| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
emoonn

|
Tarih: Sal Tem 29, 2008 4:52 am Mesaj konusu: org uygun mu? |
|
|
|
|
arkadaşlar ben armoni,solfej,temel müzik bilgileri ... gibi eğitimleri alabilmek için org almayı planlıyorum?
bu söylediklerim için org uygun mu?
nasıl bir şey önerirsiniz?
kaç oktav olmalı?
teşekkürler _________________ EUMProject |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
NoExit

|
Tarih: Sal Tem 29, 2008 11:01 am Mesaj konusu: |
|
|
ewet 5 oktavlık piyano sesi güzel olan bir org senin işin görür şimdilik...elimde org var istersen özelden ulasabilirsin  _________________ Yaşam durdu kapanıyor gözlerime dünya
Nerede mavi mutluluklar nerede sevdamız ve yarın umutlarımız
Hoşçakal sevgilim |
|
| Başa dön |
|
 |
|
zepoha heampe

|
Tarih: Sal Tem 29, 2008 11:45 am Mesaj konusu: |
|
|
İleride çok iyi bir şekilde piyano çalmayı düşünüyorsan ve kararlıysan, sakın org alma. Ucuzundan alırsan sesleri iyi olmayacaktır ve nüansları (basış kuvvetine göre yumuşak veya sert-yüksek ses çıkarma) veremeyecektir. Bunları yapacak orglarsa senin için sadece zaman ve para kaybı olacaktır. İleride iyi bir piyanist olacağım ama her an değiştirebilirim fikrimi, hele şu eğitimleri alayım diyorsan, senin için gereken orgun ses çıkarması yeterli demektir; bu nedenle orta halli bir org al (hatta temiz ikinci eller var, onları seçersen daha hesaplı olur senin için), sonra da dijital veya akustik piyanoya geçersin. Eğitime devam etmeyi düşünmezsen de atarsın bir köşeye, canın sıkıldı mı alırsın, iki tıngırdatır yine kaldırırsın Ben önce orta halli bir orgla ilk eğitimimi aldım, ardından kaliteli bir dijital piyanoya geçtim. Daha ilerisi için de akustik düşünüyorum fakat akustik piyanoların taşınma ve akort etmede pek çok sorunu çıkıyor, üstelik Antalya gibi nemli-rutubetli-sıcak bir yerde de piyanomu yılda bir değil 3 ayda bir akort ettirme ihtiyacı duyacağımdan eminim. Bu da çok para kaybı demek. Mersin de Antalya'ya benzer, o nedenle benim aşamalardan sen de geçebilirsin (orta halli bir org, ilerleteceksen kaliteli bir dijital piyano). Başarılar. _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
emoonn

|
Tarih: Sal Tem 29, 2008 2:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
piyasaya baktım da 5 oktav olan bir çok org var.fiyatlar kafa karıştırıyor.marka önerebilir misiniz? _________________ EUMProject |
|
| Başa dön |
|
 |
|
zepoha heampe

|
Tarih: Sal Tem 29, 2008 7:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
Benden bir marka tavsiyesi bekleme, çünkü o piyasa hakkında pek bilgim yok. Fakat orgunu Yamaha ve Casio gibi büyük markalardan seçersen zararlı çıkmazsın. Ayrıca bulunduğun yerde müzikle uğraşan öğretmen ve ileri seviye öğrencilere sor bakalım, sana güvenilir bir müzik evi önerecekler mi? Bana önermişlerdi ve alışverişlerimi hep oradan yaptım. Piyasa hakkında bilgin yoksa, bu güvenilir yerlerdeki insanlar seni doğru yönlendireceklerdir. İsteklerini say ve gerisini onlara bırak. Eğer adı duyulmuş ve çok tavsiye edilen bir yerse kazıkçı falan değildir. Bu konuda bilgisi olan üyelerden biri mutlaka sana yardım edecektir. Tekrar başarılar. _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
NoExit

|
Tarih: Pts Ağu 04, 2008 8:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
yamaha korg roland olabilir... _________________ Yaşam durdu kapanıyor gözlerime dünya
Nerede mavi mutluluklar nerede sevdamız ve yarın umutlarımız
Hoşçakal sevgilim |
|
| Başa dön |
|
 |
|
emrahman

|
Tarih: Pzr Ağu 31, 2008 8:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
Amacınız piyano eğitimiyse kesinlikle org almayın. Piyano tuşeli orta ayar bir elektrikli piyano alın. Şimdi bununla çalışayım sonra değiştiririm fikri en aptalca fikirdir. Zaten eliniz org tuşlarına alışınca piyanoya alışmanız çok zor olacaktır. Ama sadece armoni öğreneceğim, amacım piyano çalmak değil diyorsanız o başka. Yine de Yamaha almanız en mantıklı olanı olacaktır. _________________ EmrahMAN cokunlu.com |
|
| Başa dön |
|
 |
|
tughan

|
Tarih: Pzr Ağu 31, 2008 10:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşın "piano öğreneceğim ben" dediğini görmedim... Bu yüzden armoni, solfej vs.. için org uygundur... Roland, Korg, Yamaha öneririm bende... _________________
Saygılar,
Tuğhan. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
sazxd11

|
Tarih: Sal Eyl 30, 2008 12:29 am Mesaj konusu: |
|
|
piano sesleri için roland derim, diğer seslerde de korg derim..
yamaha gitsin motosiklet yapsın  _________________ korg, pa 80den sonra, roland e 70 den sonra klavye yapmadı.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
vekil13

|
Tarih: Sal Eyl 30, 2008 9:08 am Mesaj konusu: |
|
|
| tughan yazmış: |
| Arkadaşın "piano öğreneceğim ben" dediğini görmedim... Bu yüzden armoni, solfej vs.. için org uygundur... Roland, Korg, Yamaha öneririm bende... |
tuğhan haklı kimse bne piyano öğrenecem demiyoki hep özenti ile başlıyolar... _________________ DESIGN ßy_OĞUZHAN __ 2008
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|