| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
ge.diddy

|
Tarih: Cum Ağu 01, 2008 12:39 pm Mesaj konusu: Yardim! |
|
|
|
|
Arkadaslar org alacagim amacim piyano calmak...org la kendimi gelistirmeyi istiyorum..daha sonra da piyano alacagim.insallah
Org aldiktan sonra kurs a gitmeme gerek verek varmi nota bilgim var..baska hangi konulara ihtiyac duyabilirim.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
piano-izm

|
Tarih: Pzr Ağu 03, 2008 3:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Arkadaşım orgla, piyano şekil ve çalış itibariyle aynı gibi gözükse de aslen çok farklı özelliklere sahip. Amacın piyano öğrenmekse org almak fazlaca işine yaramaz sadece kitapların da yardımıyla armoni bilgini geliştirir. Böyle bir durumda dijital piyanoyu tavsiye ederim. Ama amacın piyano öğrenip klavye çalmak (stüdyo, gruplar veya kendin vs.) ise ozaman org alabilirsin. Kursa gitmek istemiyorsan bir org metodu kitabı al derim. Kendini geliştirmene yardım eder. Bunun haricinde tabii ki bir öğretmenin her zaman sana yararı olur. Başarılar |
|
| Başa dön |
|
 |
|
zepoha heampe

|
Tarih: Pzr Ağu 03, 2008 6:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
Eğer amacın solfej - nota okumayı öğrenme olsaydı mesela, org sana yeterli olurdu. Fakat piyano çalmak için gireceksen işe, dijital piyano al. Akustik piyanonun taşınma derdi var, sıcağa soğuğa gelemiyor, akordu için ayrı masraf... En iyisi güzel ve doğal seslere sahip bir dijital piyano.
Bende Casio'nun Celviano serisinden AP-200 modeli var; içinde 60 farklı piyano parçası (Chopin, Mozart, Beethoven, Schumann, Liszt...) yüklü, üstelik yanında verilen kitapta da bu parçaların notaları var. Org, klavsen, vibrafon sesleri de çıkarabilen bu piyanonun (veya eşdeğerlerinin) fiyatı 1000-2000 lira arasında değişiyor. Ama bu alanda önerilen marka Yamaha'dır, ben gittim Casio aldım (yine de menmnunum, sesler çok güzel ve tuşlar doğal boyut-ağırlıklarında).
Piano-izm'in de dediği gibi stüdyo-grup işiyse gelişmiş (ve hatta ortalama) kalitede bir org işini görür. Piyano çalmakta kararlıysan klasik müzikten sıkılmaman gerektiğini de bildiğini düşünüyorum. Başarılar. _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
ge.diddy

|
Tarih: Pts Ağu 04, 2008 12:26 am Mesaj konusu: |
|
|
Ogrenciyim..simdilik maddi durumum geregi 300-400 ytl degerinde bir org a anca yeter.ama ilerde ilerletirsem maddi imkanlar da iyi olursa benim de tercihim dijital piano olacaktir..
internetten ik tane org begendim..bunlari inceler goruslerinizi bildirirseniz cok sevinirim.
SIZCE HANGI URUNU TERCIH ETMELIYIM..YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM..
YAMAHA PSR E213
*61 Standard Boy Tuş ( 5 oktav ) ok
*Tuş Hassasiyeti yok
*375 farklı ses içerikli YAMAHA AWM Ses İşlemcisi
*YAMAHA ‘ya özel Grand Piyano Sesi
*100 farklı Ritm Eşliği
*101 kayıtlı şarkı
*YAMAHA’ya özel Y.E.S. Eğitim modu ile çabuk çalım öğretimi
*32 nota polifoni
*LCD Ekran
*Metronom
*Transpoze
*2 x 12Watt Hoparlörler
*Sustain Pedal Girişi
*Ölçüler 945 x 348 x 110.mm
310 YTL
Casio CTK 591 Org
- 61 standart tuş
- Tuş hassasiyeti
- 255 ses
- 120 ritm
- 100 şarkı bankası
- 24-nota Polifoni
- LCD ekran
- 5 kanal multi timbre MIDI
- Sustain jack
- Stereo hoparlör
380 YTL |
|
| Başa dön |
|
 |
|
zepoha heampe

|
Tarih: Pts Ağu 04, 2008 8:57 am Mesaj konusu: |
|
|
Piyano öğreneceksen mutlaka tuş hassasiyeti olan (nüansları verebilen) bir org almalısın. Ritmmiş, şarkı bankasıymış, değişik çalgı sesleriymiş falan bunlar düğünlerde çalanlar için. Belki piyano sesine ek olarak bir metronoma ihtiyacın olabilir, o nedenle alacağın orgun metronomlu olması da iyi olur (metronom kesinlikle zorunlu değil, sen hem metronomlu hem ucuz bulursan iyi olur diye söyledim). Tekrarlıyorum: tuş hassasiyeti olmalı. Org tuşları hafiftir ama gerçek piyano tuşları ağırdır. Sen 5 yaşında çocuk olmadığın için hafif tuştan ağıra geçince durumu az çok toparlayabilirsin. Ama elin nüanslara alışık olmazsa baştan, zorluk çekersin. Başka modellere de bak, tuş hassasiyeti olan bir Yamaha bulabilirsin belki, çünkü Yamaha önemli bir marka. Başarılar. _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
ge.diddy

|
Tarih: Pts Ağu 04, 2008 3:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Tesekkurler.Arastirdimda casio da metronom ozelligi varmis..da bu urunu .alacagim.heralde.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
dinamik73

|
Tarih: Sal Ağu 05, 2008 8:55 am Mesaj konusu: |
|
|
gönül rahatlığıyla söyleyebilirimki casio'dan uzak dur.ne ses nede ritimlerinde kalite var.durumun el veriyorsa roland yada korg derim.aslında yamahaların ses kalitesi hepsinden güzel ama "pitch bend" ergonomikdeğil onlarda ve satış sonrası destek yani yazılımlar yetersiz. _________________ en sonunda hayalime kavuşabildim... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
princessofpianos

|
Tarih: Prş Ağu 21, 2008 5:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
Piyano dersi için hiçbir zaman org alternatif olmaz arkadaşlar...
Bu çok önemli...
Eğer yakınında bir piyano varsa ya da kurs boş olduğunda çalışma imkanı sunuyorsa, bir süre öyle idare et daha iyi... Teknik açıdan çok zarar veriyor ve düzeltmesi daha zor sonrasında...
Maddi imkanların kısıtlı olduğunu biliyorum ve çok iyi anlıyorum ama gerçek bu... _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
elf.altan

|
Tarih: Cmt Ağu 23, 2008 9:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
[quote="princessofpianos"]Piyano dersi için hiçbir zaman org alternatif olmaz arkadaşlar...
Bu çok önemli...
Eğer yakınında bir piyano varsa ya da kurs boş olduğunda çalışma imkanı sunuyorsa, bir süre öyle idare et daha iyi... Teknik açıdan çok zarar veriyor ve düzeltmesi daha zor sonrasında...
Maddi imkanların kısıtlı olduğunu biliyorum ve çok iyi anlıyorum ama gerçek bu...[/quote]
ece abla haklı bende org vardı pıyano alana kdr hep okuldakı pıyanolarla calıstım orgla pıyano arsında daglar kdr fark var |
|
| Başa dön |
|
 |
|
ge.diddy

|
Tarih: Prş Ağu 28, 2008 2:01 am Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaslar yorumlarınız icin tesekkurler.Internetten Yamaha PSR E313 Tus hassasiyetli org aldim.Piyano sesi mukemmel.Sizlerden bi ricam daha olacak,Benim kurs'a gitme gibi bir olanagim yok(zamandan dolayi) sadece aksamlari basina 1-2 saat ligine geciyorum.simdilik nota bilgim iyi ama bazi yerlerde zorluk cekiyorum.Bana bu konuda yardım edecek arkdaslar varsa cok sevinirim.Fazla rahatsizlik vermem.Mail adresim;
ge.diddy@yahoo.co.uk
Hepinize Tesekkurler. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|