Üye Menüsü
  Kullanıcı Adı:

Şifre:

Her ziyaretimde otomatik giriş yap

[ Şifremi unuttum ]
 [ Üye Ol ]

Arama Yap

Gelişmiş Arama İçin
Fakülte GOOGLE

Mini Menü

Müzik Terimleri Sözlüğü
BACH Notaları
CHOPIN Notaları
BEETHOVEN Notaları
MOZART Notaları
VIVALDI Notaları
PAGANINI Notaları
PALESTRINA Notaları
TCHAIKOVSKY Notaları
ALBENIZ Notaları
SCHUBERT Notaları
HANDEL Notaları
TELEMANN Notaları
Klasik Gitar Notaları
Pano Klavuzu
Keman Dersi
Fakülte GOOGLE
Flüt Dersi

Google Önerileri

TTnet Vitamin

Dünya Sıralamasında -Fakülte-

Yeni başlayanlar için çello
Bu Bölümün Tüm Sayfaları | Sayfaya git 1, 2  Sonraki  

Başlığa cevap gönder    -> Çello
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj

SchizophreniCello

Üye

Durumu : Offline

MesajTarih: Prş Ekm 09, 2008 8:36 pm    Mesaj konusu: Yeni başlayanlar için çello Alıntıyla Cevap Gönder

Aranıza yeni katıldım, çello bölümü çok güzel bilmediğim birçok şey öğrendim. 1 sene bateri eğitimi aldım fakat solfej biligim 0 diye vazgeçtiğim çello sevdası beni yiyip bitirdi Confused Bu haftasonu kursa yazılmaya karar verdim birebir dersler. Yaşım 15 yakında 16 olucam yaş konusunun sorun olmıyacağını söylemişsiniz bence de insan gayret gösterdikçe sorun olmaz. Bir kaç sorum var, ben bu işe neredeyse 0 solfej bilgisiyle giriyorum bu beni korkutuyor çelloyla beraber öğrensem sorun olur mu ? Bir de asıl sorum başlarken nasıl bir çello almalıyım, yeni başlayanlar için olanlardan almak istemiyorum aldım mı birkere alıp iyisinden hani çok iyi olmasa bile orta düzeyde bir çello almak istiyorum bu düşüncem doğru mu ? yoksa başlangıç için olan çellolardan mı almalıyım ? Confused İyi birşey al derseniz 1500 ytlye kadar çıkabilirim(belki biraz daha zorlayabilirim) Ama işte dediğim gibi çok kararsızım Rolling Eyes Birde solfej korkumu yenip görüntüsüne ve sesine aşık olduğum ensturmanı almak beni çok heycanlandırıyor Embarassed Ne yapmalıyım biraz fazla soru sordum sanırım şimdiden hem vericeğiniz yanıtlar hemde bölümde bulunan bilgiler için çok teşekkürler.
edit: Forumda böyle bir konu varmış gözümden kaçmış sanırım carlovy iyi bir markaymış ben yine de cevapları bekliyim
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Sponsor

alper44

Kategori Moderatörü

MesajTarih: Cmt Ekm 11, 2008 2:47 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

tabiki yürütebilirsin neden olmasın ki yeterki sen iste ve çello için cek yapımı bir çalgı almanı tavsiye ederim ve burda da solfej solfej sorunu var hemde fa anahtarı okuyacaksın o da zorluycak yaparsın ama yeterki iste

SchizophreniCello

Üye

MesajTarih: Cmt Ekm 11, 2008 11:13 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Cevap için teşekkürler çok heycanlıyım bu gün hocamla tanışıcam. Hafta içide çellomu alıcam. Smile
Başa dön

SchizophreniCello

Üye

MesajTarih: Cmt Ekm 11, 2008 8:15 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Üff haftaya sarktı çello hocası cumaları ordaymış Rolling Eyes

Bu arada rosler nasıl bir marka önerir misiniz ?
Başa dön

alper44

Kategori Moderatörü

MesajTarih: Pts Ekm 13, 2008 10:32 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sağlık olsun ya ve şunu yap markalara takılma çalgının ağacına tonuna sesine falan bak ki yeni başlayacağın için tavsiyem ya hocanla git al yada çello çalmasını bilen bir kişi ile git bunu yap

SchizophreniCello

Üye

MesajTarih: Pts Ekm 13, 2008 5:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Evet büyük ihtimal hocayla birlikte gideriz yani umuarım Confused
Düşündüğüm çello lamine çıktı ve yanlış hatırlamıyorsam bu kaplama anlamına geliyordu Confused

Lamine edilmiş ladin salyangoz
Lamine edilmiş arka ve yanlar
Ağaç klavye ve pigler

Sorun olur mu? Pek hoşlanmadım tam anlamını bilmesemde lamine sözvcüğünden Confused

Bu arada çok teşekkürler sorularımı yanıtladığın için çevremde hiç danışabiliceğim biri yok Neutral
Başa dön

alper44

Kategori Moderatörü

MesajTarih: Pts Ekm 13, 2008 11:13 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Boş ver sen o çalgıyı çek malı bir çello al

SchizophreniCello

Üye

MesajTarih: Sal Ekm 14, 2008 7:33 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bu gün bir müzik markete gittim çello konusunda pek seçenekleri yoktu sadece mavis vardı Laughing Çello hocamla nasıl almaya gidicem bilmiyorumki kursun yakınlarında iyi bir müzzik market yok ama kendisi biliyordur herhalde bir cuma gelsin konuşucam. Eğer zorlayabilirsem
http://www.bkmuzik.com/index.php?detay=775 bunu almaya ikna edebilirim babamı. Strunal sanırım çek markasıydı yanlış hatırlamıyorsam fakat yine kaplama diyor bu da mı kontrplak yoksa Sinirli
Başa dön

alper44

Kategori Moderatörü

MesajTarih: Çrş Ekm 15, 2008 8:11 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Üst kapağı kontrplak ve bende strunal kullanıyorum benim çalgının tonu iyi seninkide aynı şekil ise al fabrikasyon bir çalgı olduğu için nizamidir de zaten

SchizophreniCello

Üye

MesajTarih: Çrş Ekm 15, 2008 10:48 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Babamla konuştum yeni başladığım için ve ilerde bırakabilirim diye 1500 ytlyi çok buldu 700 850 civarı bir çello alabilicem cuma günü hocayla konuşucam satan yerleri falan da biliyordur ona göre beraber gün ayarlayıp gideriz. Az kaldı az.. Smile
Başa dön

alper44

Kategori Moderatörü

MesajTarih: Cum Ekm 17, 2008 11:36 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

En doğrusunu düşünmüş baban ve hadi hayırlısı

SchizophreniCello

Üye

MesajTarih: Cmt Ekm 18, 2008 11:35 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Dün öğretmenimle konuştum çarşamba gününe saat ayarladık solfejle birlikte götürücez. Çello içinde kesinlikle alıcağın 700 üzeri olmasın dedi. 500-600-700 arası fabrikasyon çellolarda ses farkı yokmuş. Uzun süreli kullanmak istersen çek malı al , geliştiğinde de bir el yapımı alırsın dedi. Smile Yanlız hocanın benimle çello almaya gelebilicek boş günü yok Confused Ayarlayamadık, ama dediki gittiğinde ikinci el olmamasınna üzerinde çizik çatlak kırık olmamasına dikkat et dedi. Bir de alırken satıcılar kılıfı yayı vs.yi parayla satmaya kalkarlarsa inanma onları vermek zorunda dedi. Eğer sesinden memnun kalmazsak köprünün yerini değiştiririz, törpüleriz falan filan dedi. Bu hafta içi alıcam çellomu. Smile
Başa dön

Anticlockwise

Yeni Üye

MesajTarih: Cmt Ekm 18, 2008 1:02 pm    Mesaj konusu: Yardım:( Alıntıyla Cevap Gönder

Herkese meraba..Bana yardım edebilceğinizi umarak sözlerm baslıyorum..5 aydır içimde celloya kaeşı buyuk bi sempati oluştu..aslında calmayı da kafama koydum ama calmak için uygun muyum değil miyim onu ckaramadım..forumda okuduklarımdan yasın cok fazla problem olmadıgını anladım..bn 19 yasındaym..pek tabi erken baslansa dunyanın en güzl seyi olur ama bnce gec baslamak o kadr problem deil insan kafasında koydugunu yapmalı bnce..müzikle ilgim okul boyunca müzik dersi cok az solfej.hiç bi enstruman calmadm.doom ve symphonic metal dinliyorum..sorularımdan biri su.kısa boyluyum bu tabi bi dezavantaj ama calmama engel olmaz heralde?ellerim de cok kücük..bazı arkadaslarım ellern kucuk oldugu icin calamassn dio:(ama bn calmayı cok istiorum..cello almak icin para biriktirmeye basladım bile.sizce önce kemanla baslansa daha sonra cello calmayı dah kolay ve cabuk ögrenebilir miyim?cello konusunda bni aydınatın lütfen ya cewapları dözrt gözle bekliorm Embarassed
Başa dön

SchizophreniCello

Üye

MesajTarih: Cmt Ekm 18, 2008 1:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ben de derslere hafaya başlıyorum sorularına yanıt veremiycem fakat kemandan başlaman bir kolaylık sağlamaz ikisi farklı enstrüman ayrıca hocanla görüşürsen solfej, çello birlikte götürebilirsiniz biz öyle yapıcaz Smile
Başa dön

alper44

Kategori Moderatörü

MesajTarih: Cmt Ekm 18, 2008 10:26 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

SchizophreniCello yazmış:
Dün öğretmenimle konuştum çarşamba gününe saat ayarladık solfejle birlikte götürücez. Çello içinde kesinlikle alıcağın 700 üzeri olmasın dedi. 500-600-700 arası fabrikasyon çellolarda ses farkı yokmuş. Uzun süreli kullanmak istersen çek malı al , geliştiğinde de bir el yapımı alırsın dedi. Smile Yanlız hocanın benimle çello almaya gelebilicek boş günü yok Confused Ayarlayamadık, ama dediki gittiğinde ikinci el olmamasınna üzerinde çizik çatlak kırık olmamasına dikkat et dedi. Bir de alırken satıcılar kılıfı yayı vs.yi parayla satmaya kalkarlarsa inanma onları vermek zorunda dedi. Eğer sesinden memnun kalmazsak köprünün yerini değiştiririz, törpüleriz falan filan dedi. Bu hafta içi alıcam çellomu. Smile

Hocan doğru söylemiş bunları dikkate alarak kesene uygun bir çalgı al ve tabikide kılıfı yayı ve reçineyide yanında veriyorlar aman onlara para verme

alper44

Kategori Moderatörü

MesajTarih: Cmt Ekm 18, 2008 10:30 pm    Mesaj konusu: Re: Yardım:( Alıntıyla Cevap Gönder

Anticlockwise yazmış:
Herkese meraba..Bana yardım edebilceğinizi umarak sözlerm baslıyorum..5 aydır içimde celloya kaeşı buyuk bi sempati oluştu..aslında calmayı da kafama koydum ama calmak için uygun muyum değil miyim onu ckaramadım..forumda okuduklarımdan yasın cok fazla problem olmadıgını anladım..bn 19 yasındaym..pek tabi erken baslansa dunyanın en güzl seyi olur ama bnce gec baslamak o kadr problem deil insan kafasında koydugunu yapmalı bnce..müzikle ilgim okul boyunca müzik dersi cok az solfej.hiç bi enstruman calmadm.doom ve symphonic metal dinliyorum..sorularımdan biri su.kısa boyluyum bu tabi bi dezavantaj ama calmama engel olmaz heralde?ellerim de cok kücük..bazı arkadaslarım ellern kucuk oldugu icin calamassn dio:(ama bn calmayı cok istiorum..cello almak icin para biriktirmeye basladım bile.sizce önce kemanla baslansa daha sonra cello calmayı dah kolay ve cabuk ögrenebilir miyim?cello konusunda bni aydınatın lütfen ya cewapları dözrt gözle bekliorm Embarassed

Sana diyeceğim bu saydığın dezavantajlarına göre bir çello alırsan dezavantajdan çıkarsın 2/4 çalgı almanı tavsiye ederim

Anticlockwise

Yeni Üye

MesajTarih: Pzr Ekm 19, 2008 11:40 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

2/4 çalgıdan kasıt? Crying or Very sad (müzik blgimin 0 oldgunu sölemstm:D)
Başa dön

Alper94

Üye

MesajTarih: Pzr Ekm 19, 2008 12:14 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Anticlockwise yazmış:

2/4 küçük boy bir çello normal öğrenci çelloları 4/4 ölçülerinde oluyor bildiğim kadarıyla ama alper44'ü dinle sen :DBen pek çakmam Smile
Başa dön

Alper94

Üye

MesajTarih: Pzr Ekm 19, 2008 12:18 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

SchizophreniCello yazmış:
Ben de derslere hafaya başlıyorum sorularına yanıt veremiycem fakat kemandan başlaman bir kolaylık sağlamaz ikisi farklı enstrüman ayrıca hocanla görüşürsen solfej, çello birlikte götürebilirsiniz biz öyle yapıcaz Smile

meraba,hangi çello kursuna gideceğini merak ettim bende önümüzdeki hafta yazılmaya gideceğimde Smile
ayrıca alper abi benim almayı düşündüğüm viyolonsel bu sence nasıl yani internetten almıyacam gidip sesini dinleyecem kursa gittim zaten önceden hocayla birlikte gidip alıcaz ama yinede senin bir fikrini alıyım: http://www.do-re.com.tr/default.asp?part=shop&gorev=oku&id=649&cat=82&sid=362395454
Başa dön

SchizophreniCello

Üye

MesajTarih: Pzr Ekm 19, 2008 4:52 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

BASAD(bakırköy sanatçılar derneği)'a kaydoldum. Smile
Başa dön

Alper94

Üye

MesajTarih: Pzr Ekm 19, 2008 5:02 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Orayı hiç bilmiyodum bak orası daha iyi aslında benim için bende hemen hemen seninle aynı durumdayım ama benim solfej eksilerde :)Basad'ın sitesi kapalı sanırım :S orası bana daha iyi ben taksim sanat'a gidecektim ama oraya da bir bakıyım söylediğin iyi oldu saol eller havaya
Başa dön

SchizophreniCello

Üye

MesajTarih: Pzr Ekm 19, 2008 5:53 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Evet sitesi açık değil. Sanırım son boş saatler çarşamba 8-9 ve 4-5 sanırım. Confused Cuma günü full dolu cumartesi pazar hoca başka bir kursta oluyormuş. Umarım yer bulursun ben çarşamba 6-7 ye gidicem.
Başa dön

Anticlockwise

Yeni Üye

MesajTarih: Pzr Ekm 19, 2008 6:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Alper94 yazmış:
Anticlockwise yazmış:

2/4 küçük boy bir çello normal öğrenci çelloları 4/4 ölçülerinde oluyor bildiğim kadarıyla ama alper44'ü dinle sen :DBen pek çakmam Smile

sn dedikten sonra arstırdım onları saol..bisey sorucam istanbulda anadolu yakasında çello dersi verebileck iyi kurslar var mı?bn izmitte araştırıyorum ama iyi bişey bulamazsam hafta sonları istanbula glmeyi de düşünebilirm
Başa dön

Alper94

Üye

MesajTarih: Pzr Ekm 19, 2008 6:22 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

istanbul güzelsanatlar var kadıköyde : http://www.istanbulguzelsanatlar.com/
mim sanat var kadıköy'de: http://www.mimsanat.org/
Başa dön

Anticlockwise

Yeni Üye

MesajTarih: Pts Ekm 20, 2008 6:10 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

saol..burda görüstüğüm bi kac yer talep olmadıgı için acmıyolar belki bidahaki dönem diolar o da 8ay snra..bn ynede arastırmaya devam
Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Başlığa cevap gönder  

Bu Bölümün Tüm Sayfaları | Sayfaya git 1, 2  Sonraki

1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Geçiş Yap: