Tarih: Pzr Hzr 17, 2012 12:19 am Mesaj konusu: Şarkı söylerken boğazımda oluşan tuaf his...
Arkadaşlar merhaba... internetteki eğitim videolarıyla kendimi geliştirmeye çalışıyorum... Tiz seslere çıkarken boğazımda uyuşukluk benzeri bir his oluyo... yutkunurken güçlük çekiyorum... ardından damağım kaşınıyo... aşırı tiz seslere çıkarken zorlanıyorum... boğazımdan çıkıp biraz diyaframa yüklenmek istiyorum... Zaten karındaki kasılmayı ve nefes alınca karındaki şişmeyi hissedebiliyorum... Fakat tizlere çıkarken kontrol elden bi anda gidiyor... Ardından bu his... bu nedir? ne anlama geliyo çözümü nedir? yada ben diyafram nefesi alamıyo muyum?
ses telleri tıpkı vücudumuzdaki herhangi bir kas gibi bir kastır.nasıl çok fazla kasımızı çalıştırdığımızda yanma hissi oluyorsa,ses tellerimizide doğru yada yanlış çok çalıştırdığımızda uyuşma,yanma yorulma hissi oluşuyor.benim size önerim bir uzman ile birlikte çalışmanız.yani opera eğitimli birinden eğitim almanız.
Diyaframla ilgili gelmedi bana. Anlattıklarından çıkardığım sonuç tizlerde kafa sesine çok hakim olmadığından gırtlağına çok yükleniyorsun. Bu yüzdende bahsettiğin his oluşuyor. Kesinlikle önde söyle şarkıları gırtlağa yüklenme. Bu şekilde devam edersen bir yerden sonra sesin tizlerde çatlamaya başlar. Bence kesinlikle sesini daha fazla zorlamadan bir profesyonelden yardım al çünkü bu sekilde sesinde nodül oluşma ihtimali çok yüksek.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indirebilirsiniz