| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
Ahmet Talha

|
Tarih: Prş Eyl 04, 2008 3:42 pm Mesaj konusu: KONSERVATUAR İÇİN?? |
|
|
|
|
ARKADAŞALAR ÜNİVERSETEDE hem bi bölüm okuyup hem de konservatuara gidilebiliyor mu??
Gidiliyorsa yaş sınırı var mı? yada küçükken bi egitim almak falan gerek mi?? |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
princessofpianos

|
Tarih: Prş Eyl 04, 2008 10:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yaş sınırı var tabiki... Şan bölümüne lisans düzeyinde alınıyor bildiğim kadarıyla... _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
zofran

|
Tarih: Cmt Eyl 06, 2008 5:00 am Mesaj konusu: |
|
|
yaş sınırı yarı zamanlı enstrüman bölümleri için nedir bilen var mı? _________________ MuziKent |
|
| Başa dön |
|
 |
|
princessofpianos

|
Tarih: Cmt Eyl 06, 2008 3:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar en doğru ve sağlam bilgiyi bence üniversitelerin ilgili bölümlerinin web sitelerinden ya da telefonla bilgi edinerek ulaşabilirsiniz... _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
nocturnal_piano

|
Tarih: Cmt Eyl 06, 2008 8:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
konservatuar çıkışlı biri ne gibi yerlerde çalışabilir ? _________________ Şapkalarınızı çıkarın baylar, bir dahi geliyor. Şair olmak için kocaman ciltler doldurmak gerekmez; bir iki şiirle bu ünvana layık olabilirsin. Chopin de böyle şiirler yazmıştır”. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
tughan

|
Tarih: Cmt Eyl 06, 2008 8:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ennnnn kötü ihtimalle, MEB a bağlı bi müzik kursunda eğitimci olabilirsin... _________________
Saygılar,
Tuğhan. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
nocturnal_piano

|
Tarih: Cmt Eyl 06, 2008 9:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
peki orta ihtimalle orkestraya girmek zor o zaman ne yapmak lazım _________________ Şapkalarınızı çıkarın baylar, bir dahi geliyor. Şair olmak için kocaman ciltler doldurmak gerekmez; bir iki şiirle bu ünvana layık olabilirsin. Chopin de böyle şiirler yazmıştır”. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
princessofpianos

|
Tarih: Cmt Eyl 06, 2008 9:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kadro beklemek lazım...  _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
nocturnal_piano

|
Tarih: Cmt Eyl 06, 2008 9:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
mesela sen ece abla sen ne düşüyorsun iş için ben müzik istiyorum ama yakın çevrem iş yok parası az gibi yorum yapıyorlar bana fikir verirseniz memnun olurum _________________ Şapkalarınızı çıkarın baylar, bir dahi geliyor. Şair olmak için kocaman ciltler doldurmak gerekmez; bir iki şiirle bu ünvana layık olabilirsin. Chopin de böyle şiirler yazmıştır”. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
princessofpianos

|
Tarih: Cmt Eyl 06, 2008 9:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben zaten yüksek lisans yapıyorum, tezimi verince uzman olacağım...
Tabi ben de üniversite kadrosu bekleyenlerdenim... Akademik kariyer istiyorum.
Tabi öyle kolay değil bu ülkede işler ne yazık ki. Ben de bir akademide piyano öğretmenliği yapıyorum,ufak öğrencilerim var, işimi de zorluklarına rağmen severek yapıyorum.
Kazandığım her deneyim altın bilezik benim için... _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
princessofpianos

|
Tarih: Cmt Eyl 06, 2008 9:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
Müziğe ve sanata değer verilmediği için para kazanmak zor bu ülkede evet ama imkansız değil sanırım... Ne diyim  _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
nocturnal_piano

|
Tarih: Cmt Eyl 06, 2008 9:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
oldu teşekkürler gerçekten bu ülkede eskiden müzik öğretmenlği kutsal meslek sayılırdı babam çelistti ona operadan ve ankara şehir orkestrasından tklifler gelmişti şimdi ise müzik öğretmeni nasıl atamayız diye bekliyorlar geneldede öğretmenler akademide görev yapıorlar ben hobi olarak devam edicem sanırım  _________________ Şapkalarınızı çıkarın baylar, bir dahi geliyor. Şair olmak için kocaman ciltler doldurmak gerekmez; bir iki şiirle bu ünvana layık olabilirsin. Chopin de böyle şiirler yazmıştır”. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
herzliche

|
Tarih: Prş Arl 25, 2008 5:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
merhabalar ben sitenize yeni üye oldum...çocukluğumdan beri müziğe karşı aşırı bir ilgim var,babam saz çalardı dikkatle izlerdim ablam org çalardı izlerdim...duyduğum müziğin melodisini hemen aklımda tutardım,böylelikle 9-10 yaşlarında org çalmaya başladım ama hiç nota bilmeden...hala da bilmem kulaktan çalıorum...sonraları ritm aletlerine karşı da ilgimin olduğunu fark edince darbuka çalmaya başladım sonra melodika falan derken...hepsini hiç nota bilmeden çalıyorum konservatuar okumayı çok istedim...güzel sanatlar lisesine 4.00 ortalamayla alıyorlardı benim 3.75'ti olmadı...okul hayatım müzik eğitimi alayım düşüncesiyle berbat oldu diyebilirim şimdi yabancı dil bölümündeyim lakin bu durum beni rahatsız ediyor çünkü bir yanımda konservatuarı istiyor..kafam çok karışık...ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilemiyorum ama istiyorum ki yeteneklerim boşa heba olmasın ve de bu alanda bir şey yapayım...bana yardım edecek birileri var mı acaba?  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
nocturnal_piano

|
Tarih: Prş Arl 25, 2008 9:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
bence piyano gitar keman gibi bir enstrmana başla org gibi bişeyle müziğini ilerletemezsin ayrıca iyi bir hocadan o enstrumanın eğitimini al ama yabancı dile devam et müziğin hobi olarak kalsın bence  _________________ Şapkalarınızı çıkarın baylar, bir dahi geliyor. Şair olmak için kocaman ciltler doldurmak gerekmez; bir iki şiirle bu ünvana layık olabilirsin. Chopin de böyle şiirler yazmıştır”. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
herzliche

|
Tarih: Cum Arl 26, 2008 12:01 am Mesaj konusu: |
|
|
| merhaba arkadaşım fikrinize saygı duyuyorum fakat müzik benim için hobiden daha da öte bir şey.o yüzden bunu profesyonel anlamda geliştirmek istiyorum hobi olarak kalabilmesi için benim hiçbir şey bilmiyor olmam lazım fakat ben bunca zamanda tek başıma müzik adına birçok şey yaptığıma inanıyorum...nota bilmeden beste yapan birinin müzik'i arka plana itip hobi olarak sürdürebilmesi normal mi sizce? |
|
| Başa dön |
|
 |
|
sedoş

|
Tarih: Cum Arl 26, 2008 1:56 am Mesaj konusu: |
|
|
slm arkadaşım.yapmış olduğun besteyi nereye yazıyorsun merak ettim.bestelerini kafana yazıyorsan ii bi kulağın var demekki.bunlar neysede bi kere hangi alanda eğitim almak istediğine sen bi karar ver.yanlış anlamadıysam lisedesin.yeteneğine güveniyorsan nota eğitimine başla derim.zaten herşeyi kapıyorum kendim öğreniyorum diyosun,ozaman notayada bi asıl bakalım.ilerde keşke dememen için neyi gönülden istiyorsan o işin peşinden koş derim.ben liseyi bitirdiğim sene girdim kazanamadım.kahroldum küstüm.sonra 2 yıllık okudum,üstüne müzik sınavına girdim gene olmadı.bidaha öss bidaha müzik sınavı.ve sonunda oldu.şimdi çok mutluyum.okulumu bitirdim bir okulda küçük çocuklara kemen kursu veriyorum,şubattada atama bekliyorum.ve yine söylüyorum çok mutluyum.sende eğer istiyorsan bazı zahmetlere katlanacaksın.başarlar...  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
herzliche

|
Tarih: Cum Arl 26, 2008 2:03 am Mesaj konusu: |
|
|
çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için..evet lisedeyim ama aslında lisede olmamam gerekiyor çünkü 19 yaşındayım...sadece talihsizlikler sonucu biraz geç kaldım... bestelerimi kağıtlara yazıyorum ama bu gerçekten epeyi zor oluyor..nota bilmeden yapmaya çalışmak...birden bire ilham geliyor melodiyi oluşturuyorum klavyede ve sonra ona göre söz yazıyorum...bende liseye başlarken güzel sanatlara gidecektim 4.00'le alıyorlardı o zaman notum 3.75'ti olmadı bende hayata küsmüştüm...sonra düz liseye yazıldım dersleri boşladım baya kötü dönemler geçirdim bu yüzden...ve yaşım 19...lisedeyim sizin adınıza da çok sevindim..inşallah bana da sizin durumunuz gibi bir durum nasip olur... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
princessofpianos

|
Tarih: Cum Arl 26, 2008 11:57 am Mesaj konusu: |
|
|
Yanlız şunu düzeltmek istiyorum. Hobi için müzikle uğraşan nota bilmesede çok çalışmasa da olur diye bir inanış var, bu yanlıştır. Çok ağır şartlarda çalışıp veya bütün gün okulda yorulup, "hobi olarak" piyano çalan ama hiçbir zaman çalışmalarını aksatmayan öğrencilerim var ve doğrusu böyle olmalı.
Bu hobi-mesleki değil, müziğe bakış açısı ile alakalı birşeydir... _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
herzliche

|
Tarih: Cum Arl 26, 2008 3:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
| sizi anlıyorum çok haklısınız,katılıyorum da bu düşüncenize.Lakin bunca sene hiçbir şey yapamamamın nedeni var onu burada paylaşsam bilmiyorum doğru olur mu?Beni yanlış anlamayacağınızı umuyorum...Ben doğuştan kalp hastası biri olarak dünyaya geldim kalbimde 4 tane delik vardı ve zor günler geçirdim...Okula bile gidemezken nota öğrenmeye çalışmak biraz abes olmaz mıydı?Benim ikinci evim hastahane olmuştu sanki...Şu anda sağlıklıyım çok şükür yalnız kalbim sağda.Bu sizleri şaşırtır mı bilmiyorum ama gerçek bu...Yavaş yavaş toparlanıyorum ideallerimi gerçekleştirme adına geç bile kalsam bir şeyler yapacağıma inanıyorum bu hayata ikinci kere gelmiş biri olarak mutlaka ki yapmam gereken bir şeyler vardır diye düşünüyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
sedoş

|
Tarih: Cum Arl 26, 2008 5:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
bau kadar şeyi atlatmışsın.bunlarında üstüsinden gelirsin.nota öğrenirken bunda kalbini yorucak bişey yok.seslerle bi sorunun yok sanırım melodik olarak.sadece bu çıkan seslerin hangi nota olduğunu bilmen gerekiyor.bu yüzden nota şart.kimse sana illa şarkı çalış ses egzersizi yap şana ağırlık ver demiyor.geçekten rahattsızsan bu tür şeyler seni yorar.yoksa nota öğrenebilirsin...bundada bi sakıca yok bence.  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
herzliche

|
Tarih: Cum Arl 26, 2008 5:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
| teşekkür ederim zaten artık bir sorunum yok çok şükür.sadece her şeyin zamanla olacağını belirtmek istedim..şarkı da söyleyebiliyorum;) tavsiyelerinize uyacak ve de inşallah nota öğreneceğim;)teşekkürler.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
princessofpianos

|
Tarih: Cum Arl 26, 2008 10:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
Nota öğrenmek beyinde biten birşeydir. Zamanla enstrümanınla da bağdaştırırsın. Fiziksel olarak seni zorlamaz.
Sen yeter ki iste  _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|