Tarih: Cum Hzr 15, 2007 7:07 pm Mesaj konusu: Rock Grubu na Yamaha klavye girer mi?
arkadaşlar benim arkadaşlarım bir grup kurucaklar ama beni almak istemiolar.nedenleride klavyenin rock grubunda işi neymiş?diyorum güzel olur ama anlamıyolar sizce nasıl? artıları ve eksileri neler bu başlık altında toplayalım lütfen görüş değil gerçekleri istiyorum yani size göre değil genelde nasıl olur klavye ve rock uyumu hı bu arada klavyem
Yamaha psr a-300 tr _________________ DEno_12
Tarih: Cmt Hzr 16, 2007 1:34 am Mesaj konusu:
güzel olur. fakat onların seni istemesi olayından geç artık. sen onlarla çalışıp çalışmamayı istemeyi düşünmelisin. yani burda yazılanlar yada yazılacaklardan sonra fikir değiştireceklerse sen boşver uzaklaş daha başında kurtar kendini. _________________ ♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪
güzel olur. fakat onların seni istemesi olayından geç artık. sen onlarla çalışıp çalışmamayı istemeyi düşünmelisin. yani burda yazılanlar yada yazılacaklardan sonra fikir değiştireceklerse sen boşver uzaklaş daha başında kurtar kendini.
bu çok hoşuma gitti doğrusu.Hepinize teşekkürler artık ben istemiyorum o gruba girmeyi _________________ DEno_12
Tarih: Pzr Tem 01, 2007 1:07 pm Mesaj konusu:
ben bı rock grubunda klavyecıyım aekstra ıs olarak goruyorum calmadıgımda cocukların soundu cırılcıplakj sounda butunluk ve alt yapı ıcın klavye olay bı alet ama hocamın dedıgı gıbı onalr galıba pc klavyesı sanmıslar bosver komık.... _________________ ı lıke opera favorıte tenor domıngo...
müzik tarzına bağlı biz endüstriyel metal yapıyorduk bütün işleri ben midi klavyem ve büyük klavyem can çekişerek hallediyoduk bence akor basacaksan hiç girme doğru düzgün bişeler çalıcaksan gir yoksa sıkılırsın
sanırım hiç rammstein dinlememişler mızıka-gitar ve klavye rammstein bu çünü o kadar süper kullanıyorki tabi bide bateri aşağıdaki klibi izlet sen onlara
Sana tavsiye vereyimmi?
Bence aman kardeşim uzak dur yalvarsalar bile girme buyüzden çok çektim hem 30 kiloluk klavyeyi studyolara kadar taşıyorsun resmen amelelik hemde klavyenin sesini bile duyamıyorsun zaten çoğuda bencil oluyor 6 tane grupla studyo yaptım şuana kadar gerçekten diyorum belkide onların yüzünden klavyeden nefret etmeye başladım,
Neden gitmeyim dersen;
Bütün rock parçalarını klavyede çalamassın
Rockta klavye herzaman arka plandadır birde bateri öyle bi bastırırki kendi sesini duyamassın
ritmler aynıdır 3 akor bil yeter hemen sıkılıyor insan
en kötüsüde 30 kilo klavyeyi taşımak çok kötü kendimi hammal gibi hissediyorum:)
...
ya ama emin ol sonuçta pişman olacaksın ben çok pişman oldum:)
ogan şimdi sen klavye iyi değilmi diyorsun ben çok istiyorum klavye çalmak ama mızıkada hoşuma gidiyor ikisi arasında gidip geliyorum?
Yok hayır kesinlikle klavye kötü demedim ama bilmiyorum klavye ile rock grubuna girdiğin zaman sönük kalıyorsun çünkü diğer enstrumanların sesi sert, klavyeyi bastırıyor, jazz, latin, klasik, pop düşünüyorsan bence çok güzel gider klavye...
güzel olur. fakat onların seni istemesi olayından geç artık. sen onlarla çalışıp çalışmamayı istemeyi düşünmelisin. yani burda yazılanlar yada yazılacaklardan sonra fikir değiştireceklerse sen boşver uzaklaş daha başında kurtar kendini.
katılıorum... _________________ Yaşam durdu kapanıyor gözlerime dünya
Nerede mavi mutluluklar nerede sevdamız ve yarın umutlarımız
Valla arkadaşım bal gibi girer:)Kendim de klavye çalan biri olarak üstelik de her parçaya uyum sağlanabilir illa rock grubunda olmaz diye bir şey yok şarkı aralarında ya da uyumda nasıl çalarsın orayı bilmem şahsen benim notayla aram hiç yoktur akor filan da fazla bilmem o halde ben ki okulda çaldığım grupla elektronun solo atacağı yerde aynı şekilde klavye destekli atıyorum ki bal gibi oluyor ayrıca bateri bastıramaz seni çaktırmadan sesini yükseltirsin hatta doğrusunu söylemek gerekirse bile bile olmasada her zaman benim çaldığım zaman klavyenin ses daha önde ne dense işte Allah ın hikmeti:):)Ayrıca arkadaşa katılıyorum klavye olur mu demesi bahane seni istemeyeni takma bile kafana göre uyumlu olabilecğein bir grup seç istemeyenler ne halleri varsa görsün.Klavye olmazsa olmazz dimdik ayaktayız işte her şarkıyada gireriz
Bu biraz da rock grubundan neyin kastedildiğiyle alakalı, Yani arkadaşların thrash yapacaklarsa klavyeye ihtiyaç duymamakta haklıdırlar. Veya yine klavyenin gerekmediği tarzda bir müzik yapmak istiyor olabilirler. Yani klavye illa ki olacak diye bir kural yok. Ve hakikaten klavye istemiyorlarsa bence yukarıda bahsetmeye çalıştığım tarzda bir sound ortaya çıkartmak isitiyorlardır demek ve o zaman bence de hiç gireyim diye zorlama.
evanescence, şebnem ferah, özlem tekin bir çok ünlü rock grubunda klavye var. sayın dekanın dediği gibi bencede onlar bilgisayar klavyesi zannediyorlar. No Exit aarkadaşın da dediği gibi sen boşver onları seni istemeyini sende isteme. ben bu işi az biraz biliyorsam klavye her müzik tarzının vazgeçilmez parçasıdır deiyeebilir. (istisnalar hariç). ve yaptığım bir çok kayıt ta klavye vardır. _________________ Ses mühendisi
dinlediğim rock parçalarında klavyeler hep ayrı bi hava katıyor... bence güzel de duruyor...
bence onların seni gruba almak için ısrar etmeleri gerekir
Rock müzikte klavye tabii ki olur ama diğer arkadaşlar gibi bende daha iyi bir klavyeyle bu işe girmeni tavsiye ederim. sakın grupta çalma diyen arkadaşa ise katılmıyorum. şu nedenle katılmıyorum; çünkü hayatın boyunca yapacağın her yeni şey farklı bir tecrübe olacaktır ve senin için her zaman artısı vardır. olumsuz bitse bile.
Sana tavsiye vereyimmi?
Bence aman kardeşim uzak dur yalvarsalar bile girme buyüzden çok çektim hem 30 kiloluk klavyeyi studyolara kadar taşıyorsun resmen amelelik hemde klavyenin sesini bile duyamıyorsun zaten çoğuda bencil oluyor 6 tane grupla studyo yaptım şuana kadar gerçekten diyorum belkide onların yüzünden klavyeden nefret etmeye başladım,
Neden gitmeyim dersen;
Bütün rock parçalarını klavyede çalamassın
Rockta klavye herzaman arka plandadır birde bateri öyle bi bastırırki kendi sesini duyamassın
ritmler aynıdır 3 akor bil yeter hemen sıkılıyor insan
en kötüsüde 30 kilo klavyeyi taşımak çok kötü kendimi hammal gibi hissediyorum:)
...
ya ama emin ol sonuçta pişman olacaksın ben çok pişman oldum:)
doru sölüosun ben de klavye çalıorum daha çok küçüğüm ama olsn biz 8 lerin kep töreninde çıkıcaz hoca senin yanında bide electro gtar olsun demişti ne yaptım ettim hocaya unutturdum çün kü bastırcak electro resmen arka plande kalcamm:)
hadi ya...bence sen tek başına bir grup kur...eminim o cahillerden daha başarılı olursun...neyse şebnem feraha falan bir baksınlar neler görcekler sahnede...