| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
destina:)

|
Tarih: Cmt Tem 19, 2008 11:14 pm Mesaj konusu: Konservatuvar ve Müzik öğretmenliği |
|
|
|
|
tüm müzik öğretmenleri öncelikle hepinize merhaba benim bi sorum var cevaplarsanız sevinirim:)
konservatuvar mezunları müzik öğretmenliğine hemen atanıyorlarmı yoksa 1 yıl formasyon şertı mı var ya da üniversiteden üniversiteye değişiyor mu bir de müzik öğr. bölümünü mü yoksa konservatuvarı mı önerirsiniz hangisine daha kolay girilir :DDDD şaka bir yana aradaki fark tam olarak nedir aydınlatırsanız çok sevinirim... |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
vekil13

|
Tarih: Sal Tem 22, 2008 12:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
ARKADAŞIM SEN ÖNCE MÜZİK VE MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ bölümleriniin farkını iyice bi anla sonra buraya başlık aç bak kimse daha cvp yazmamış belkide yazmak istememiş
her müzik bölümü okuyan öğretmen olamaz tmm müziği iyi olabilir ama onu karşıdakine aktaramadıktan sonra bi önemi yok bunun için formasyon dersleri almak gerekiyo yazmışsın biliyosun ama bunun olmadan öğretmen olunamayacağını bilmiyosun dikkat et... _________________ DESIGN ßy_OĞUZHAN __ 2008
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|

|
Tarih: Sal Tem 22, 2008 7:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
| vekil13 yazmış: |
ARKADAŞIM SEN ÖNCE MÜZİK VE MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ bölümleriniin farkını iyice bi anla sonra buraya başlık aç bak kimse daha cvp yazmamış belkide yazmak istememiş
her müzik bölümü okuyan öğretmen olamaz tmm müziği iyi olabilir ama onu karşıdakine aktaramadıktan sonra bi önemi yok bunun için formasyon dersleri almak gerekiyo yazmışsın biliyosun ama bunun olmadan öğretmen olunamayacağını bilmiyosun dikkat et... |
Arkadaşım sana gayet iyi niyetle yaklaşıyorum ve soruyorum hadi cevap ver bakalım madem bu kadar biliyorsun ; ben konservatuvarla müzik öğretmenliği bölümünün farkını sordum ve bunu bilsem buraya yazmam zaten bir düşün senin mantığına yatıyor mu? Ayrıca bu hiddetin hırsın niye başlık açmak için bu bilgilere erişmiş olma şartı mı var? Bu kadar çok biliyorsan kesin bu yıl girersin bir fakülteye ya da konservatuvarakusura bakma ben pek bilemiyorum istersen forumdanda çıkayım ki nasıl olsa buraya sadece bu işin ilmini bilenler girmeli...
Yani gayet açık ve anlaşılır bir şekilde merak ettiğim souları yönelttim bu işi bilen kişilere bunun yadırganıcak bir yönü olduğunu sanmıyorum.Cevap yazılmamasınada ayrıca garip bir yorum getirmissin kayle alınmadığımı ima ederek neyse arkadaşım herşey gönlünce olsun inşallah kazanırsın istediğin yeri gönlünce olur herşey ama inan bu şekilde yaklaşman çok çirkindi... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
dygflute91

|
Tarih: Cmt Ağu 02, 2008 5:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
destinacım konservatuvar okursan alanında uzmanlaşırsın enstrümanında şanında veya şefliğinde artık hangi bölümü istiyorsan
müzik öğretmenliğinde her alan hakkında genel bilgin olur ve aynı zamanda öğretmenlik çocuk psikolojisi vs dersleri de alırsın
her ikisinde de yetenek sınavı var müzik öğretmenliğinde öss daha ağır basar ama sınavı çok da kolay değildir çok çalışmak gerektirir
formasyon konusunu pek bilemiyorum ama en son artık öğretmenlik okumayan formasyon alıp öğretmen olamaycak gibi şeyler duymuştum bilemiyorum gerçi boşta bekleyen binlerce müzik öğretmeni var..
tercih senin umarım yardımcı olabildim =) _________________ Don't stress, don't stress, don't stress.. Just tell him to leave, leave, leave..
Don't stress, don't stress, don't stress...
˙·٠•●Kelebeklerin aklı benim! |
|
| Başa dön |
|
 |
|

|
Tarih: Pzr Ağu 03, 2008 12:36 am Mesaj konusu: |
|
|
çok teşekkür ediyorum duygu  _________________ Ne geçmiş tükendi ne yarınlar
Hayat yeniler bizleri
Geçsede yolumuz bozkırlardan
Denizlere çıkar sokaklar.... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
dygflute91

|
Tarih: Pzr Ağu 03, 2008 12:44 am Mesaj konusu: |
|
|
| destina:) yazmış: |
çok teşekkür ediyorum duygu  |
rica ederim canım _________________ Don't stress, don't stress, don't stress.. Just tell him to leave, leave, leave..
Don't stress, don't stress, don't stress...
˙·٠•●Kelebeklerin aklı benim! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
vekil13

|
Tarih: Pts Ağu 04, 2008 10:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
yoo benim amacım kırmak değildi
farkını kelimeleri bile tahlil ederek bulabileceğin bişeyi konu aça aça yazmışsın
bende buna üzüldüm gerçekten neyse kırdıysam özür dilerimm  _________________ DESIGN ßy_OĞUZHAN __ 2008
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|

|
Tarih: Cum Ağu 08, 2008 10:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
yoo benim amacım kırmak değildi
farkını kelimeleri bile tahlil ederek bulabileceğin bişeyi konu aça aça yazmışsın
bende buna üzüldüm gerçekten neyse kırdıysam özür dilerimm  |
vekil 13 arkadaşım hadi tahlil edelim bu kelimeleri tahlil edince neresinden anlayabilirim konservatuvar mezunları öğretmenlik yapabiliyor mu Allah aşkına sen kelimeleri tahlil edince ( bilmesen bu sorunun cevabını ) yanıt verebilirmisin ? birkaç yerde artık konservatuvarlılara formasyon verilmeyeceğini öğretmenlik yapamayacaklarını okumuştum teyit etmek içinde buraya yazdım ama yazmaz olaydım dedirttin. olay bu. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
vekil13

|
Tarih: Cmt Ağu 09, 2008 7:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
tmm destina o zman sorunu şöyle sorucaktın konservatuar çıkışlılar öğretmen olamıyormuş formasyon verilmeyeceğini duydum acaba
doğrumu diye sorsan anlatmak istediğini tam karşılayacak
ama sen yanlış tarafından sormuşsun soruyu neyse daha
fazla uzatmayalım sonuçta öğretmen olunabiliyo sıkma canını  _________________ DESIGN ßy_OĞUZHAN __ 2008
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
zerrinmehmet

|
Tarih: Cmt Ağu 09, 2008 7:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
destina ya hak veriyorum.
forumlarda böyle konulara yardım ederek yaklaşılmalı. _________________ Org, blok Flüt, Darbuka, mızıka, Bongo, Kaval, Gitar, Bağlama, Saksafon, Klarnet. |
|
| Başa dön |
|
 |
|

|
Tarih: Cmt Ağu 09, 2008 11:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
| zerrinmehmet yazmış: |
forumlarda böyle konulara yardım ederek yaklaşılmalı. |
teşekkürler  |
|
| Başa dön |
|
 |
|

|
Tarih: Cmt Ağu 09, 2008 11:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
tmm destina o zman sorunu şöyle sorucaktın konservatuar çıkışlılar öğretmen olamıyormuş formasyon verilmeyeceğini duydum acaba
fazla uzatmayalım sonuçta öğretmen olunabiliyo sıkma canını  |
ben bundan sonra kafamda biriken soruları sana özel mesajla yolliyim sen daha anlaşılır bir şekilde buraya konu aç çünkü burdaki kimse anlamıyo demi benim yazdığım zaman demi arkadaşım hadi başka mesaj yazma.
HOŞÇAKAL |
|
| Başa dön |
|
 |
|
vekil13

|
Tarih: Pzr Ağu 10, 2008 9:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
| zerrinmehmet yazmış: |
forumlarda böyle konulara yardım ederek yaklaşılmalı. |
teşekkürler  |
destinaya hak vermekle olmuyo onun sorduğu soruya cevapta vermek lazım
sevgili destina konuyu açtığın tarihle
benim tarafımdan yazılan senin yanlış anladığın ilk mesajın tarihini
karşılaştırırsan ne demek istediğimi anlarsın
madem seni anlıyolar konu açlınca sana neden 3 gün cevap yazılmadı
şu yardımsever ve hak hukuktan bahseden üyelerimiz neden sana cevap yazmadıda
durumu olayları okumadan ortaya adeta atlayarak destinaya hak veriyorum gibi yaklaşıma girdi anlamıyorum:::  _________________ DESIGN ßy_OĞUZHAN __ 2008
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
zerrinmehmet

|
Tarih: Pzr Ağu 10, 2008 10:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
fazla uzatmayalım sonuçta öğretmen olunabiliyo sıkma canını  |
ben bundan sonra kafamda biriken soruları sana özel mesajla yolliyim sen daha anlaşılır bir şekilde buraya konu aç çünkü burdaki kimse anlamıyo demi benim yazdığım zaman demi arkadaşım hadi başka mesaj yazma.
HOŞÇAKAL |
3 gün ile değil
sabır ile koruk helva olur.
elinden geldiğnce yardımcı olmak zor olanı.
sen ise kırıcı ve agresif olmayı seçiyorsun.
. _________________ Org, blok Flüt, Darbuka, mızıka, Bongo, Kaval, Gitar, Bağlama, Saksafon, Klarnet. |
|
| Başa dön |
|
 |
|

|
Tarih: Pzr Ağu 10, 2008 11:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
vekil 13 sığ düşüncelerinden sıyrıl ve kendine gel ve ayrıca "olayları okumadan ortaya adeta atlayarak " yazmışsın ya bunu en çok sen yapıyosun diğer bir kaç konumada cevap yazmışsın sadece yazmak için yazılmış şeyler beni aydınlatan soruma cevap olabilecek hiçbirşey yok sorularımı cevaplamayacaksan bundan sonra benim konularıma bişey yazma lütfen arkadaşım anlayışın için teşekkürler:) _________________ Ne geçmiş tükendi ne yarınlar
Hayat yeniler bizleri
|
| Başa dön |
|
 |
|
udiemre

|
Tarih: Pzr Ağu 10, 2008 11:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
ben soruyla ilgilenmek istiyorum
BİLDİĞİM KADARIYLA ;
Türk Müziği konservatuvarları eğitim süreleri içerisinde(4 yada 5 yıl) formasyon derslerini vermiyorlar.okul bittikten sonra eğer tezsiz yüksek lisans sınıfı açılırsa ve gerekli şartları sağlarsan(ALES sınavı, not ortalaması ve mülakat) burada 3 dönem daha (1.5 yıl) formasyon dersleri alınıyor.daha sonrada KPSS ye girip iyi bir puan almak gerekiyor ve EN ÖNEMLİSİ atanman gerekiyor  
Hayırlısı    |
|
| Başa dön |
|
 |
|

|
Tarih: Pzr Ağu 10, 2008 11:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
baya zor ve uzun bir yol ama seninde dediğin gibi hayırlısı udiemre
teşekkürler  _________________ Ne geçmiş tükendi ne yarınlar
Hayat yeniler bizleri
|
| Başa dön |
|
 |
|
udiemre

|
Tarih: Pzr Ağu 10, 2008 11:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
eyvallah  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
udiemre

|
Tarih: Pzr Ağu 10, 2008 11:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
eyvallah  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
zerrinmehmet

|
Tarih: Pts Ağu 11, 2008 12:14 am Mesaj konusu: |
|
|
| udiemre yazmış: |
ben soruyla ilgilenmek istiyorum
BİLDİĞİM KADARIYLA ;
Türk Müziği konservatuvarları eğitim süreleri içerisinde(4 yada 5 yıl) formasyon derslerini vermiyorlar.okul bittikten sonra eğer tezsiz yüksek lisans sınıfı açılırsa ve gerekli şartları sağlarsan(ALES sınavı, not ortalaması ve mülakat) burada 3 dönem daha (1.5 yıl) formasyon dersleri alınıyor.daha sonrada KPSS ye girip iyi bir puan almak gerekiyor ve EN ÖNEMLİSİ atanman gerekiyor  
Hayırlısı    |
ÇOK YARARLI BİLGİLER VERMİŞSİN.
Gittikçe de zorlaştırıyorlar. _________________ Org, blok Flüt, Darbuka, mızıka, Bongo, Kaval, Gitar, Bağlama, Saksafon, Klarnet. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
udiemre

|
Tarih: Pts Ağu 11, 2008 2:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
evet çok zorlaştırdılar artık  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
igze_87

|
Tarih: Pts Ağu 18, 2008 4:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
bunun 3 gün sonra yada 5 gün sonra cevap yazılmasıyla ne alakası var. belki ben 3 gün sonra girdim net.e ve daha yeni gördüm konuyu.. kafamıza soru işareti olarak takılan şeyleri konu açamicakmıyız. insanlar geç görüp cvp yazdı diye, başkalarının hevesini kırma hakkını nerden buluyosun. senin paşa gönlüne göre konu açılcak hali yok. insanlarda hangi kelimelerle kendilerini ve konularını anlatmak istiolarsa kendileri seçerler şöle sor sorunu böle kelimelerle anlat dieyemezsin.. halada haklıymışsın gibi mesaj atıyosun ilginç olanda bu.. umarım daha fazla mesaj atmazsın.. neyse...
konuya gelirsek konservatuar çıkışlılar formasyon eğitimi almadıkları için öğretmen olamıyolar. tabi yüksek lisans yaparsan o farklı çünkü orda üniverstede kalıyosun. ama ilkokul ve lise bünyesinde devlette çalışmak istiosan ya konservatuar sonrasında formasyon alman gerekir yada müzik öğretmenliği okuman gerekir.
ayrıca konservatuar çalgında en üst seviyeye çıkmanı sağlar ama eğitim fakültesi yani öğretmenlik her konuda bilgin olmasını her enstrümanı öğretecek kadar bilmeni sağlar(en üst seviyeye ulaşamazsın) ve çocuk psikolojisi öğretmenlik mesleği, ölçme ve değerlendirme gibi milli eğitim bakanlığına bağlı dersleride almamı sağlar...
ben marmara üni müzik öğretmenliğinde okuyorum. eğer ilerde öğretmenlik mesleğini düşünüyosan direk müzik öğretmenliği sınavlarına gir. ama sınavlar pek kolay değil. güzel sanatlar çıkışlıysan şansın artar eğer değilsen özel ders almanı tavsiye ederim...
eğer öğretmenlik tam anlamıyla düşünmüosan konservatuara git çalgında çok ii ol. sonradan özel derste verebilrsn çünkü.. yada devlet sanatçısı olmak için açılan sınavlara girersin piyasaya girersin vs..
sana başarılar ,inş hayalin neyse o olur.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
zerrinmehmet

|
Tarih: Pts Ağu 18, 2008 8:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
ne kadar bilimsel ve pratik
anlatmışsın.
çok teşekkur igze_87 _________________ Org, blok Flüt, Darbuka, mızıka, Bongo, Kaval, Gitar, Bağlama, Saksafon, Klarnet. |
|
| Başa dön |
|
 |
|

|
Tarih: Pts Ağu 18, 2008 10:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
müzik öğretmeni olmak istiyorum
düz lise çıkışlıyım kesinlikle özel der almayı düünüyorum ama bu yıl sakaryada olucam ve sakaryada konservatuvar olmasına rağmen doğru düzgün bir müzik kursu bulamadım umarım en kısa zamanda iyi bir yer ya da iyi bir hoca bulucam
çok teşekkür ediyorum igze_87 inşallah birgün meslektaş oluruz ))) _________________ Ne geçmiş tükendi ne yarınlar
Hayat yeniler bizleri
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|