| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
DEKAN

|
Tarih: Sal Eyl 12, 2006 8:31 pm Mesaj konusu: Yetenek Sınavında Usulsüzlük... |
|
|
|
|
Radikal Gazetesi'nden Alıntıdır..
Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü yetenek sınavında usulsüzlük yapıldığı belirlendi. Düşük puanlar yükseltildi, yüksekler düşürüldü
25/08/2003 (1073 defa okundu)
UMAY AKTAŞ
İSTANBUL - Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü'ne giriş sınavlarında usulsüzlük yapıldığı ortaya çıktı. Türkiye'nin ilk Anadolu güzel sanatlar lisesi olan okulun resim bölümü için 4 Ağustos'ta ön eleme sınavı yapıldı. Sonuçlar ertesi gün açıklandı.
Sınavı kazanan 124 öğrenciden dokuzu kâğıtlarına göre 40 puan barajını aştıkları halde, bilgisayar kayıtlarında bu öğrencilerin baraj altında kaldığı ve sınava giremeyeceği ilan edildi. Okul müdürü Mehmet Fatih
Onur'a göre, bu bilgisayar hatasıydı. Onur, "Bilgisayar çıktısında iki tane 61 numara vardı. 62'den itibaren kayma olmuş. Dokuz öğrenci 40 puan barajını geçtiği halde geçmemiş görünüyordu. Durumu fark edince Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirdim. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necat Birinci, ön elemeye giren 260 öğrencinin notunun yeniden incelenmesi ve eleme sınavında başarılı olduğu halde diğer sınavlara alınmayan öğrencilerin de sınava alınmasını istedi" dedi.
Olay büyüdü, müdür inkâr etti
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri, hatanın dokuz öğrenciyle sınırlı kalmadığını ortaya çıkardı. 19 öğrencinin daha notuyla oynandığı görüldü. Bunlardan, ön elemede 40'ın altında not alan yedisinin barajı aşmış gösterilip, birinci ve ikinci aşama sınavına katıldığı belirlenirken, ön eleme sınavına girmeyen iki öğrencinin de birinci ve ikinci aşama sınavlarına alındığı anlaşıldı.
Ön eleme sınavında barajı aşan 10 öğrenciden bazılarının puanı düşürüldü, bazılarınınki yükseltildi. Sınav sonuç tutanağında komisyon üyesi altı öğretmenin imzası olmasına rağmen, okul müdürü Onur, 19 öğrencinin durumuyla ilgili bilgisi olmadığını iddia ederek, "Sınavlar haksızlığa yol açmayacak şekilde sonuçlandı" diye konuştu.
Müsteşar gelişmeden habersiz
Daha önce durumun incelenmesi için talimat veren müsteşar Birinci ise, dokuz öğrenci dışındaki gelişmeleri bilmediğini söyledi. Müfettişlerce hazırlanan raporda, sınav yenilemelerinin veya iptalin kısmi olamayacağı, herkesin eşit hakka sahip olması gerekliliği vurgulanarak, "Teknik hataya dayalı bile olsa, bakanlığımızca yapılacak iptal ve sınav yenilemeleri sınava katılan tüm öğrencileri kapsayacak şekilde düzenlenmeli" denildi. Rapor, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bakanlığa gönderildi. Ancak sınavla ilgili henüz somut bir karar alınmadı.
Veli ve öğrenciler şaşkın
Veli ve öğrenciler de zor durumda. Kızının ilk sınavda 13. sıradayken ikinci sınavda 26. sıraya düşmesine tepki gösteren Yasemin Alpay, "Ondan daha geride olanlar vardı, kızımın üstüne çıktılar. Mahkemebe başvuracağız" dedi. Yeğeni sekizinci yedekte kalan Belma Cangüler de sınavların şaibeli olduğunu ileri sürdü.
Radikal Gazetesi'nden Alıntıdır.. _________________ -Fakülte Kuralları (!)
Rahatsız Olduğunuz Konularda Lütfen İhbar Butonlarını Kullanarak Bize Yardımcı Olun. |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
Ozan Rüzgar

|
Tarih: Sal Eyl 12, 2006 11:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar yukarıda ismi geçen müdür hala orada bunu biliyor muydunuz?
Bu yaz başı birisi de benim yakın arkadaşım olan ( Hatta bugün Sabancı öğretmen evinde çay içtik ) 4 resim öğretmeni tamamen usulsüz bir şekilde SÜRÜLDÜLER. Olay mahkemeye intikal ettiği için şu an yorum yapamıyorum.
'GÜNEŞİN ALTINDA HİÇBİR ŞEY GİZLİ KALMAZ'
'KRAL ÇIPLAK ÇIRILÇIPLAK' _________________ http://bisgen.blogspot.com/
http://mybisgen.blogcu.com/
http://bisgen.wordpress.com/
GELME ! NASIL OLSA GİDECEKSİN. AYAK SESLERİN YETER BANA |
|
| Başa dön |
|
 |
|
paleoant

|
Tarih: Çrş Eyl 13, 2006 2:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
hiccc sasirmadim burasi türkiye olur böyle seyler... konservatuarlarda neler dönüyo hepimiz biliyoruz... bizim ülkemizde yetenek degil adam is bitirir cünkü... iki tane bakan dayin varsa giremeyecegin okul vs. yoktur... bunu zaten herkes biliyor.... ama kimse bisey yapmiyor ya beni cildirtan da bu!!! _________________ long live rock'n'roll
http://sondurock.muzikfakultesi.com/
http://sondurock.anatolianrock.com |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Drizzt

|
Tarih: Prş Eyl 14, 2006 4:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Bu sene sırf bu yüzden 9 Eylül'ün güzel sanatlar fakültesine giremedim...Bir senelik çalışmayı 30 sn. de kestirip atmaları gerçekten çok kötü birşey.Üstelikte verilen onca paraya rağmen...Belki 100 ytl onlar için para olmayabilir ama benim için hiçte kolay bulunur bir para değildi.Yetenek sınavında görevli hocaların hakkıını yemek istemem ama sonuçta müzik bölümüne girerken birçok aşamadan geçiyorsunuz ve hata yapıldığında hatanız çok açık bir şekilde belli oluyor.Bu Türkiye'de bir gerçek her ne kadar torpil yapılmıyor densede kimse kendini kandırmasın.Benim girdiğim sınavda torpil yenmiyorsa bile ap açık meydanda olan birşey varki o da haksızlıktır.Hiç kimse bir senelik emeği 30 sn. de kestirip atamaz... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Ozan Rüzgar

|
Tarih: Prş Eyl 14, 2006 4:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
kesinlikle katılıyorum sana. Bu, eğitimdeki genel bakış açısı aslında. Tut ki o gün hastasın. Üniversite OSS sınavları da öyle değil mi sanki...
Mutsuz insanlar üretiyor ülkemiz. Düzeltmeye bir yerden başlamak gerekiyor. Yoksa çürüyüp gidecek bu ülke / toplum... _________________ http://bisgen.blogspot.com/
http://mybisgen.blogcu.com/
http://bisgen.wordpress.com/
GELME ! NASIL OLSA GİDECEKSİN. AYAK SESLERİN YETER BANA |
|
| Başa dön |
|
 |
|
denizs

|
Tarih: Prş Eyl 14, 2006 11:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
| YETENEK SINAVLARINDA BUNLAR HEP OLUYOR VE ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR.BEN ÇOK YAKIN OLDUĞUM BİRİNDE ŞAHİT OLMUŞTUM.MÜZİK BÖLÜMÜ SINAVLARINA GİRMEDEN 1 AY ÖNCE SORULARI ALIP ÇALIŞTI DERS ALDIĞI HOCAYLA.ŞİMDİ Mİ?ŞİMDİ ŞARKI SÖYLEYEMEYEN BİR MÜZİK ÖĞRETMENİ!KLAVYEDE ÇALABİLDİĞİ ŞARKILARIN TÜMÜNE DO SOL Mİ SOL EŞLİĞİ YAPAN BİR MÜZİK ÖĞRETMENİ VE YÜKSEK LİSANS YAPMAK İSTİYOR.YAPAAAAAAAAAARR BU ÜLKE BÖYLE DEVAM ETTİKÇE YÜKSEK LİSANSTA YAPAR,HERŞEYİDE YAPAR SİNİR OLUYORUM İŞTE.HAAA UNUTMADAN ÇOK YAKIN ARKADAŞIMDI AMA SINAVDAN SONRA MİDEM ALMADI KONUŞMUYORUM SENELERDİR YAZIK YAA HAKKIYLA ÇALIŞANLARA,YETENEKLİ OLANLARA YAZIK! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
serkan_konca

|
Tarih: Sal Eyl 19, 2006 12:34 am Mesaj konusu: ne acı bi durumdur ki... |
|
|
| bu olaya şaşıramıyoz bile! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
sweeper

|
Tarih: Cum Ekm 20, 2006 3:29 am Mesaj konusu: |
|
|
aslında sanat bölümlerinin çoğunda nasıl sistem hataları var bunu hepimiz biliyoruz,ve konuşacak çok şeyler var bu eğitim hakkında ama yine de bi kulaklarından girip bi kulaklarından çıkıyo başımızdakilerin... _________________ At the time corn on your finger recovers, have fears ! Because, it means guitar has been leaving you (parmağınızdaki nasır geçmeye başladıysa korkun,çünkü gitar sizi terkediyo demektir...) Paco De Lucia |
|
| Başa dön |
|
 |
|
alper44

|
Tarih: Pts Nis 16, 2007 6:48 pm Mesaj konusu: BURANIN İSMİ TÜRKİYE |
|
|
| Arkadaşlar burası Türkiye olduğu için ben hiç şaşırmadım doğrusu.Yetenek sınavlarındada her sene torpil dönüyor kim inkar ederse etsin ki hocalar dışında ve bu işin içindekiler dışında inkar eden yok bu böle yani.Dikkat ederseniz zaten sınav sonraları hocalar araba değiştiriyolar ev alıyolar yani. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
NoExit

|
Tarih: Çrş May 02, 2007 8:37 am Mesaj konusu: |
|
|
evet bende müzik bolumune hazırlanan bir aday olarak bu tip seyleri duyuyorum..balıkesir necatibey fakültesi g.s. bölümünde 100 kusuruncu yedekler okuyor biliomusunuz..bu nasıl oluor diye sordugunuzda neymis diger yedekler basvurmuyormus.....benim arkadasim su anda o okulda okuyor asil olark girdi..ve 114. yedekle ayni sinifta okuor. 88. yedek olan arkadasim(diger arkadasim)..disarda...nasil oluor????  _________________ Yaşam durdu kapanıyor gözlerime dünya
Nerede mavi mutluluklar nerede sevdamız ve yarın umutlarımız
Hoşçakal sevgilim |
|
| Başa dön |
|
 |
|
viyolist1903

|
Tarih: Prş Hzr 28, 2007 8:27 pm Mesaj konusu: slm |
|
|
| Evet biz haklıyız ama bu konular türkiye de şaşırılıcak konular değil bu sene bende yetenek sınavına gircem müzik bilgim ve yeteneğim olduğu halde çok korkuyorum çünki ben torpil yaptıramıycam ya da yaptırmıycam ancak sırf dayısı amcası milletveli diye amelenin biri benim yerime girebilir bunları düşündükçe gerçekten korkuyorum ve girebileceğimden şüphe ediyorum çünki burası TÜRKİYE herşey olabilir |
|
| Başa dön |
|
 |
|
berat27

|
Tarih: Pts Ağu 27, 2007 3:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
bu torpil olayını ülkemizden silseydik heralde bi kaç yüzyıl daha gelişmiş olurduk... _________________ Eğer onların peşinden gidecek cesaretiniz varsa,bütün hayalleriniz gerçek olabilir.... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
princessofpianos

|
Tarih: Pts Ağu 27, 2007 4:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sanatla sporda torpil olmaz diyenlere duyrulur!
Herşeyin icabına bakıyorlar artık... _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
ElectroViolonist

|
Tarih: Çrş Ağu 29, 2007 1:54 am Mesaj konusu: |
|
|
| Burası Türkiye... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Mete

|
Tarih: Pts Ekm 01, 2007 9:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
ya zaten beyin göçü dediğin şey de bu nedenle başlıyor işte.. adam kayırmalar sadece eğitim alanında olmuyor ki hem .. tamam Türkiye'de böyle olaylar oluyor da neden kuzu gibi bakıyoruz?  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
violin melike

|
Tarih: Sal Ekm 02, 2007 12:32 am Mesaj konusu: |
|
|
oluyor mutlaka hepimizde biliyoruz ama sesimiz çıkmıyor bi arkadasım bi yerde bölüm başakanının yüzüne söyledi diye dört sene o okulu kazanamadı ve o okuldan 15621 kat daha yi bir okulu 1. likle kazandı
annesine bile sarkı söyleyemeyen en yakın arkadasının yanında ses veremeyen biri 4 sene sonra müzik ögretmeni olay bu ve daha nelerrrr nelerrr _________________ BİR BAŞLARSAM NOTALARLA KOŞMAYA SANA YÜZLERCE ''SUS'' İNAN Kİ VIZ GELİR BANAGÖZLERİN İÇİME AKARSA OKYANUSLARCA BEŞ ÇİZGİ DÖRT ARALIK AZ GELİR BANA |
|
| Başa dön |
|
 |
|
violinist_secil

|
Tarih: Sal Ekm 02, 2007 4:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
ayıp ya..
yuhh dicem artık!! _________________ sözcüklerin bittiği yerde müzik başlar... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
violin melike

|
Tarih: Prş Ekm 04, 2007 8:26 am Mesaj konusu: |
|
|
yuh deme seçilcim bi ara gel yanıma ben sana gösteririrm akıl seviyesinide görürsün _________________ BİR BAŞLARSAM NOTALARLA KOŞMAYA SANA YÜZLERCE ''SUS'' İNAN Kİ VIZ GELİR BANAGÖZLERİN İÇİME AKARSA OKYANUSLARCA BEŞ ÇİZGİ DÖRT ARALIK AZ GELİR BANA |
|
| Başa dön |
|
 |
|
pynst

|
Tarih: Prş Ekm 04, 2007 8:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet melike'nin bahsettigi şahısı bende cok iyi tanıyorum. ( malesef ) Ama gerçekten çıtımızı bile çıkaramıyoruz bu konularda!  _________________ ßy PianisT
http://www.youtube.com/watch?v=mlEt77RYaZ0
----- |
|
| Başa dön |
|
 |
|
violin melike

|
Tarih: Cmt Ekm 06, 2007 12:32 am Mesaj konusu: |
|
|
çıkarsakta bi işe yaramaz zarar kendimize zarar vermekten başka..... _________________ BİR BAŞLARSAM NOTALARLA KOŞMAYA SANA YÜZLERCE ''SUS'' İNAN Kİ VIZ GELİR BANAGÖZLERİN İÇİME AKARSA OKYANUSLARCA BEŞ ÇİZGİ DÖRT ARALIK AZ GELİR BANA |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Toatler

|
Tarih: Cmt Ekm 06, 2007 2:05 am Mesaj konusu: |
|
|
düşünmek bile sinirimi bozuyo bu sene bende giricem konservatuar yetenek sınavına bu torpil olayı yüzünden giremessem die korkuyorum  _________________ ~~~~~~~~~~ http://www.youtube.com/watch?v=kQylQ-ISnG8 ~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ UNFORGIVEN ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
| Başa dön |
|
 |
|
ARMÜR

|
Tarih: Çrş Ekm 10, 2007 11:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
GERİ KALMIŞ ÜLKENİN ÇARESİZ VATANDAŞLARI DURUMUN BU ŞEKİLDE OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR.AMA HERKES SESSİZ HAYKIRIŞINI DEVAM ETTİRİYOR.
YA ÇOK İYİ OLACAKSIN YADA ÇOK TORPİLLİ.
YOKSA YETENEK OKULLARINA GİREMEZSİN.
BU ÜLKE BÖYLE...BU HALK BÖYLE.BÖYLE YAŞAMAYA DEVAM.
SENDE ORALARA GELDİĞİN ZAMAN DEĞİŞİYORSUN.DİK DURMUYORSUN (SÖZÜM DEĞİŞMEYENLERDEN VE DİK DURANLARDAN UZAK YERE) _________________ Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür,ve bir orman gibi kardeşçesine |
|
| Başa dön |
|
 |
|
legato25

|
Tarih: Cum Ksm 23, 2007 2:34 pm Mesaj konusu: Pes etmek yok |
|
|
Evet arkadaşlar maalesef burası Türkiye
Sistem o kadar kokuşmuş
Ama sistem de kendini devam ettirmeyi başarıyor her nasılsa
Benim abim de Fırat Üniversitesi ne yüksek lisans için başvurmuştu
Puanı yeterli olmasına rağmen alınmadı ve alınanların puanları da açıklanmadı
Sonra abim Gazi üniversitesi ne başvurdu iki ayrı dalda ve ikisini de kazanıp birine yerleşti
Kaderin cilvesine bakın ki Elazığ da uluslarası bir toplanı düzenlendi
Abim de alanında çok başarılı olduğundan ve yabancı dili de iyi olduğundan bu sempozyumda görevli olarak gitti
Orada alanının üstatlarının da dikkatini çekmiş
Öyle bir an geliyorki o alanın söz sahipleri, abim ve o zaman fırat a almayan hocalar aynı ortamda karşılaşıyorlar ve abimin beraber sınava girip de fırata yerleşen arkadaşlarından birisi abimin fıratta sınava girdiğini ve kabul edilmediğini o büyüklere söylüyor
Tabi orada o adamlar güzel bi fırçalıyorlar bu adamları
her ne kadar bu olay istisnai bir durum da olsa biz kendimizi gelişime açık tutarsak emiimki sistemi de çatlatabiliriz
pes etmek yok _________________ 'tutku' olmasa 'sanat' da olmazdı |
|
| Başa dön |
|
 |
|
sandik1

Durumu : Offline
|
Tarih: Prş Oca 03, 2008 7:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
| dogrusu bende sasirmadim.... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
irosshima

|
Tarih: Çrş Nis 30, 2008 3:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
bu ülkede bu tür işler ne ilk ne son
sadece müzikte değil tiyatroda da yetenek sınavlarında
ailesinde sanatçı olan çocuklara iltimas geçiliyor,tanıdıklar vasıtasıyla
okullara girilip,yüzlerce yetenekli çocuğun hakkı yeniliyor. _________________ irosshima |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|