Üye Menüsü
  Kullanıcı Adı:

Şifre:

Her ziyaretimde otomatik giriş yap

[ Şifremi unuttum ]
 [ Üye Ol ]

Arama Yap

Gelişmiş Arama İçin
Fakülte GOOGLE

Mini Menü

Müzik Terimleri Sözlüğü
BACH Notaları
CHOPIN Notaları
BEETHOVEN Notaları
MOZART Notaları
VIVALDI Notaları
PAGANINI Notaları
PALESTRINA Notaları
TCHAIKOVSKY Notaları
ALBENIZ Notaları
SCHUBERT Notaları
HANDEL Notaları
TELEMANN Notaları
Klasik Gitar Notaları
Pano Klavuzu
Keman Dersi
Fakülte GOOGLE
Flüt Dersi

Google Önerileri

Dünya Sıralamasında -Fakülte-

Pickguard Yapımı

Başlığa cevap gönder    -> Enstrüman Yapımı / Tamiri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj

burakydn

Yeni Üye

Durumu : Offline

MesajTarih: Pzr Hzr 01, 2008 12:31 am    Mesaj konusu: Pickguard Yapımı Alıntıyla Cevap Gönder

Pickguard Yapımı

Bazen çizildiğinde, çatladığında, kırıldığında yada hasar gördüğünde, bazen de farklı bir şekil yada renkle gitarımıza daha çok bir canlılık yada güzellik katmak için pickguard değiştirmek isteriz. Bunu genellikle feci fiyatlar ile satın alırız yada boşver deyip geçeriz. Niye boşveriyoruz kardeşim. Sizlere sırf maliyetine bir pickguard yapma tekniğinden bahsedicem. Daha ucuzu yada temizi inanınki yoktur. Tercih yinede sizin. Ama insan kendi gitarı için birşeyler yapınca bir farklı oluyor canım.

Neyse. Pickguard yapmak bayağı bir titizlik ve beceri gerektirir. Çünkü süper bir kapak yaptıktan sonra gitara oturmadığını görürseniz çabanız boşa gitmiş demektir. Kırın atın yani. Let's Get is started!!

Pickguard (kapak) yapımında en önemli olan malzeme yada neyse işte, o şey yapacağımız kapağın planıdır. Planın şeklinden çok önemli olan pickguardın gitara tam uymuş olması. Bunun için ya elinizdeki pickguardı tarayıcıdan bilgisayara atıcaksınız yada arayıp tarayıp internetten bir plan bakacaksınız. Ben elimde bulunan jazz kasa bas gitarıma bir pickguard yaptım. Planını da internetten buldum. Ama çok feci zahmetli iş. Daha doğrusu en sinir en riskli bölüm burasıdır. Neyse plan bulundu yada eski pickguard tarayıcı yoluyla bilgisayara atıldı....

Elimizdeki planı yada resmi AutoCad yoluyla çizime aktarmamız gerekiyor. Bunu isterseniz tabelacılarda yaptırabilirsiniz. Zaten biraz daha işimiz oraya düşecek.

Şimdi de kapağın olacağı malzemeyi belirleyeceğiz. Burada mika, 2-3 mmlik plastik levha, hatta 1-2mmlik metal levha ile de kullanabilirsiniz. Ama size önereceğim cam şeklinde sert bir plastikdir. İlerdeki zamanda renkli olmasını isterseniz altına istediğiniz bir renkteki folyoyu yapıştırarak kullanabilirsiniz.

Yapım malzemesinden sonra onu yine tabelacıda özel bir makina bilgisayara atılmış çizim dosyası ile kestiririz. Böylece pickguardımız tamamlanmış olacaktır.

Genelde işimizi tabelacıda hallettik. Ama biraz da öğrendik. Şimdi diyeceksiniz ki nasıl kendim yaptım yada bunlar hiç para almadı mı? Bence benim yaptığım gibi bir tabelacıya gidin durumu izah edin. Yardımcı olacağınızı söyleyin. Zaten alışık bir durum olmadığı için sizden yardım isteyeceklerdir. Ben orada kendim yaptım. Bir bardak ta çaylarını içtim ve sadece 10 YTL verdim. Emin olun hem eğleneceksiniz, hem bir bilginiz olacak hemde tam istediğiniz bir kapağınız olacak.

Güzel günlerde kullanın arkadaşlar

Belki ihtiyacınız olur diye internetten bulduğum 4 telli jazz bas gitar pickguard planınıda veriyorum...

1.pdf
 Açıklama:
4 telli jazz bas gitar pickguard planıda size hediyem olsun :)

İndir
 Dosya Adı:  1.pdf
 Dosya Boyutu:  9.24 KB
 İndirilme:  40 Kere

Sponsor
Önceki mesajları göster:   
Başlığa cevap gönder  

1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz