin ne olduğunu ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilemiyorum.
1 ay boyuncada 2 ders alabildiğim için öğretmenim ne derse onu yapıyorum. Ayrıca ders aldığım bayan bilgili ve işini bilen bir görünümde ve güven verici. Herhalde bir bildiği vardır diye düşünüyorum.
Piyanoyla tanışmam 1 aylık ama 15 sene önce üniversitedeyken 3-4 yıl klasik gitar çalmıştım. 2 yıl öncede 1 yıl kadar yan flüt çalıştım. Okuma olarak sol anahtarında iyiyim fa'da ortayım. Teori olarakda ortanın üstünde olduğumu düşünüyorum.
En azından beyer'deki biretüdü önüme koyunca çok zorlanmadan okuyabiliyorum.
Birde yukarda princessofpianos yerine yanlışlıkla pianoofpirincess yazmışım. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
princessofpianos

|
Tarih: Pzr Eyl 07, 2008 10:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
Düzeltmişsin, önemli değil
Anladığım kadarıyla çabuk ilerliyorsun, hocan da bunu görmüş olduğu için seni atlatmış olabilir. Bazı öğrenciler aradaki parçaların vermek istediğine ya baştan sahiptir yada birkaçını birden kazanırlar. Bu sebepten dolayı öğretmenler atlatırlar. Yapamayacağını düşünse atlatamaz diye düşünüyorum.
Ben şahsen Beyer çalıştırmıyorum onun yerine Burkard ve Beringer kullanıyorum. Ne yazık ki bu metodları pdf olarak hiçbir yerde bulamıyorum bulsam hemen koyacağım.
Beyerden sonra sana Burkard muhakkak ki kolay gelecektir (sonları değil ama) Beringer seni çok geliştirecektir.
Bunları ne yazık ki fotokopi yöntemiyle bulabilirsin... Ters algılamayacaksa hocana bir sorabilirsin belki onda vardır... _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
feridunt

|
Tarih: Pts Eyl 08, 2008 1:01 am Mesaj konusu: |
|
|
Yani aradakileri çalışmadan devam etmem sorun olmaz diyorsunuz.
Borusan'ın Taksim'de bir kütüphanesi varmış. Bu metodlar orda bulunurmu acaba ? Bilen varmı ? |
|
| Başa dön |
|
 |
|
princessofpianos

|
Tarih: Pts Eyl 08, 2008 8:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
Müzik kütüphanesi mi varmış?
Borusan'ın orkestrası var bildiğim kadarıyla. Kütüphanesi olduğunu bilmiyordum. Bir sorulabilir belki. İstanbulda yaşamadığım için bilemiyorum... _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
adil gürkan

|
Tarih: Cmt Eyl 13, 2008 10:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
| hocan uygun görmüşse normaldir canını sıkma bende atlatırım her metodun baştan sonuna kadar atlamadan çalışılması mümkün dil tabi atlamalarda makul olmalı zaten beyer de sol el malum dimi ama hocana na güven güvenmiyosan dersi bırak hemen |
|
| Başa dön |
|
 |
|
nocturnal_piano

|
Tarih: Cmt Eyl 13, 2008 10:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
herkes burkard başlıyor ben beyerden sonra burkardı bitirdim ama beyer kadar temel anlatmıyor sadece 2 anahtar için öğrenmeye yönelik iyi metodlar var _________________ Şapkalarınızı çıkarın baylar, bir dahi geliyor. Şair olmak için kocaman ciltler doldurmak gerekmez; bir iki şiirle bu ünvana layık olabilirsin. Chopin de böyle şiirler yazmıştır”. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
princessofpianos

|
Tarih: Pzr Eyl 14, 2008 8:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
Beyer'in başından itibaren iki el sol anahtarı gidip, orta yerinde fa anahtarına geçmesi ne kadar herkese uygun olur bilemem... _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|