Üye Menüsü
  Kullanıcı Adı:

Şifre:

Her ziyaretimde otomatik giriş yap

[ Şifremi unuttum ]
 [ Üye Ol ]

Arama Yap

Gelişmiş Arama İçin
Fakülte GOOGLE

Mini Menü

Müzik Terimleri Sözlüğü
BACH Notaları
CHOPIN Notaları
BEETHOVEN Notaları
MOZART Notaları
VIVALDI Notaları
PAGANINI Notaları
PALESTRINA Notaları
TCHAIKOVSKY Notaları
ALBENIZ Notaları
SCHUBERT Notaları
HANDEL Notaları
TELEMANN Notaları
Klasik Gitar Notaları
Pano Klavuzu
Keman Dersi
Fakülte GOOGLE
Flüt Dersi

Google Önerileri

TTnet Vitamin

Dünya Sıralamasında -Fakülte-

Yeni aldığınız kıyafetleri yıkamadan giymeyin

Başlığa cevap gönder    -> Genel Sohbet / Kampüs Cafe
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj

berat27

Aktif

Durumu : Offline

MesajTarih: Çrş Ksm 12, 2008 12:20 pm    Mesaj konusu: Yeni aldığınız kıyafetleri yıkamadan giymeyin Alıntıyla Cevap Gönder

Yeni aldığınız kıyafetleri yıkamadan giymeyin

Yeni aldığınız iç giyim, çorap ya da farklı kıyafetleri yıkamadan giymeyin. Çünkü bu ürünler, hazırlanma ve üretim aşamasında farklı ortamlarda üretiliyor-depolanıyor. Üzerlerinde çok miktarda toz birikebiliyor. Ayrıca boya işlemi nedeniyle, boya artıkları kumaşta kalabiliyor.

Yeni aldığı bir kıyafeti kim hemen üzerinde görmeyi istemez ki? Peki bu durum ne kadar hijyeniktir hiç düşündük mü? Pamuktan ipliğe, iplikten kumaşa, kumaştan da bitmiş mamule dönüşen yeni kıyafetimiz uzun bir üretim süreci sonrası elimize ulaşır. Yapısı itibarıyla tozu içine çeken dokuma ve örme kumaşlar hijyenik olmayan koşullarda depolanır. Depodan kesime, kesimden makinelere geçiş esnasında birçok işçinin çalıştığı atölye ortamındaki tozu içine hapseder. Dikim sonrası yıkama yapılmış olsa bile bu yıkama kumaşa yumuşaklık vermeye yöneliktir. Son aşamada paketlemeye ve oradan da mağazaya ulaşan yeni kıyafetimiz elimize tüm bu ortamların tozunu almış bir şekilde gelir. Bir diğer risk faktörü de boyama sonrası kumaş üzerinde kalan boya artıklarıdır. Boyahanelerde yapılan yıkama işlemleriyle kükürt içerikli bu artıklar kumaş yüzeyinden uzaklaştırılmaya çalışılsa da özellikle koyu renklerde tam başarı sağlanamayabilir. Vücuda direkt temas eden kükürt, insan sağlığına zarar verebilir. Özellikle cilde direkt temas eden iç giyim, çorap, gömlek, kazak, eşofman gibi tekstil ürünlerindeki bu toz ve boya artıkları yıkamayla uzaklaştırılmazsa cildi tahriş edip kaşıntı yapabilir, alerjik bünyelerde rahatsızlık hissi uyarır ve terle beraber kötü koku oluşturabilir. Vücuda direkt temas eden yeni kıyafetlerin yıkanmadan giyilmesi iş görüşmesi, sınav gibi önemli durumlarda kaşıntıya yol açıp konsantrasyonun dağılmasına sebep olabilir.

Ne yapmalı?

Yeni alınan tekstil ürününü, giyilmeden önce makinenin en kısa programında tersinden yıkayın.

İç giyim, çorap ve cildi daha hassas olan bebek ve çocukların kıyafetlerinde bu hususa mutlaka uyulmalıdır.

Yeni doğan bebek kıyafetleri her ihtimale karşı yıkama sonrası orta ayarda ütülenirse hassas ve çok ince olan ciltlerine daha uygun hale getirilmiş olur.

Yıkama işlemi sayesinde ürün üzerindeki toz ve boya artıklarından kurtulmuş oluruz. Yeni kıyafetimiz bu haliyle daha hijyeniktir. Wink

Zeynep Sezen
12 Kasım 2008, Çarşamba

Sponsor

gulenyus

Fakülteli (5)

MesajTarih: Çrş Ksm 12, 2008 12:59 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kesinlikle yapılması gereken birşey...özellikle iç çamaşırları yıkanmadan asla kullanılmamalı...
--------------------------------------------
müzisyen kendine güvenmeyi öğrenmiş kişidir...
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder

İlham Perisi

Üye

MesajTarih: Çrş Ksm 12, 2008 3:59 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

çok doğru tşkler Smile
Başa dön

sedoş

Üye

MesajTarih: Çrş Arl 24, 2008 4:27 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

evet kesinlikle katılıyorum.iç çamaşırı alan bi bayanın halini gördüm çok kötü oldum.üst çamaşır almış yaıakamamış tabi,ne de olsa yeni düşüncesiyle.bebeğin emdiği göğüste sütün geldiği yerde küçük küçük delikler vardır işte oralarda larvalar oluşmuş ve gelişmiş tabiki.o kurtçukları gördüğümde neye uğradığıı şaşırdım.evli veya bekar özellikle bayan arkadaşlar yeni her ne alıyorsanız yıkayıp öyle giyin.
Başa dön

muhalefet

Üye

MesajTarih: Pts Arl 29, 2008 10:46 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

allah aşkına cep telefonu da kullanmayalım radyasyon yaydığı ve kanser yaptığı kesinleşti. bunları sadec e yazarız kimsesin dikkat ettiğini düşünmüyorum. ne mutlu dikkat edebilene...
Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Başlığa cevap gönder  

1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz