| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
karakoyun

|
Tarih: Pts Hzr 26, 2006 12:18 am Mesaj konusu: Piyano ve pest notalar |
|
|
|
|
Piyanonun sesini çok büyüleyici buluyorum, özellikle o kalın tuşlarda notanın frekansı ile çekicin sesinin karışması çok gizemli, agresif ve dinamik.
Aziza Mustafa Zadeh'in bir hayranıyım, itiraf edeyim. "Hayranlık" müessesesine zerre saygım olmasa da bu harika müzisyen için o kelimeyi uygun gördüm. Caz grubu içinde piyano dinlemeye pek alışkın olmayanlara bu başarılı bayanın Stanley Clarke ile çalıştığı albümü "Inspiration"u dinlemelerini tavsiye edeceğim.
(Bu yazımla piyano üstüne yapılacak muhabbetlerin döneceği piyano forumunda açılışı yapmış olmaktan kıvanç duyduğumu belirtir, daha fazla çenem düşmeden kaçmaktan da geri kalmam) |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
sleepwalker

|
Tarih: Cum Hzr 30, 2006 10:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
piyanoya başlama yaşı nedir sizce ya da 20 yaşında biri başlayarak hata mı eder geç kalmış mıdır bi de yeni başlayan birine neler önerebilirsiniz çalışma konusunda ????? |
|
| Başa dön |
|
 |
|
DEKAN

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
paleoant

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
sleepwalker

|
Tarih: Cum Hzr 30, 2006 11:40 pm Mesaj konusu: Re: düsünme basla |
|
|
| paleoant yazmış: |
| madem gec kalinmis diyosun daha fazla zaman kaybetme bence :-) |
tabi bu da tekniğe yönelik olmasa da bi öneri saolasın |
|
| Başa dön |
|
 |
|
DEKAN

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
sleepwalker

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
Arenda

|
Tarih: Cmt Tem 01, 2006 9:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
| en küçük yaş en iyisidir. Ben 6 yaşımdan beri piano çalıyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
jingle

|
Tarih: Çrş Tem 12, 2006 10:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
İstekli ve kararlı iseniz, gereken yetilere de sahipseniz bu işi başarırsınız. Erken yaşta başlamak büyük bir avantaj ama ben de katı kurallara pek katılmıyorum.(Doğru bulmuyorum diyemem ama)
Bir piyano öğretmeni olarak size söyleyebileceğim profesyonel yardımla bu işe doğruları ve temellerini öğrenerek başlamanız olur sanırım.  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
DEKAN

|
Tarih: Çrş Tem 12, 2006 11:18 pm Mesaj konusu: .. |
|
|
Doğru bulmadığım konu yanlış anlaşılmasın , kastettiğim katı kuralların insanlara olumsuz etkileri.. Yani , "senin yaşın geçmiş asla öğrenemezsin!" diye yanlış yönlendirilip küçük yaşlardan beri çalma hayalini kurduğu enstrumanı öğrenme hayalinden mecburen vazgeçen o kadar çok insan gördüm ki.. Gördükçe, duydukça doğru bilgilendirmeye ve desteklemeye çalışıyorum ..
Özetle doğru bulmadığım konu yaşın farketmesi değil yani Elbette ne kadar erken başlansa o kadar iyidir.. Ellerin esnekliği de cabası.. _________________ -Fakülte Kuralları (!)
Rahatsız Olduğunuz Konularda Lütfen İhbar Butonlarını Kullanarak Bize Yardımcı Olun. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
kndmdngrye

|
Tarih: Prş Tem 13, 2006 12:29 am Mesaj konusu: |
|
|
zaten nedense müzikle ilgilenmeyen insanlar ilgilenen insanların hevesini kırmaya çalışıyo bu tür meselelerde aaa senin yaşın geçmiş nasıl çalcaksınki çok zor deyip vazgeçirmeye çalışyorlar halbuki onlara neyse...! o yüzden bencede herkes sevidiği şeyi yapmak için çaba harcamalı çok çalışmayla herşey olur piyanoyada bayılıyorum gerçekten bende çalmak isterdim belkide bi gün onunda kursuna başlarım  _________________ ..imzama ne yazacağımı unuttum yaaa ...
...tAm dÜnE aLışIYoDuM bİ bAKtIM bUGüN olmUş.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
DEKAN

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
orfeon

|
Tarih: Cum Şub 16, 2007 12:17 am Mesaj konusu: |
|
|
| merhabalar.ben sitenizin yeni üyesiyim.piyano konusunda görüşlerinizi okuyunca ilgimi çekti.ben güzel sanatlar müzik bölümü mezunuyum.liseyi yeni bitirdim.bence hiçbir şeyi örenmenin yaşı yoktur.azim gösterilince herşey olur.ben 4 sene müzikle içi içeydim ve piyanoyla da.piyano müzik enstrümanları içinde en özel yere sahip benim için.eğer gerçekten piyano çalmayı öğrenmek iterseniz,hiçbir şey için geç değildir... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
DEKAN

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
orfeon

|
Tarih: Cum Şub 16, 2007 12:27 am Mesaj konusu: |
|
|
| hayır sözüm size değil..yanlış anlamayın.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Glory

|
Tarih: Pts Şub 19, 2007 11:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
| küçük yaş avantajlı oluyor ama başlarsan bırakma paslanıyorsun =( Benım gibi |
|
| Başa dön |
|
 |
|
princessofpianos

|
Tarih: Cmt Mar 03, 2007 9:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
Pardon,başlıktaki pest notalar ne demek?Galiba pes demek istediniz.Ancak akordu bozulursa böyle bir durum ortaya çıkar. Kemancılara pes bastın tiz bastın derler de,piyanistlere denince komik oluyor.İterek çekerek filan...Neyse.  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
canfrt

|
Tarih: Pts Nis 23, 2007 6:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
ben 14 yasından beri gitar calıyorum.babam 46 yasında ve suan bir keman hocasıyla anlasmıs..2 mizde kemana başlıcas:)
[cok hırslıyıs ] _________________ the reals of the world are hidden in the music  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
nagmee

|
Tarih: Sal Nis 24, 2007 9:16 am Mesaj konusu: |
|
|
süper valla yola devam  _________________ Gözler önünde işte
Gittikçe arınıyorum kendimden
Her giden güzelleşir
Gidiyorum güzelleşmek için
Unutulsun diye çirkinliklerim...
Gidiyorum sevdiğim..
Ayağa Kalk!... Uyumak İçin Önünde Sonsuzluk Var... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Erudite

|
Tarih: Pts May 21, 2007 9:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
| sleepwalker yazmış: |
piyanoya başlama yaşı nedir sizce ya da 20 yaşında biri başlayarak hata mı eder geç kalmış mıdır bi de yeni başlayan birine neler önerebilirsiniz çalışma konusunda ????? |
Hadi piyano çalanlar buraya isimli başlıkta yazdığımı buraya da yazıyorum. BU soruya verebleceğim en güzel cvp :
İzmir güzel sanatlar merkezinde piyano dersleri alıyorum. 1 ay olmadı daha Çok istiyordum küçüklüğümden beri ama herşey her zaman olmuyor işte, Yaşım 22 Askeri personelim, bu yaşta zor dediler fakat çok istekliyim, bugünkü ders ile 18. parçaya geçtik hocamla. Basit parçalar belki ama kendisi de şaşırdı nerelerdeydin bu yaşa der gibisine ( hoca tabi hevesimi kırmıyor belkide ) En yakın zamanda evde de olacak piyano. _________________ Everything goes the way it should.... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
pynst

|
Tarih: Cum Hzr 01, 2007 6:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
Pianoya başlamak isteyenlerin isteme amacını ogrenmek istiyorum aslında. Neden piano calkmak istiyorsunuz? Profesyonel olmak istiyorsanız elbette kucuk yaşta başlamak buyuk bir avantajdır. Ama kucuk yasta başlamadığınız için profesyonel olamayacaksınız diye bir şey söz konusu değil tabiki... Küçük yaşta başlamak ellerinizin ve kulağınızın gelişmesi için birebirdir. ama yanlış teknik ve amaçsız çalışmak sizi bir pianoter yapar. Ben 18 yasında basladım ve kendi hocam bana bi seviyeye kadar ilerleyebilirsin demişti. Su an kendi hocam bana sen benimi kandırdın onceden biliyormuydun piano calmasını dedi. Yetenek sınavlarına girdiğimde sadece ama sadece 30 saat ders almıştım ve bu 30 saatin içinde en fazla 5 saati pianoya ayrıldı. ( kendim gunde 6-7 saat calısıyordum ama ) ve sınavda bana kac yıldır piano calıyosun diye sordular 1.5 yıl oldu diyince inanmadılar. Şimdi bunun konuyla alakası ne diyeceksiniz anlamadıgım sey beni dinleyenler kac yıldır piano calıyosun diyince 1.5 diyorum ve inanamıyolar. Peki neden? cunku pianoyu ogrenmek için yetenek değil HIRS yapmanız gerekiyo. Tabi profesyonel birinin de size yol gostermesi şart... _________________ ßy PianisT
http://www.youtube.com/watch?v=mlEt77RYaZ0
----- |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Antigone

|
Tarih: Çrş Tem 11, 2007 7:02 pm Mesaj konusu: Piyano |
|
|
Merhabalar,
Bu konuyu yeni okuyorum arkadaşlar. Piyanoyu dinlemeyi ve başına geçip doğaçlama yapmayı tarif edemediğim kadar çok sevdiğim içinde yazmak istedim size. Yanlış anlaşılmasını istemem, piyano çalmayı bilmiyorum,sadece doğaçlama. Ayrıca tebrik etmek istedim sizi. Bende 20 yaşındayım, öğrenmek için geç olmadığı kesin;fakat dediğiniz gibi iyi bir kişinin yardımcı olması gerekir, bu da biraz şans sanıyorum. Ayrıca bu şansın içinde, yakınlarımızın destek olmasıda yatıyor. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
tughan

|
Tarih: Çrş Tem 11, 2007 8:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
Benim tanıdığım bir adam var şu an 65 yaşında ve kemana başladı.... _________________
Saygılar,
Tuğhan. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Enver Kunduz

|
Tarih: Pzr Şub 03, 2008 12:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
| 35 yaşında müziğe başlayıpda klasik müzik tarihinde çok önemli bir yere sahip olan besteciler var. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
tughan

|
Tarih: Pzr Şub 03, 2008 12:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
Şu an bizim piano dersine gelen bir bayan var yaklaşık 50 yaşında, başlayalı 1 sene oldu.. Güzel şeyler çıkartmaya başladı, ufaktan beste bile yapıyor..Hiçte fena olmuyor...Nota okuması falan baya iyileşti ama piano çalarken hala çok hatası var... İstenirse herşey her yaşta öğrenilir... _________________
Saygılar,
Tuğhan. |
|
| Başa dön |
|
 |