| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
jazzer

|
Tarih: Cum Mar 07, 2008 12:58 pm Mesaj konusu: Piyano baslama yasi kactir?? |
|
|
|
|
Sevgili piyano ögretmeni arkadaslar,
Benim 3 yasinda müthis bir kulaga sahip cok yetenekli bir kuzenim var.(abarttigimi düsünebilirsiniz ama gercek:) )
E haliyle bu kadar yetenekli olunca gelistirmek lazim hic vakit kaybetmeden.Ben piyanoya baslamasindan yanayim ama bunun icin en uygun yas nedir onu ögrenmek isterdim.Yardimci olursaniz sevinirim... |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
Fire_CracKer

|
Tarih: Pts Mar 17, 2008 12:02 am Mesaj konusu: |
|
|
| tabi kücüklgünde baslarsan daha ii |
|
| Başa dön |
|
 |
|
narin

|
Tarih: Sal Mar 18, 2008 1:14 am Mesaj konusu: |
|
|
piyano calmanin yasi yoktur.
youtube.com da izleyin minik parmaklarla ne eserler ortaya cikiyor görebilirsiniz:) |
|
| Başa dön |
|
 |
|
goozberq

|
Tarih: Pzr Tem 06, 2008 5:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
| kesnlikle =) |
|
| Başa dön |
|
 |
|
princessofpianos

|
Tarih: Pts Tem 07, 2008 1:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
Jazzer, yeğeninizin yeteneğini farketmeniz çok güzel. Fakat o yaştaki çocukların piyano çalma için gereken küçük kas yapıları tam olarak gelişemeyebiliyor, gelişse de yaşının küçüklüğünden ve bilişsel kapasitesinin henüz az olmasından dolayı, gerçekçi bir piyano dersi yapmak imkansız gibi birşey
Piyano dersine başlayacak çağa gelene kadar, erken müzik eğitimi yoluyla müziği sevdirmeniz daha faydalı olabilir diye düşünüyorum... _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
zepoha heampe

|
Tarih: Sal Tem 29, 2008 12:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben piyanoya 14 yaşında başladım. 14 yaşına gelene kadar büyük bir klasik müzik (içinde piyano parçalarının da olduğu) koleksiyonu yaptım ve kendi çapımda besteler yazdım. Sonra da bestelerimi daha kurallı ve çoksesli yapabilmek, ayrıca piyano eserlerini de daha iyi anlayabilmek için piyanoya başladım. Kaslarım gelişmişti, bu nedenle çok çabuk yorulmuyordum. Oyun çağım geçtiği için ve bu olayı gerçekten merak ettiğim için dikkatim çabuk odaklanıyor, geç dağılıyordu. Ben de geç başlamama rağmen kısa sürede bu durumu kapattım ve iyi bir piyanist (sayılmam ama) oldum. 3 yaşındaki çocuk çabuk sıkılabilir.
Yazı uzun oldu, özetleyeyim: ben piyanoya başlarken ona hükmetmeyi delice arzuluyordum (eeeööö... yanlış anlamayın yahu, neyse) ve bu istekle çabuk kavradım. O çocuğa piyano oyunla öğretilmeye kalkılacak olunursa çocuk piyanonun ciddi yüzünü gördüğü vakit soğuyabilir. Önce o istesin, benim gibi geç de başlayabilir.
Piyanoyu iyi çalabilmek için klasik müzik eserlerini sıkılmadan dinleyebilmek şart (evet genelleme yapıyoruma ama bunun doğruluğundan eminim). Bekleyin, çocuk müziği öğrensin, sonra piyanoyu öğrensin, sonra istek duysun, eğitime öyle başlayın. Ben piyanoya başladığımda dersler ağırdı, ilerletirken daha da ağırlaştı, o nedenle keşke önceden başlasaymışım dedim. Ben olsam 6-7 gibi başlatır, o zamana kadar da müziği sevdirmeye bakardım. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
purple_violin

|
Tarih: Sal Tem 29, 2008 12:32 pm Mesaj konusu: Re: Piyano baslama yasi kactir?? |
|
|
| jazzer yazmış: |
Sevgili piyano ögretmeni arkadaslar,
Benim 3 yasinda müthis bir kulaga sahip cok yetenekli bir kuzenim var.(abarttigimi düsünebilirsiniz ama gercek:) )
E haliyle bu kadar yetenekli olunca gelistirmek lazim hic vakit kaybetmeden.Ben piyanoya baslamasindan yanayim ama bunun icin en uygun yas nedir onu ögrenmek isterdim.Yardimci olursaniz sevinirim... |
Bence elleri daha çok küçüktür...Klasik müzik falan dinletin bence...
Bu arada yeteneğini nasıl keşfettiniz? |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Mino

|
Tarih: Prş Tem 31, 2008 11:02 am Mesaj konusu: |
|
|
Kulağı çok iyiyse parçalardaki armonileri kısa zamanda çözebilir. Hatta bu yaşta başlarsa mutlak kulak yetisi de kazanabilir. Ama klasik eserlerden sıkılıyorsa sakın pes etmeyin, kendimden biliyorum, 2 sene klasik repertuardan sonra hafif sıkkınlık gösterdiğim için, annemin önerisiyle opera, napoliten ve latin çalmaya başlamıştım ufak yaşta. Hocam onları daha şevkle çaldığımı görünce şana başlayıp tenor oldu. Evde bana sesiyle eşlik ederdi ben piyanodayken. Güzel günlerdi.
Tek tarzda diretmezseniz ilerde her müzik tarzını piyanoda icra edebilir, çeşitli parçaları piyanoya uyarlayabilir. Bunları yaparken çok keyif alacaktır. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|