Tarih: Pzr Şub 26, 2012 7:02 pm Mesaj konusu: Şarkı Söyleyince Boğazımda Takılan Bir şey Oluyor
Merhaba arkadaşlar. Ben pek fazla şan eğitimi almadım. Aldığım eğitim de pek kayda değer bir şey değildi. Henüz sesimi doğru kullanabilmiş ve doğru bir teknikle sorunsuz şarkı söyleyebilmiş değilim.
Yaşadığım bir sorun mu yoksa bana mı öyle geliyor bilmiyorum; fakat ben volümlü bir şekilde diyaframdan şarkı söyledikten ya da tizden kısa denemeler yaptıktan sonra ki bunu oldukça kuvvetle yapıyorum, diyaframa yükleniyorum; ardından yutkunduğumda boğazımda takılmış bir şey var gibi oluyor uzun bir süre. Beni oldukça rahatsız ediyor. Uzun zamandır evde ya da başka bir yerde ne şarkı söylemek ne de doğru teknikle ses denemeleri yapmaya çalışmak gibi bir girişimim olmadı. Son günlerde söylemeye, kendimi denemeye başladım yeniden.
Sanırım eskiye göre daha doğru, daha parlak ve gür çıkıyor sesim. Fakat durum bu. Doğal mı yoksa ciddi bir sorun mu? Acaba diyaframdan nefesle şarkı söylerken farkında olmadan boğazıma mı yükleniyorum. Çünkü sürekli doğru yeri bulmaya çalışıyorum.
Sizlerden isteğim bu gibi denemeleri vs. yaptıktan sonra boğazımda yutkunurken takılan bir şey olması ciddi bir durum mu?
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indirebilirsiniz