Üye Menüsü
  Kullanıcı Adı:

Şifre:

Her ziyaretimde otomatik giriş yap

[ Şifremi unuttum ]
 [ Üye Ol ]

Arama Yap

Gelişmiş Arama İçin
Fakülte GOOGLE

Mini Menü

Müzik Terimleri Sözlüğü
BACH Notaları
CHOPIN Notaları
BEETHOVEN Notaları
MOZART Notaları
VIVALDI Notaları
PAGANINI Notaları
PALESTRINA Notaları
TCHAIKOVSKY Notaları
ALBENIZ Notaları
SCHUBERT Notaları
HANDEL Notaları
TELEMANN Notaları
Klasik Gitar Notaları
Pano Klavuzu
Keman Dersi
Fakülte GOOGLE
Flüt Dersi

Google Önerileri

TTnet Vitamin

Dünya Sıralamasında -Fakülte-

SİLENT PİYANOLAR hakkında önerilere ihtiyacım var!

Başlığa cevap gönder    -> Piyano
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj

lorelai

Yeni Üye

Durumu : Offline

MesajTarih: Cmt May 31, 2008 1:52 am    Mesaj konusu: SİLENT PİYANOLAR hakkında önerilere ihtiyacım var! Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba,
akustik ve acıklı haldeki akustik piyanomu elden çıkarıp (apartman yaşantısı komşu rahatsızlığı, ev halkının baş ağrıları, ne yazık ki daimi bir tedirginlikle kısıtlı sürelerle çalışmak zorunda olmak..) bir an önce kulaklıkla çalışabileceğim bir ürün almak istiyorum.

silent piyanoların dijitallerle arasındaki fiyat farkını haklı kılan sebepleri neler olabilir?

denediğim dijital piyanolar nedense tatmin edici olmadılar -belki de akustik tınıya alıştığımdan- ama denediğim kawai anytime silent ürünleri detaylı inceleyememe rağmen aradığım şeyin böyle bir şey olabileceğini düşündüm.

yine de, haliyle, bilgili ve kararlı değilim. acil önerilere ihtiyacım var Smile
teşekkürler.

Sponsor

tughan

Fakülteli (4)

MesajTarih: Cmt May 31, 2008 9:17 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bu bölümdeki önceki başlıkları biraz karıştırırsan, sorunun cevabını alabileceğini sanıyorum... Wink

Saygılar,

Tuğhan.
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder Üyenin web sitesi AIM Adresi Yahoo Messenger

Twinkle

Yeni Üye

MesajTarih: Pts Hzr 02, 2008 2:29 pm    Mesaj konusu: silent piano Alıntıyla Cevap Gönder

Aslında Piano forumu altbaşlıklarından digital piano bölümünde biraz buna değinilmiş olsa da detaylı bir forumu hakeden bir konu oldugunu düşünüyorum.

Mesela ben silent pianonun genel olarak kullandıkça oluşabilen bir defekti var mı onu merak ediyorum. Müdahale edilmiş bir akustik piano olarak görüyorum ve biraz temkinli yaklaşıyorum. Ama yine de harika bir fikir oldugu konusunda hemfikirim. Tabii bütçesi olana.

slm

eezzggii

Üye

MesajTarih: Pzr Hzr 08, 2008 11:56 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ewet arkadaslar bnm de silent pianolar hakkında bilgi edinmem gerek bilgisi olanlar ltfn cwp yazsın
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder

çınar

Yeni Üye

MesajTarih: Pzr Ekm 05, 2008 11:48 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Malumunuz apartman hayatı sözkonusu olunca piyano çalmak biraz sıkıntılı olabiliyor, komşular açısından tabi:)

Arkadaşlar, yaklaşık 1 yıl oldu piyanoya başlayalı, alırken de apartman olayını gözönünde bulundurmama rağmen, akustik piyanoyu tercih ettim. Ama gelin görün ki, zaten çalışıyorum ve akşamları çok az bir zaman kalıyor. Piyanomu satıp dijital alayım dedim, ancak hangisini denediysem, akustik bir piyanonun verdiği hazzı kesinlikle alamadım. Satıcıların hepsi bana piyanomu satmamamı, çalışmak için düşük model bir stage piyano almamı önerdiler. Yamaha P 70 gibi...

Silent piyanolar var ama cebe biraz pahalı geliyor. Nette gezinirken, bütün akustik piyanolara silent özelliği veren bir cihaz buldum. 4 saatte takılıp bir saatte çıkıyormuş. Yani evdeki akustik piyanomu kulaklık takarak çalabileceğim. Teferruat ve fiyat için yarın arayacağım. buraya da linkini vereyim:

http://www.akustikpiyano.com.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=93&Itemid=1

Bu özellik takıldığı takdirde piyano için ciddi zararlar yaratabilir mi? Eğer bilgi sahibi olanınız varsa, yazarsa çok sevinirim. Gerçi yüksek maaliyetli bir işse stage piyano almayı tercih edeceğim.
Başa dön

princessofpianos

Kategori Moderatörü

MesajTarih: Cum Ekm 17, 2008 11:20 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Benim akustik piyanom olmadığı için size detaylı bilgi veremiyorum ne yazık ki arkadaşlar...

Ama silent piyanolar parlak bir fikir, ben olsam tercih ederim...

çınar

Yeni Üye

MesajTarih: Cum Ekm 17, 2008 10:36 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bahsettiğim mekanizmanın fiyatı çok pahalı geldi bana. O yüzden gece çalışmalarım için de Yamaha P85 stage piano almaya karar verdim. Önce Casio Privia PX serisine baktım ama yamahanın sesi ve tuşesi daha ağır bastı.
Başa dön

ufukbs

Üye

MesajTarih: Pts Ekm 20, 2008 12:43 am    Mesaj konusu: silent pianolar Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba arkadaşlar apartmanda akustik piyano kullanımı oldukça zor fakat silent piyanolar iyi bir alternatif fikir gibi görünüyor geçenlerde güzel bir şekilde inceleme fırsatı buldum mantık basit pianonuz herşeyiyle normal bir akustik piyano silent hikayesi de pedala basıp mekanizmayı devreye sokuyorsunuz o zaman piyanodan hiç ses çıkmıyor kulaklığı taktığınızda ses yanlızca kulaklıktan çıkıyor çünkü pedala bastığınızda tellere değil sensörlere vuruyor ve sampling piyano devreye giriyor yani bir dijital piyanonuz bir de akustik piyanonuz olmuş oluyor tabii tamamen gerçek piyano tuşesinde bence mantıklı. ben imrenerek bakıyorum evde koyacak yerim yok bu yüzden bir müddet daha dijital piyanoya devamm gidip akustik piyanoyla çaldığımda inanın evdeki dijital piyanomdan soğuyorum.
Umarım kafanızdaki bazı soru işaretlerini cevaplamışımdır
Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Başlığa cevap gönder  

1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız