| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
luthier0

|
Tarih: Cum Tem 06, 2007 2:38 pm Mesaj konusu: Son Kemanım |
|
|
|
|
Yeni tamamladığım kemanım.
 |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
violin melike

|
Tarih: Cum Tem 06, 2007 2:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
çok güzel olmuş ellerinize saglık kuyruk abanoz mu _________________ BİR BAŞLARSAM NOTALARLA KOŞMAYA SANA YÜZLERCE ''SUS'' İNAN Kİ VIZ GELİR BANAGÖZLERİN İÇİME AKARSA OKYANUSLARCA BEŞ ÇİZGİ DÖRT ARALIK AZ GELİR BANA |
|
| Başa dön |
|
 |
|
luthier0

|
Tarih: Cum Tem 06, 2007 2:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
Teşekkür ederim.
Kuyruk, klavye, burgular, baş eşik, alt eşik, düğme abonoz.
Üst kapak ladin.
Diğer kısımlar akçaağaç. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
vezir

|
Tarih: Cum Tem 06, 2007 5:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
eline sağlık hoş bir görüntüsü var umarım seside güzeldir
ayıptır söylemisi haftaya benim yeni kemanımda bitmiş olur kısmet olursa bende yeni kemanımın resimlerini yayınlayacağım _________________ ........\ \\ !!!/ //_
______( ô ô )_____
___ooO-(_)-Ooo___
-----------------------
Dikkat fakülte bağımlılık yapar!! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
luthier0

|
Tarih: Cum Tem 06, 2007 5:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tabii ki görmek isteriz kemanınızın resimlerini... Sesi oldukça iyi ama sanırım mi telini baş eşiğe biraz gömmem gerekecek çok parlak diğerlerine göre....
Ne kadar zamandır yapıyorsunuz. 1999-2004 yılları arasında hataydaydım... tanışsaymışız keşke. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
vezir

|
Tarih: Cum Tem 06, 2007 5:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
ya aynı olayı dün konuştum kemancımla
keman çok parlak geldi bana aynı elmalı şeker gibi parlıyordu
bende dedim zımpara at şunu güzelce sonra süngerle hafif bir cilala sevmiyorum ben bu parlayan kemanları sanki elmalı şeker _________________ ........\ \\ !!!/ //_
______( ô ô )_____
___ooO-(_)-Ooo___
-----------------------
|
| Başa dön |
|
 |
|
luthier0

|
Tarih: Cum Tem 06, 2007 5:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Sözünü ettiğim parlaklık ses içindi ama vernik için diyorsan parlak kemanı ben de sevmiyorum sentetik görünüyor... ben daha çok mat parlak seviyorum ki onu da yağla matlaştırıyorum. Tavsiye ederim. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
vezir

|
Tarih: Cum Tem 06, 2007 7:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
nasıl yapacaz onu bir zahmet bir anlatsan _________________ ........\ \\ !!!/ //_
______( ô ô )_____
___ooO-(_)-Ooo___
-----------------------
|
| Başa dön |
|
 |
|
luthier0

|
Tarih: Cum Tem 06, 2007 8:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Köprü konusuna yazdım birşeyler.... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
violin melike

|
Tarih: Cum Tem 06, 2007 9:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
benimkide mat eskitme keman bende sevmiyorum pas parlak kemanları bide arşeyi valencia aldım süper zaten bi luthier elinden geçti sadece kuyrugu abanozla değiştirmek istiyorum o zaman daha güzel olacak _________________ BİR BAŞLARSAM NOTALARLA KOŞMAYA SANA YÜZLERCE ''SUS'' İNAN Kİ VIZ GELİR BANAGÖZLERİN İÇİME AKARSA OKYANUSLARCA BEŞ ÇİZGİ DÖRT ARALIK AZ GELİR BANA |
|
| Başa dön |
|
 |
|
_sadece_

|
Tarih: Cum Tem 06, 2007 9:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
ellerine sağlık luthier0, çok güzel olmuş.... _________________ "Öğrendiklerinden kalanlar sermayen olacaktır."
Bizim Çinli...
"Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir." |
|
| Başa dön |
|
 |
|
luthier0

|
Tarih: Cum Tem 06, 2007 9:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Teşekkür ederim. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
virtuosoviolin

|
Tarih: Pzr Tem 29, 2007 7:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
| violin melike yazmış: |
| benimkide mat eskitme keman bende sevmiyorum pas parlak kemanları bide arşeyi valencia aldım süper zaten bi luthier elinden geçti sadece kuyrugu abanozla değiştirmek istiyorum o zaman daha güzel olacak |
Ben de Döfler kullanıyorum. Başka bir arkadaşım daha Valencia için iyi demişti. Döfler hakkında bilginiz var mı sayın luthier arkadaşlarım? Gerçi ben de kafama göre almadım, bir luthier tavsiye etmişti, ama topukta sorun var dönmüyor bazen, kilitleniyor. Açıp siliyorum içini ama bir işe yaramıyor sanki. Oksitlenmeden dolayı olduğu söylenmişti de. _________________ www.freewebs.com/ezginingunlugu/ |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Bruderus

|
Tarih: Pzr Ağu 05, 2007 4:40 am Mesaj konusu: |
|
|
Üstadım eline sağlık .. Tepeden tırnağa mükemmel görünüyor ..
Hevesimi kırıyorsun ..
Neden diye soracaksın ..
Revize ettiğim kemanın resimlerinin bulunduğu başlıkta ; tatilde el yapımı keman yapmaya çalışacağımı söylemiştim hatırlarsan .. Yaklaşık 1 haftadır arka kapak olmasını beklediğim akcaağacın zımpara işlemi ile uğraşıyorum .. ve görüyorum bu iş kolay değil hemde hiç kolay değil .. dikdörtgen bir plakaya olması gereken şekli vermek göründüğünden çok daha zormuş ..
ve şimdi ...
Bu kadar güzel bir kemanı gördükten sonra umutsuzluğa kapıldım.. Hayal kırıklığı içindeyim nedense .. Yapamayacakmışım gibi bir his var içimde .. Umarım bir kaç ay sonra bende iyi kötü bir keman çıkarabilir de resimlerini gönderebilirim .. Bu iş sandığımdan zor ve yorucuymuş .. Ellerim bir kalem yada fincan sapını tutamayacak kadar ağrıyor .. Emeğinize ve tecrübenize saygım sonsuz ..
Saygılarımla _________________ Hakan BENLI
__Öyle deme Ankarayı sevmeyene bir zulümdür, bu kadar insanın neden Ankarayı bu kadar çok sevdiğini anlamadan, Ankarada yaşamak __ |
|
| Başa dön |
|
 |
|
luthier0

|
Tarih: Pzr Ağu 05, 2007 9:54 am Mesaj konusu: |
|
|
Dostum Bruderus,
Gerçekten zahmetli bir iş, yorucu, dikkat gerektiriyor şeklinde yorumlanabilir belki, bilemiyorum, çünkü içinde bulunduğum bir işi uzaktan değerlendiremiyorum, o yüzden sorulduğunda genelde kolay derim.
(Tabii teknik olarak işini daha da kolaylaştırman gerekir. Zımparalama işin son, hatta en son kısmıdır ve uzun sürmemesi gerekir.)
Kemanımı beğenmene sevindim ama bil ki sendeki bu sinir bozukluğunun aynısı başka kemanları görünce bende de oluyor. Bazı arkadaşların kemanlarını gördüğümde hayır ya, inanamıyorum filan diye ümitsizliğe kapılıyorum. O yüzden başkasının işine bakıp ümitsizliğe kapılma, gerçekten kendini verirsen, emeğini sakınmazsan imrendiğin kemanları geçmen imkansız değil.
Emeği takdir eden azdır bu işte. Teşekkür etmem gerek tüm yapımcılar adına.
Devam et, yılmadan derim...
Saygılarımla. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Bruderus

|
Tarih: Pzr Ağu 05, 2007 2:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
Üstadım görüşlerin için teşekkür ederim ..
Ancak elimde videolarda gördüğüm malzemelerin belki sadece onda biri var ..
Mesela ufak parmak rendeleri oluyor .. İnan tüm ankarayı gezdim ancak izine rastlayamadım .. Yok da yok .. O yüzden çekiç ve keski ile çok kaba bir şekil verdiğim için zımparadan başka çarem kalmıyor ..
Mesela gördüğüm bir sürü güzel kalıp var ve işi oldukça kolaylaştırıyor .. Ama ben alçıdan kalıp çıkarmaya çalışıyorum ve çok da iyi olduğu söylenemez ..
bunun gibi problemler yüzünden çok uzun zaman alacak sanırım bu iş
Bu arada ankarada mısınız ? Şayet ankarada iseniz tanışmak sohbet etmek isterim ..
Saygılarımla _________________ Hakan BENLI
__Öyle deme Ankarayı sevmeyene bir zulümdür, bu kadar insanın neden Ankarayı bu kadar çok sevdiğini anlamadan, Ankarada yaşamak __ |
|
| Başa dön |
|
 |
|
luthier0

|
Tarih: Pzr Ağu 05, 2007 2:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
Haklısın teknik açıdan istediğini bulman güç olabilir. Çeliği güzel geniş çaplı birkaç oluklu iskarpela işini fazlaca görür kanaatindeyim. Bir de hırdavatçılarda splatulalar var, büyük, çeliği güzel ve ince, onlardan al kendine birkaç sistire yap. Sistire kullanımı işini tahmin edemeyeceğin kadar kolaylaştırır...
Ben de tanışıp, sohbet etmek isterim, kalıp hazırlamak alçıyla filan olacak iş değil... Yardımcı olabilmek isterim her konuda.... Hatta küçük ama iş görecek bir rendem var onu sana hediye etmeye karar verdim, düzgün bir bıçakla işini görür, belki sanayide iyi bir frezeciye yaptırabilirsin model olarak kullanırsın....
Araçların birkaçını yurtdışından aldım... Pahalıya geliyor ama işte verim için şart. Profilimde mailim var... Msn üzerinden de görüşebiliriz. Kolay gelsin. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
sesm

|
Tarih: Çrş Eyl 19, 2007 7:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
| üstad neden bas kirişi tam ortada. benim bildiğim biraz farklıydı. yeni bir sitilmi özel bir amaca yönelikmi bu şekilde yapıyorsun_? |
|
| Başa dön |
|
 |
|
paganini62

|
Tarih: Çrş Eyl 19, 2007 8:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
Keman gerçekten güzel gözüküyor elinize saglık keşke sesini duyma imkanımız olsa eger mümkünse 1 dklık bir kayıt en azından bir gam çalıp yollayabilirmisiniz? _________________ hiç yoktan iyidir....
5 dk saçmaladıgım "jazzım tırak saçmalama'yı " dinlermisiniz?
http://www.pafil.com/view_profile.aspx?profile=bbuke |
|
| Başa dön |
|
 |
|
eczacı88

|
Tarih: Çrş Eyl 19, 2007 9:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
eline sağlık gerçekten harika görünüyo!kemanın biraz daha koyu bi renk alması için hangi ağaç kullanılıyo?bu konularda pek bi bilgim yok da.öğrenmeye çalışıyorum.bana biraz anlatabilir misiniz?neresi için hangi ağaç uygundur?şimdiden teşekkürler  _________________ hande  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
violinist_secil

|
Tarih: Çrş Eyl 19, 2007 9:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
ellerine sağlık çok güzel olmuş sesi de iimiş çok harikaa  _________________ sözcüklerin bittiği yerde müzik başlar... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|