| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
gozdeefe

|
Tarih: Çrş Tem 04, 2007 7:34 pm Mesaj konusu: parça çalışma yolları |
|
|
|
|
Arkadaşlar parça çalışırken nasıl yöntemler kullanıyorsunuz ? _________________ 12345 |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
violin melike

|
Tarih: Çrş Tem 04, 2007 7:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
tizlere çıkarken sesimi çok zorlamamaya özen gösteriyorum mesela ince fa alto oldugum için kasıyor nüanslara dikkat ediyorum sonra notalarıyla okuyorum ilk başta bona solfej sonra okuyorum arka arkaya çok okumuyorum dinlenme araları veriyorum şimdilik bunlar aklıma gelenler diğerleri geldikçe yazarım  _________________ BİR BAŞLARSAM NOTALARLA KOŞMAYA SANA YÜZLERCE ''SUS'' İNAN Kİ VIZ GELİR BANAGÖZLERİN İÇİME AKARSA OKYANUSLARCA BEŞ ÇİZGİ DÖRT ARALIK AZ GELİR BANA |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Lawinya

|
Tarih: Çrş Tem 04, 2007 8:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
bir şey sorabilir miyim?
sesinizin alto mu,soprano mu,bariton mu olduğunu nasıl anlıyorsunuz?bir de başka isimleri var mı bu ses türlerinin? _________________ Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın
Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın..
Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı
Beni sensiz bıraktın,beni sensiz bıraktın...
........................................ |
|
| Başa dön |
|
 |
|
amarilli

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
violin melike

|
Tarih: Çrş Tem 11, 2007 11:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
daha önce anlatmıştım ama senin hatırın için bi daha anlatayım dilaracım dermişim  
ses sanatında insan sesleri
inceliğine kalınlığına göre sınıflandırılır kadın ve erkek sesleri bu amaçla bölgelere ayrılmıştır ve bu ses bölgeleri ayrı isimlerle tanımlanır
soprano en ince bayan sesi
mezzo soprano orta kalınlıktaki bayan sesi
alto en kalın bayan sesi
gelelim erkeklere
tenor en ince erkek sesi
bariton orta kalınlıktaki erkek sesi
bas en kalın erkek sesi başka isimleri yoktur dilaracım
gelelim nasıl anladıgımıza piyano olmadan anlayamayız ses genişliklerimize göre ne kadar pes seslere inip ne kadar tiz seslere çıkabildigimize göre mesela ben alto oldugum için ince fa ya çıkarken zorlanırım ama iyi bir soprano rahatlıkla verebilir ölçtürmek istiyorsan bir adet müzik ögretmeni ve bir piyano lazım yada atla gel niğdeye ben hem ölçerim hemde birer kahve içeriz  _________________ BİR BAŞLARSAM NOTALARLA KOŞMAYA SANA YÜZLERCE ''SUS'' İNAN Kİ VIZ GELİR BANAGÖZLERİN İÇİME AKARSA OKYANUSLARCA BEŞ ÇİZGİ DÖRT ARALIK AZ GELİR BANA |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Lawinya

|
Tarih: Cum Tem 13, 2007 9:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için melikecim sana da verdiğin link için teşekkür ederim amarilli... _________________ Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın
|
| Başa dön |
|
 |
|
Lawinya

|
Tarih: Cum Tem 13, 2007 9:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
ayrıca davetin için de teşekkürler melikecim eğer yolum bir gün niğdeye düşerse söz uğrucam yanına  _________________ Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın
|
| Başa dön |
|
 |
|
violin melike

|
Tarih: Cmt Tem 14, 2007 1:19 am Mesaj konusu: |
|
|
her zaman beklerim benimde manisaya düşerse sendeyim  _________________ BİR BAŞLARSAM NOTALARLA KOŞMAYA SANA YÜZLERCE ''SUS'' İNAN Kİ VIZ GELİR BANAGÖZLERİN İÇİME AKARSA OKYANUSLARCA BEŞ ÇİZGİ DÖRT ARALIK AZ GELİR BANA |
|
| Başa dön |
|
 |
|
amarilli

|
Tarih: Cmt Tem 14, 2007 11:46 am Mesaj konusu: |
|
|
bir şey değil lawinya  _________________ korkularından kurtulup umuda kavuşanlar |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Ivory

|
Tarih: Çrş Tem 25, 2007 8:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
Önce parçayı düz yazı gibi okurum , sonra film senaryosu okurmuş gibi kafamda şarkıya klip çekerim ve şarkının ruhuna inerim.Bunu yapmak şarkı söylerkenki mimiklerim ve vurgularım konusunda bana aşırı derecede yardımcı oluyor.
Çalışırken pes tonlardan çalışırım 5-6 kerede 1 kez tiz sesle söylerim.Parçada verilen her es'i özenle kenara koyar , aralarından bir iki tanesini hoş nağmelerle doldururum.Bu da çok zevkli oluyor.bir de "violin melike"nin de söylediği gibi abartmadan dinlenme araları vererek çalışmak çok faydalı. _________________ Uzun süredir mahrumdum sohbetinizden.. Biliyorum ; birkaç seviyesiz , kalitesiz , insanlıktan nasibini almamış varlık yüzünden siteye küsmek kolaya kaçmak demekti..Ama çok daralmıştım..
Şimdi geri döndüm..Özlemişim be..  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
desiderata

|
Tarih: Cum Ekm 12, 2007 5:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
kontrtenor vardır bir de....bizim okulda 3 tane fln var :Dkadın sesinde altoya tekabül eden erkek sesi ben konservatuvarda okuyorum ve çok fazla ve hızlı parça deşifre etmemiz gerekiyor.parça çalışırken sesinizi önemsemeyin bi alt oktavdan çalışabilir sopranolar bence...arkadaşında dediği gibi parçanın tonuna kaç kaçlık olduğuna bakılıp solfewji yapıldıktan sonra sözleri koyarak daha çok çalışmaya bakın böylece parça çıkarmanız kolay ve daha akışkan olacaktır.çünkü hem aynı anda notaya hem sözlere hem de sesinizi oturtmuş oluyorsunuz....parça deşifresi ve solfej için de tabi çok etkili..... sevgilerimle  _________________ desiderata |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Amethyst

|
Tarih: Pts Şub 04, 2008 3:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
Koleratur soprano duymuştum birde,en tiz seslere çıkabilen kadın sesleri az bulunurmuş hatta  _________________ Once I had a dream,and this is it.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
cetek

|
Tarih: Pts Şub 18, 2008 2:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
| önce notaları okurum.sonra sözlere bir göz atarım. sonra da yavaş biçimde şarkıyı okumaya başlarım başta.sonra ritmine göre okumaya çalışırım. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
sinelittera

|
Tarih: Çrş Mar 05, 2008 4:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
önce şarkıda anlatılan duyguyu anlamaya çalışırım.sonra o şarkıya uygun ses tonumu bulmaya çalışırım.tabi bu sırada ufak aralar verip sıcak ya da ılık sıvılar tüketirim.daha sonra o şarkıyı okuyacağım anı düşünür işe daha fazla ciddiyetle bakarım çok istekle söyleyeceğim için ertesi güne ezberlemiş olurum  _________________ her gün güneş doğar yeterki açık olsun perdeler.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
der_geiger

|
Tarih: Çrş Mar 05, 2008 5:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
önce bir göz gezdiririm notalara sonra başlarım o kadar kasmam yani nasıl çalışırım:  _________________ heeyy,
ne duruyorsun be,
at kendini denize geride bekleyenin mi varmış
ALDIRMA! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|