Üye Menüsü
  Kullanıcı Adı:

Şifre:

Her ziyaretimde otomatik giriş yap

[ Şifremi unuttum ]
 [ Üye Ol ]

Arama Yap

Gelişmiş Arama İçin
Fakülte GOOGLE

Mini Menü

Müzik Terimleri Sözlüğü
BACH Notaları
CHOPIN Notaları
BEETHOVEN Notaları
MOZART Notaları
VIVALDI Notaları
PAGANINI Notaları
PALESTRINA Notaları
TCHAIKOVSKY Notaları
ALBENIZ Notaları
SCHUBERT Notaları
HANDEL Notaları
TELEMANN Notaları
Klasik Gitar Notaları
Pano Klavuzu
Keman Dersi
Fakülte GOOGLE
Flüt Dersi

Google Önerileri

Dünya Sıralamasında -Fakülte-

Sap Ayarı ???

Başlığa cevap gönder    -> Enstrüman Yapımı / Tamiri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj

NoExit

Fakülteli (2)

Durumu : Offline

MesajTarih: Cmt Tem 19, 2008 10:45 am    Mesaj konusu: Sap Ayarı ??? Alıntıyla Cevap Gönder

Evet arkadaslar Sap Ayarı konusunda engin bilgilerinizden yararlanmak istiyorum...Şimdiden Teşekkür Ederim...

Nerede mavi mutluluklar nerede sevdamız ve yarın umutlarımız

Hoşçakal sevgilim
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder Üyenin web sitesi
Sponsor

olcayland

Üye

MesajTarih: Pzr Ağu 03, 2008 11:39 am    Mesaj konusu: kolay gelsin, Alıntıyla Cevap Gönder

Ben hiç elektro gitarla ilgilenmedim ama gitarın tellerini söküp sapıda sökmen gerekecek sanırım sonra sapın tesviyesini ölçebileceğin bi mastar bulman lazım düz bi demir olabilir profil filan sonra sapın arasında alyan varsa onla oynayacaksın tüm perdelerin mastara değmesi lazım yoksa bu mastarın altını zımparayla kaplayacaksın perdelere güzel bi zımpara atacaksın eğer sapta atıklık çoksa ya perdeler sökülüp tesviye yapılaacak yada fileto değişecek klavyenin bulunduğu kısım

Power Metal

Yeni Üye

MesajTarih: Sal Ağu 19, 2008 2:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Alıntı:
Ben hiç elektro gitarla ilgilenmedim ama gitarın tellerini söküp sapıda sökmen gerekecek sanırım sonra sapın tesviyesini ölçebileceğin bi mastar bulman lazım düz bi demir olabilir profil filan sonra sapın arasında alyan varsa onla oynayacaksın tüm perdelerin mastara değmesi lazım yoksa bu mastarın altını zımparayla kaplayacaksın perdelere güzel bi zımpara atacaksın eğer sapta atıklık çoksa ya perdeler sökülüp tesviye yapılaacak yada
fileto değişecek klavyenin bulunduğu kısım
Hocam sen naaptın yaa adam sana sap ayarını sormuş sen ona sapın sökülmesinden fln bahsettin Surprised
SAp ayarını kısaca anlatmak gerekirse::
Sap ayaru sapın içinden geçen trussrod adlı parça sayesinde yapılır. Bu parça sıkılarak veya gecşetilerek sapın tellere karşı direnci ayarlanır. Sap ayarı yapılmadan önce bakılması gereken birkaç önemli nokta daha vardır...mesela köprü yüksekliği.... Gitar üzerindeki bütün ayarlar birbiriyle ilişki içindedir... bir tanesi deiişirse diğer kısımların tekrar ayarlanması gerekebilir. Dolayısıyle sapının ayarını deiştirirsen köprü auarının da tekraar yapman gerekecek
sap ayarı neden yapılı?:. Enstrumanı çalarken maximum rahatlığı sağlamak için... İdeal sap ayarı diye birşey yoktur diyebilirim... ama en fazla kullanılan ve basit bir ayar sistemi var.
(gitarın 1. ve en son perdesine basılır ve 9. perdedeki tel in fret e olan yüksekliği gözlemlenir...Bu yükseklik ortalama 1-1.5 mm olmalıdır.... eğer bu miktardan daha fazla ise sap ın ucundaki ayar mekanizması saat yönünün tersine doğru sıkılır ((ama yavaşça...toplamda 1 tur dan fazla çevrilmemelidir)) ilk başta çeyrek tur çevirirsin ve 10 dk sonra tellerin yüksekliğini tekrar gözlemlersin gene olmadıysa çeyrektur daha çevirirsin...(trussrod çok fazla gerilirse sapta hasar oluşabilir!!! bu sebepten dolayı en fazla 1 tur olarak belirttim) Eğer 1.ve son tele basılınca 9. perdede tel perdeye yapışıyorsa sap çok gergin demektir..... durum böyle olursa alyans saat yönünde çevrilip telin biraz yükselmesi sağlanır...ama bu işlem yawaşça yapılır!!! NOT:bu işlem yapıldıktan sonra köprü-entonasyon ayarlarının tekrar gözden geçirilmesinde fayda var.....
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Başlığa cevap gönder  

1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz