| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
lorelai

|
Tarih: Cmt May 31, 2008 1:52 am Mesaj konusu: SİLENT PİYANOLAR hakkında önerilere ihtiyacım var! |
|
|
|
|
merhaba,
akustik ve acıklı haldeki akustik piyanomu elden çıkarıp (apartman yaşantısı komşu rahatsızlığı, ev halkının baş ağrıları, ne yazık ki daimi bir tedirginlikle kısıtlı sürelerle çalışmak zorunda olmak..) bir an önce kulaklıkla çalışabileceğim bir ürün almak istiyorum.
silent piyanoların dijitallerle arasındaki fiyat farkını haklı kılan sebepleri neler olabilir?
denediğim dijital piyanolar nedense tatmin edici olmadılar -belki de akustik tınıya alıştığımdan- ama denediğim kawai anytime silent ürünleri detaylı inceleyememe rağmen aradığım şeyin böyle bir şey olabileceğini düşündüm.
yine de, haliyle, bilgili ve kararlı değilim. acil önerilere ihtiyacım var
teşekkürler. _________________ decorated shed. |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
tughan

|
Tarih: Cmt May 31, 2008 9:17 am Mesaj konusu: |
|
|
Bu bölümdeki önceki başlıkları biraz karıştırırsan, sorunun cevabını alabileceğini sanıyorum...  _________________
Saygılar,
Tuğhan. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Twinkle

Durumu : Offline
|
Tarih: Pts Hzr 02, 2008 2:29 pm Mesaj konusu: silent piano |
|
|
Aslında Piano forumu altbaşlıklarından digital piano bölümünde biraz buna değinilmiş olsa da detaylı bir forumu hakeden bir konu oldugunu düşünüyorum.
Mesela ben silent pianonun genel olarak kullandıkça oluşabilen bir defekti var mı onu merak ediyorum. Müdahale edilmiş bir akustik piano olarak görüyorum ve biraz temkinli yaklaşıyorum. Ama yine de harika bir fikir oldugu konusunda hemfikirim. Tabii bütçesi olana.
slm _________________ Her gununuz muzik ile dolsun... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
eezzggii

|
Tarih: Pzr Hzr 08, 2008 11:56 am Mesaj konusu: |
|
|
| ewet arkadaslar bnm de silent pianolar hakkında bilgi edinmem gerek bilgisi olanlar ltfn cwp yazsın |
|
| Başa dön |
|
 |
|
çınar

|
Tarih: Pzr Ekm 05, 2008 11:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
Malumunuz apartman hayatı sözkonusu olunca piyano çalmak biraz sıkıntılı olabiliyor, komşular açısından tabi:)
Arkadaşlar, yaklaşık 1 yıl oldu piyanoya başlayalı, alırken de apartman olayını gözönünde bulundurmama rağmen, akustik piyanoyu tercih ettim. Ama gelin görün ki, zaten çalışıyorum ve akşamları çok az bir zaman kalıyor. Piyanomu satıp dijital alayım dedim, ancak hangisini denediysem, akustik bir piyanonun verdiği hazzı kesinlikle alamadım. Satıcıların hepsi bana piyanomu satmamamı, çalışmak için düşük model bir stage piyano almamı önerdiler. Yamaha P 70 gibi...
Silent piyanolar var ama cebe biraz pahalı geliyor. Nette gezinirken, bütün akustik piyanolara silent özelliği veren bir cihaz buldum. 4 saatte takılıp bir saatte çıkıyormuş. Yani evdeki akustik piyanomu kulaklık takarak çalabileceğim. Teferruat ve fiyat için yarın arayacağım. buraya da linkini vereyim:
http://www.akustikpiyano.com.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=93&Itemid=1
Bu özellik takıldığı takdirde piyano için ciddi zararlar yaratabilir mi? Eğer bilgi sahibi olanınız varsa, yazarsa çok sevinirim. Gerçi yüksek maaliyetli bir işse stage piyano almayı tercih edeceğim. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
princessofpianos

|
Tarih: Cum Ekm 17, 2008 11:20 am Mesaj konusu: |
|
|
Benim akustik piyanom olmadığı için size detaylı bilgi veremiyorum ne yazık ki arkadaşlar...
Ama silent piyanolar parlak bir fikir, ben olsam tercih ederim... _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
çınar

|
Tarih: Cum Ekm 17, 2008 10:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Bahsettiğim mekanizmanın fiyatı çok pahalı geldi bana. O yüzden gece çalışmalarım için de Yamaha P85 stage piano almaya karar verdim. Önce Casio Privia PX serisine baktım ama yamahanın sesi ve tuşesi daha ağır bastı. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
ufukbs

|
Tarih: Pts Ekm 20, 2008 12:43 am Mesaj konusu: silent pianolar |
|
|
merhaba arkadaşlar apartmanda akustik piyano kullanımı oldukça zor fakat silent piyanolar iyi bir alternatif fikir gibi görünüyor geçenlerde güzel bir şekilde inceleme fırsatı buldum mantık basit pianonuz herşeyiyle normal bir akustik piyano silent hikayesi de pedala basıp mekanizmayı devreye sokuyorsunuz o zaman piyanodan hiç ses çıkmıyor kulaklığı taktığınızda ses yanlızca kulaklıktan çıkıyor çünkü pedala bastığınızda tellere değil sensörlere vuruyor ve sampling piyano devreye giriyor yani bir dijital piyanonuz bir de akustik piyanonuz olmuş oluyor tabii tamamen gerçek piyano tuşesinde bence mantıklı. ben imrenerek bakıyorum evde koyacak yerim yok bu yüzden bir müddet daha dijital piyanoya devamm gidip akustik piyanoyla çaldığımda inanın evdeki dijital piyanomdan soğuyorum.
Umarım kafanızdaki bazı soru işaretlerini cevaplamışımdır |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|