| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
acemii

|
Tarih: Prş Ksm 13, 2008 12:19 am Mesaj konusu: konservatuvarla ilgili??????? |
|
|
|
|
| Arkadaşlar ben gece eğitim veren konservatuvar var mı merak ediyorum, varsa hangileri???? |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
acemii

|
Tarih: Cum Ksm 21, 2008 12:34 am Mesaj konusu: |
|
|
| hç kimsenin bir bilgisi yok mu?? |
|
| Başa dön |
|
 |
|
gulenyus

|
Tarih: Cum Ksm 21, 2008 12:42 am Mesaj konusu: |
|
|
sanırım belediye konservatuarlarına akşam da gidilebiliyor _________________ gülenyüz değil gulenyus'um
--------------------------------------------
öğretmen öğrettikçe öğrenen bir cahildir...
--------------------------------------------
müzisyen kendine güvenmeyi öğrenmiş kişidir... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
öjbe

|
Tarih: Cum Ksm 21, 2008 2:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
| konservatuar kadar saçma biryer yok. parası olan okuyor.türkiyede okunmayacak bölümlerin başında geliyor.gelecek kaygısı olmayanlar yapıyor.yada müzikle uğraşanların yüzde doksanı kişilik problemi yaşıyor.işin içine girersen görürsün. müzsizyen milleti kadar......... görmedim. okuyup da aç mı kalmak istiyorsun. eğer müzik yapmak istiyorsan işinin yanında korolara gidersin işi bu olmayan adamlar daha iyi yapıyor bu işi hem zevk alırsın güzel arkadaşlıklar kurarsın. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
nagmee

|
Tarih: Cum Ksm 21, 2008 3:50 pm Mesaj konusu: |
|
|
neden müzikle uğraşanlar kişilik problemi yaşasınki arkadaşım,bende böyle saçma bişey duymadım! _________________ Gözler önünde işte
Gittikçe arınıyorum kendimden
Her giden güzelleşir
Gidiyorum güzelleşmek için
Unutulsun diye çirkinliklerim...
Gidiyorum sevdiğim..
Ayağa Kalk!... Uyumak İçin Önünde Sonsuzluk Var... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
öjbe

|
Tarih: Cmt Ksm 22, 2008 4:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
| nagmee yazmış: |
| neden müzikle uğraşanlar kişilik problemi yaşasınki arkadaşım,bende böyle saçma bişey duymadım! |
piyasacılar için o lafım. sende çalışmamışsın anlşılan. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
nagmee

|
Tarih: Pts Ksm 24, 2008 8:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
neye çalışmamışım? yazdıklarında konservatuar kelimesi geçmediği için genel olarak aldım.biraz daha açarsan daha iyi anlaşılır sanırım. _________________ Gözler önünde işte
Gittikçe arınıyorum kendimden
Her giden güzelleşir
Gidiyorum güzelleşmek için
Unutulsun diye çirkinliklerim...
Gidiyorum sevdiğim..
Ayağa Kalk!... Uyumak İçin Önünde Sonsuzluk Var... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
destina:)

|
Tarih: Pts Ksm 24, 2008 8:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
| öjbe yazmış: |
| konservatuar kadar saçma biryer yok. parası olan okuyor.türkiyede okunmayacak bölümlerin başında geliyor.gelecek kaygısı olmayanlar yapıyor.yada müzikle uğraşanların yüzde doksanı kişilik problemi yaşıyor.işin içine girersen görürsün. müzsizyen milleti kadar......... görmedim. okuyup da aç mı kalmak istiyorsun. eğer müzik yapmak istiyorsan işinin yanında korolara gidersin işi bu olmayan adamlar daha iyi yapıyor bu işi hem zevk alırsın güzel arkadaşlıklar kurarsın. |
konservatuvarda okumak saçmaysa okumazsınız olur biter
ayrıca bende müzisyenler kadar iyi niyetli verici paylaşımcı insanlar tanımadım piyasa içi dışı farketmez. _________________ Ne geçmiş tükendi ne yarınlar
Hayat yeniler bizleri
Geçsede yolumuz bozkırlardan
Denizlere çıkar sokaklar.... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
öjbe

|
Tarih: Pts Ksm 24, 2008 11:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
| nagmee yazmış: |
| neye çalışmamışım? yazdıklarında konservatuar kelimesi geçmediği için genel olarak aldım.biraz daha açarsan daha iyi anlaşılır sanırım. |
demek istediğim piyasada çalışmamışsınız o açıdan.birde ben kişilik problemi olanları yüzde doksan ile sınırlı tuuttum zaten herkes o yüzde ona girmek ister ama bilmiyorum doğrusu. mezun olan anlar... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
öjbe

|
Tarih: Pts Ksm 24, 2008 11:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
| destina:) yazmış: |
konservatuvarda okumak saçmaysa okumazsınız olur biter
ayrıca bende müzisyenler kadar iyi niyetli verici paylaşımcı insanlar tanımadım piyasa içi dışı farketmez. |
sana diyecek lafım yok zaten belliki sen insan tanımamışsın. çalışırsan hayatın ne oldugunu anlarsın yada insanların.ama sizede saygım sonsuz bunun aksini düşünen insan oldugu için konservatuar öğrencileri hala var yada gerçekten kaçmak için yada parası çok oldugundan bir şekilde varlar ama |
|
| Başa dön |
|
 |
|
destina:)

|
Tarih: Sal Ksm 25, 2008 1:07 am Mesaj konusu: |
|
|
çalışmadığımı nerden çıkardınız ya da o ortamları bilmediğimi
Bence size hep kötü niyetli insanlar denk gelmiş umarım bir daha karşılaşmazsınız. Allah hepimizin karşısına iyi insanları çıkarsın  _________________ Ne geçmiş tükendi ne yarınlar
Hayat yeniler bizleri
Geçsede yolumuz bozkırlardan
Denizlere çıkar sokaklar.... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
maynucuk

|
Tarih: Sal Ksm 25, 2008 11:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
öjbe arkadaşım evt müzisyenler hafif delidir çılgındır bende onlardan biriyim . ama zararsızdır bence sen bizim ortamımızda bulunmadığın için böyle çocukça yorumlarını kendine sakala ayrıca konservatuar sana göre okunulmıycak bi bölüm olabilir ama
şunu unutma gerçek müzisyen için para hep arka plandadır artı konservatuar okuyanlar sandığın gb zenginler değildir ... yani kısacası sana demek istediğim şu her horoz kendi çöplüğünde öter bildiğin konularda yorum yap bulunmadığın ortamlarda anlamadığın konulara girme ... _________________ MÜZİKSİZ BİR HAYAT HATADIR!!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
varg lokkur

|
Tarih: Çrş Ksm 26, 2008 2:28 am Mesaj konusu: |
|
|
ilginc bir tartismaya benziyor tartisma da yanlis anlasilmallar olmasida mumkun ama bende birkac kelime yazmak istedim tanimlamalarda hatalar varsa mazur gorun..
kaldi ki cikarimlar ile belirli konularda kati fikirlere sahip olmak cok luzumsuz benim kanaatim..
pek cok insanin statu veya etiket yapistirma egilimi oldugu ve genel olarak maddi olanaklari dogrultusunda degerli sayilan bir dunyadayiz acikcasi bu ulkemize ozgu bir durumda sayilmaz..
bende kendini begenmis ve diger insanlari kucumseyen pek cok insanla karsilastim fakat bunu belirli bir grouba indirgemek oldukca anlamsiz..
sizin karsilastiginiz maddi olanaklari yuksek pek cok zumreyi hor goren konservatuar ogrencileri olasidir yanliz bunu hepsine yapistirmak oldukca kati ve zan altinda birakan bir dusunce ve ortaya koyus bicimi..
oyleki bu her turlu belirli kapali gruplarda mevcut olabilecek gibi..
konusuldugu uzere paylasimci ve oldukca yardimsever konservatuar ogrencileride mevcuttur..
bu bolumlerin gereksizligi ise konu gereksiz degildir cunku bu konuda egitim almak isteyen veya cocuklarina bu konuda egitim almasina tesfik eden pek cok insan olduguna gore gereklidir...
ben konservatuar ogrencisi degilim .. bende gerek is hayati gerek ogrencilik hayati konusunda iyi-kotu olumlu-olumsuz deneyimler edindim bunun pek bir farklilik az edecegini dusunmuyorum hayata bakisimizi degistirmesi konusunda elbette etkileyen faktor olmasida olasi..(bunu soylemekteki amacim calisma hayatinin eksikliginin ithamlarinida okumus olmamdan kaynaklidir)
her toplumda ying-yang da oldugu gibi siyah ve beyazlar vardir .. iyiler/kotuler, paylasimcilar/benciller, muhafazakarlar/acik gorusluler, birseyin faydasina/faydasizligina inananlar..
anlasildigi gibi hayatimizda olup biten pek cok sey iki boyutlu bu yuzden tek bir yuze bakarak butunune budur demenin zaruretini kavramakta zorluk cekiyorum..
konservatuar okumanin faydasizligi kanisinda iseniz siz bu egitimi almazsiniz kaldiki zaruri bir egitim degil ama ithamlarda yapici olmak onemlidir diye dusunuyorum ..
kisilik problemleri konusuna gelince kimin neye gore normal olup olmadigini anlamak ve tespit etmek oylesine zordur ki kolayca budur demek cok zordur.. normal dedigimiz sey aslinda yaygin olarak pek cok kiside var oldugunun farkina varmaktan ibaret..
belli bir toplum icin normal olan birsey baska bir toplum icin anormal karsilana bilir.. ornegin kuzey yerlileri (kabile adi belirtmenin gereksizliginden eskimo lar demekle yetiniyorum) misafirlerine en kurtlu ve en kuflu eti ikram ederler cunku bu onlarin kulturunde en degerli protein degeri bakimindan en zengin maldir..ve en degerli misafire ikram edilir.. bunun yaninda evlerine davet ettiklerinde eslerini ikram ederler iliskiye girmeyi reddedersen bunu hakaret kabul eder seni oldurebilirler boyle bir durum bizim ve pekcok diger kultur icin anormal kabul ediliyor.. boyle bir durumda onlar icin normal bizim acimizdan anormaldir
ve benzeri herhangi bir durumda neyin normal veya anormal oldugunun tespiti oldukca guctur..
ekonomic problemler hepimizin sorunu kimin kisilik sorunlari olmuyor ki eskiden deli doktoru denilen ve adi bile korkutan psikiyatri bolumu hastane cliniclerinde bugun muayene olmak isteyen kisilerin olusturdugu kuyruklar gormek olasi
birseyleri iyi yonuyle kullanan ve gercekten hakkiyla sanat yapan ve gercekten alcak gonullu pekcok konservatuar egitimi almis insan var ve hepside maddi olanaklari cok cok iyi durumda olan kisiler degildir..
elbette tam tersi aldigi egitimi populer kultur ugruna para ile satan kisiler de mevcuttur .. ama bu bir kistas degildir..
niyetim kimseyi zan altinda birakmak yada fikirlerini curutmek yonunde degildir sadece okuduklarima bende kendi fikrimi eklemek istedim..
zannederim oldukca uzun bir yazi oldu sonuna kadar okuyan herkese tesekkur ederim
herkese kavgasiz gurultusuz huzurlu bir yasam ve kendi yolunda basarilar dilerim  _________________ ツ ßouvηst! ♪ øuƒpst! ♫ d∂upst! ♪♪ bℓoupst!
♫♫ αuωbst! ♪♫ yeàp! yèp! yeah!! hehe |
|
| Başa dön |
|
 |
|
öjbe

|
Tarih: Çrş Ksm 26, 2008 8:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
| maynucuk yazmış: |
öjbe arkadaşım evt müzisyenler hafif delidir çılgındır bende onlardan biriyim . ama zararsızdır bence sen bizim ortamımızda bulunmadığın için böyle çocukça yorumlarını kendine sakala ayrıca konservatuar sana göre okunulmıycak bi bölüm olabilir ama
şunu unutma gerçek müzisyen için para hep arka plandadır artı konservatuar okuyanlar sandığın gb zenginler değildir ... yani kısacası sana demek istediğim şu her horoz kendi çöplüğünde öter bildiğin konularda yorum yap bulunmadığın ortamlarda anlamadığın konulara girme ... |
çok komiksiniz gerçekten sağolun ya hiç güleceğim yoktu. bu konularda bilgim yok kusura bakmayın  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
HKMİK

|
Tarih: Cum Ksm 28, 2008 4:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
Siz hayatınızda hiç gerçek müzisyen görmemişsizin. Gerçek müzisyenler için para önemli değildir onlar sadece sanatları için yaşarlar, sanatlarını yaymya başkalarına öğretmeye çalışırlar. Ayrıca bir müzisyen kesinlikle aç kalmaz yurt dışına çıkar orada çalışır. Hiç iş bulamazsa alır ensturmanını çıkar sokağa sanatıyla bal gibi para kazanır. Ben böyle insanları çok gördüm. Konservatuarlarda ayrımcılıklar olabilir olamaz demiyorum ama konservatuara gitmek zorunda değilsin ki üniversitenin müzik bölümünde okursun olur biter.Konservatuarları bu kadar kötülemeniz bence çok yanlış. Müzisyenlerde kişilik bozukluğunun olduğunu söylemişsiniz tam tersine müzisyen insan demek kişiliği oturmuş, kendine güvenen insan demek arada birkaç zaptiri zuptiriler çıkabilirki -ben onlara müzisyen diyemiyorum- müzisyenler enayi falanda değildir zeki, uyanık ve kendinden emin insanlar insanlar sanatla uğraşırlar. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
maynucuk

|
Tarih: Cum Ksm 28, 2008 5:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sayın HKMİK tespitleriniz ve gerçek müzisyenler hakkında düşünceleriniz ve görüşleriniz için bir müzisyen adayı olarak teşekkür ediyorum .. _________________ MÜZİKSİZ BİR HAYAT HATADIR!!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
klavyeci_çocuk

|
Tarih: Cum Ksm 28, 2008 5:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
öbje aslında haksızda sayılmaz yani.konservatuar mezunlarının çoğu aç.bu bir gerçek.bi çoğu meyhanelerde şarkı sölyip çalıyor.ne yani mezun oldun diye hemen devlet kapısına mı gireceğinizi sanıyorsunuz.kusura bakmayın ama senin benim gibi aynı düşüncede kaç kişi var biliyormusunuz?mecbur piyasaya gireceksiniz
mezun olanların neredeyse tamamına yakını piyasada çalışıyor.onlarda sürekli iş bulamıyor.bazen işler kesiliyor.boş boş oturuyolar.yani belli bi kazancın yok bu işte.bazen çok kazanırsın bazen meteliğe kurşun atarsın.bana bunları konservatuar mezunu bi kişi bizzat söyledi.konservatuar okucana normal bi bölüm oku daha iyi.zaten kendini konservatuar okumadanda geliştirisin dedi.ama ben yinede bildimi okuyacam konservatuar sınavlarına tekrar gircem. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
maynucuk

|
Tarih: Cum Ksm 28, 2008 5:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
iişte arkadaşım geçek müzisyen için aç kalmak önemli değildir o aşk bi kere sende varsa iş bitmiştir . ben eğitim fakültesi okuyorum annemden dolayı konservatuara gidemedim anadolu güzel sanatlar lisesi mezuyum ve hep şunu söylerim ben 4 sene güzel sanatlar lisesini öğretmen olmak için okumadım ben işin mutfağını seviyorum yorumlamayı , çaldığım her eserde armoniyi hissetmeyi tınının tüm bedenime yayılmasını seviyorum ve ben onsuz olamam benim gb bu düşüncede olan müzisyen ve müzisyen adayları zaten bu tadı alınca bundan vazgeçemez ve para 2. plana düşer . _________________ MÜZİKSİZ BİR HAYAT HATADIR!!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
öjbe

|
Tarih: Cum Ksm 28, 2008 7:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
| HKMİK yazmış: |
Siz hayatınızda hiç gerçek müzisyen görmemişsizin. Gerçek müzisyenler için para önemli değildir onlar sadece sanatları için yaşarlar, sanatlarını yaymya başkalarına öğretmeye çalışırlar. Ayrıca bir müzisyen kesinlikle aç kalmaz yurt dışına çıkar orada çalışır. Hiç iş bulamazsa alır ensturmanını çıkar sokağa sanatıyla bal gibi para kazanır. Ben böyle insanları çok gördüm. Konservatuarlarda ayrımcılıklar olabilir olamaz demiyorum ama konservatuara gitmek zorunda değilsin ki üniversitenin müzik bölümünde okursun olur biter.Konservatuarları bu kadar kötülemeniz bence çok yanlış. Müzisyenlerde kişilik bozukluğunun olduğunu söylemişsiniz tam tersine müzisyen insan demek kişiliği oturmuş, kendine güvenen insan demek arada birkaç zaptiri zuptiriler çıkabilirki -ben onlara müzisyen diyemiyorum- müzisyenler enayi falanda değildir zeki, uyanık ve kendinden emin insanlar insanlar sanatla uğraşırlar. |
gerçek müzisyen ne yalan müzisyen ne. genç arkadaşlarım bu kadar idealist olmak iyi değildir.sofist müzisyenler ha birde başkalarına yayacaklar müziğini . paranın önemli olmadığı bir alan mı var iş bulama gör bakalım evde kaç gün kendi kendine çalacaksın şimdi cicim aylarındasınız göreceğiz inşallah beni utandırırsınız hepiniz.bayansınız sanırım elinize estrümanınızı alın çıkın sokağa ne oluyor bir bakalım benimde çok arkadaşım vardı sokakta çalan içki parası biriktirmek için çalmaya başladılar bir süre sonra hayallerinizi kırmak değil amacım ama gerçekçi olmak lazım birazda hak verirseniz.konservatuvarları kötülediğim yok zaten halleri ortada piyasada çalışan müzisyenlerin yüzde doksanı kişiliği oturmamış yalaka bencil bir dakikada insan satan kaprisli sahtekar.... dünya görmemiş adamlar tabi çok iyi insanlarda çıkıyor çıkmıyor değil yüzde onluk kısmı onlar iyi okuyun ben hepsine kişiliksiz demedim yine tekrarlıyorum.işin içine para girsin gör müziği bakalım.burada iş bulamayınca yurt dışı var demişsin güzel bir olay yurt dışına gidecekse burada ne diye okudu madem o kadar parası var orada okusun. bunlar paralı müzisyen işte ben bunları ayrı tuttum parası olan okusun güzel bir bölüm. buradada itü haricinde bir yerde okumaya değer mi bilmiyorum itü okuyun piyasacı olun çıkın zaten bu satten sonra türkiyede sanatçı yetişecek değil ya
saygılar sunarım.benim düşüncelerim katılırsınız katılmazsınız |
|
| Başa dön |
|
 |
|
maynucuk

|
Tarih: Cum Ksm 28, 2008 8:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
müzisyen kaç kişi tanıdığınızı ve çlernde nekadar vakit geçirdiğinizi merak ettim kişilikleri hakkında buderce net yorumlar yapıyosunuz .sadece size şunu söyleyebilirim galiba kimyagersiniz lütfen siz işinize dönün anladığınız kobuya içinde bulunmadığınız ortamlardaki insanların kişilikleri hakkında yorum yapmayın lütfenn _________________ MÜZİKSİZ BİR HAYAT HATADIR!!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
maynucuk

|
Tarih: Cum Ksm 28, 2008 8:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
| müzisyen kaç kişi tanıdığınızı ve içlerinde nekadar vakit geçirdiğinizi merak ettim kişilikleri hakkında buderece net yorumlar yapıyosunuz .sadece size şunu söyleyebilirim galiba kimyagersiniz lütfen siz işinize dönün anladığınız konuyla ,içinde bulunmadığınız ortamlardaki insanların kişilikleri hakkında yorum yapın lütfenn |
_________________ MÜZİKSİZ BİR HAYAT HATADIR!!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
öjbe

|
Tarih: Cmt Ksm 29, 2008 2:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
| müzisyen kaç kişi tanıdığınızı ve çlernde nekadar vakit geçirdiğinizi merak ettim kişilikleri hakkında buderce net yorumlar yapıyosunuz .sadece size şunu söyleyebilirim galiba kimyagersiniz lütfen siz işinize dönün anladığınız kobuya içinde bulunmadığınız ortamlardaki insanların kişilikleri hakkında yorum yapmayın lütfenn |
peki işime dönerim içinde bulunmadan kafadan attığımı düşünüyorsunuz sanırım
bu yorumları yaptığıma göre çok fazla müzisyen tanıdığım ve çok fazla çalıştığım içindir diyede düşünebilirz değil mi.üniversite ortamına değinmek bile istemiyorum sadece çalışma ortamından bahsettim ben birde üniversiteeki insanların hallerinden bahsetsem kıyameti koparırsınız.  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
maynucuk

|
Tarih: Cmt Ksm 29, 2008 2:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
O BAHSETTİĞİNİZ ÇALIŞMA ORTAMININ 15 YAŞINDAN BERİ İÇNDEYİM MÜZİSYENLERLEDE 10 YAŞINDAN BERİ HEP İÇ İÇEYİM GALİBA BANA O ORTAMLARI ANLATMANIZ YANLIŞ OLUR NEYSE BU GEREKSİZ GERGİNLİK SONA ERSİN LÜTFEN SİZE BAŞARILAR DİLİYORUM SADECE _________________ MÜZİKSİZ BİR HAYAT HATADIR!!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
hornman

|
Tarih: Pts Arl 15, 2008 11:43 am Mesaj konusu: |
|
|
öjbe arkadaşı siteden kovmayı talep ediyorum bana destek veren varsa lütfen cevap yazsın zaten türkiye böyle arkadaşlar yüzünden geri kaldı sanatta kültürde hatta pop müzikte bile.Kendim konservatuvarlı olduğum için konuşmuyorum ama bende çok şahit oldum ve çalıştım konservatuvar mezunuyum diye gezinip üç notayı üsütüste koyup akorun adını koyamayana ya da çalamayana bu tip örnekler her meslek grubunda istisnai olarak vardır.Konservatuvarda okumak kişiye bir duruş bir nosyon bir incelik getirir.Piyasada çalar ya da çalamaz o başka birşey.unutmayınki yurt dışındaki klasik müzik konservatuvarlarından mezun olanlar da kendi ülkelerinde bar pub gibi yerlerde çalamazlar ya da çalmıyorlar.yeteneksiz oldukları için değil kulvarları farklı olduğu için bende ank.dayım
öjbe arkadaş sana konservatuvar mezunun nasıl piyasa işi yaptığını göstereyim hafta içi sheraton lobi 19-22 cuma bahçeli mocaco cafe 20-23 arası lütfen gel misafirim ol çayımı iç.ondan sonra inanırsın herhalde  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
hornm |