| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
alper44

|
Tarih: Prş Ksm 06, 2008 9:21 pm Mesaj konusu: VİYOLONSELİN TARİHCESİ |
|
|
|
|
Arkadaşlar bitirme tezim için araştırma yapıyorum sizin bildiğiniz kaynaklar,yazılar,siteler,kitaplar falan varsa bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim _________________ http://www.youtube.com/watch?v=VkVZa7jaT60 |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
SchizophreniCello

|
Tarih: Cum Ksm 07, 2008 1:02 am Mesaj konusu: |
|
|
Bitirme tezi ismi çok ürkütücü geliyor. Ama sevdiğin bir enstürman üzerinde araştırma yapmak çok sıkıcı ve zor olmasa gerek. Tabii kaynak bulma problemi olabilir . Yabancı kaynaklara bakmakta yarar var. Bu konuda yeniyim bir bilgim yok umarım başarılı olursun.  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
alper44

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
Contrapunctus

|
Tarih: Cmt Ksm 08, 2008 4:00 am Mesaj konusu: |
|
|
Tarihçe:
"16. yüzyılda ilk örnekleri fransa da ortaya çıkan bu çalgının şekli kadın vücudunu andırır. Başlangıçta beş telli olarak yapılan bu çalgı, önceleri orkestrada bas sesleri desteklemek için kullanılmıştır. Tek başına belirgin bir çalgı olarak ortaya çıkması ise 18, yüzyılda olmuştur. Viyolonsel "insan sesine en yakın" ses çıkaran müzik âletidir.
Günümüze kadar da kalabilen bazı çellolar 1560 larda, İtalyan imalatçı Andrea Amati tarafından yapılmışlardır. 18. yy sonlarına kadar çello ön planda olan bir enstrüman değildi ve müzikteki bas sesi vererek parçadaki boşlukları doldururdu. Ancak, barok döneminde, Antonia Vivaldi ve Luigi Boccherini gibi besteciler yalnızca çello için suitler yazdılar. 19.yy gelindiğinde çello için konçerto ve benzeri eserler Johannes Brahms ve Antonin Dvorak gibi isimler tarafından yazılmışlardı. 20. yy da da Sergei Prokofiev ve Dmitri Shostakovich gibi besteciler çello’nun olanaklarını keşfedip bir solo enstrüman olarak geliştirdiler.
çello (violoncello ya da cello), 16. yüzyıl'da ilk örnekleri fransa'da ortaya çıkan, esasen şekli kadın vücudunu andıran yaylı bir çalgıdır. 'viola de gamba' adı verilen türü hariç perdesizdir. "
sanırım bunşarı sen de bulmuşsundur. müzikoloji bölümünde ya da müzik öğretmenliğinde ders olarak gösteriliyor.. belki sana yardımcı olabilirlerç. _________________ Beynimdeki seslerin tınısı
Hiç susmaya diyapozon tınısı...
Ben Afrika'da kanat çırpan kelebeğin, Kuzey Amerika'da yarattığı kasırgayı istiyorum. Ben kaos istiyorum! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
alper44

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
Contrapunctus

|
Tarih: Cmt Ksm 08, 2008 10:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
Dediğim gibi bunları intermetten bulabilisin.. Ama herhangi bir güzel sanatlar okulunun kütüphanesine bakabilirsin, oralarda daha çok bilgi bulabilirsin...
Önemli değil, kolay gelsin... Tez hazırlamak zordur bilirim, gerçi benim tezimin çello ile bi alakası yok ama olsun.. Tez tezdir _________________ Beynimdeki seslerin tınısı
Hiç susmaya diyapozon tınısı...
Ben Afrika'da kanat çırpan kelebeğin, Kuzey Amerika'da yarattığı kasırgayı istiyorum. Ben kaos istiyorum! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
alper44

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
MZSYN

|
Tarih: Prş Arl 25, 2008 12:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
arkdşlar ben yeni üyeyim bana acilen viyolonsel hakkında geniş bilgi lazım bildiğiniz kaynakçalar varsa yada siteler lütfen bana cvp yazsınn bekliyorum  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
alper44

|
Tarih: Prş Arl 25, 2008 10:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu sitede paylaşımlara bakarsan bulursun onun dışında da parça parça bulursun.tabikide geniş bir açıklamayı paylaşmaya çalışırız _________________ http://www.youtube.com/watch?v=VkVZa7jaT60 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
MZSYN

|
Tarih: Cum Arl 26, 2008 3:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
tşk ederimmm buldumm : bitirdim çok mutluyum walla büyük bi yük kalktı üstümden... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
alper44

|
|
| Başa dön |
|
 |
|