Üye Menüsü
  Kullanıcı Adı:

Şifre:

Her ziyaretimde otomatik giriş yap

[ Şifremi unuttum ]
 [ Üye Ol ]

Arama Yap

Gelişmiş Arama İçin
Fakülte GOOGLE

Mini Menü

Müzik Terimleri Sözlüğü
BACH Notaları
CHOPIN Notaları
BEETHOVEN Notaları
MOZART Notaları
VIVALDI Notaları
PAGANINI Notaları
PALESTRINA Notaları
TCHAIKOVSKY Notaları
ALBENIZ Notaları
SCHUBERT Notaları
HANDEL Notaları
TELEMANN Notaları
Klasik Gitar Notaları
Pano Klavuzu
Keman Dersi
Fakülte GOOGLE
Flüt Dersi

Google Önerileri

TTnet Vitamin

Dünya Sıralamasında -Fakülte-

KONSERVATUAR İÇİN??

Başlığa cevap gönder    -> Piyano
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj

Ahmet Talha

Yeni Üye

Durumu : Offline

MesajTarih: Prş Eyl 04, 2008 3:42 pm    Mesaj konusu: KONSERVATUAR İÇİN?? Alıntıyla Cevap Gönder

ARKADAŞALAR ÜNİVERSETEDE hem bi bölüm okuyup hem de konservatuara gidilebiliyor mu??
Gidiliyorsa yaş sınırı var mı? Rolling Eyes Rolling Eyes yada küçükken bi egitim almak falan gerek mi??
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Sponsor

princessofpianos

Kategori Moderatörü

MesajTarih: Prş Eyl 04, 2008 10:40 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Yaş sınırı var tabiki... Şan bölümüne lisans düzeyinde alınıyor bildiğim kadarıyla...

zofran

Üye

MesajTarih: Cmt Eyl 06, 2008 5:00 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

yaş sınırı yarı zamanlı enstrüman bölümleri için nedir bilen var mı?

princessofpianos

Kategori Moderatörü

MesajTarih: Cmt Eyl 06, 2008 3:34 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar en doğru ve sağlam bilgiyi bence üniversitelerin ilgili bölümlerinin web sitelerinden ya da telefonla bilgi edinerek ulaşabilirsiniz...

nocturnal_piano

Üye

MesajTarih: Cmt Eyl 06, 2008 8:52 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

konservatuar çıkışlı biri ne gibi yerlerde çalışabilir ?

tughan

Fakülteli (4)

MesajTarih: Cmt Eyl 06, 2008 8:55 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ennnnn kötü ihtimalle, MEB a bağlı bi müzik kursunda eğitimci olabilirsin...

Saygılar,

Tuğhan.
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder Üyenin web sitesi AIM Adresi Yahoo Messenger

nocturnal_piano

Üye

MesajTarih: Cmt Eyl 06, 2008 9:09 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

peki orta ihtimalle orkestraya girmek zor o zaman ne yapmak lazım

princessofpianos

Kategori Moderatörü

MesajTarih: Cmt Eyl 06, 2008 9:11 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Kadro beklemek lazım... Sad

nocturnal_piano

Üye

MesajTarih: Cmt Eyl 06, 2008 9:13 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

mesela sen ece abla sen ne düşüyorsun iş için ben müzik istiyorum ama yakın çevrem iş yok parası az gibi yorum yapıyorlar bana fikir verirseniz memnun olurum

princessofpianos

Kategori Moderatörü

MesajTarih: Cmt Eyl 06, 2008 9:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ben zaten yüksek lisans yapıyorum, tezimi verince uzman olacağım...

Tabi ben de üniversite kadrosu bekleyenlerdenim... Akademik kariyer istiyorum.

Tabi öyle kolay değil bu ülkede işler ne yazık ki. Ben de bir akademide piyano öğretmenliği yapıyorum,ufak öğrencilerim var, işimi de zorluklarına rağmen severek yapıyorum.

Kazandığım her deneyim altın bilezik benim için...

princessofpianos

Kategori Moderatörü

MesajTarih: Cmt Eyl 06, 2008 9:18 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Müziğe ve sanata değer verilmediği için para kazanmak zor bu ülkede evet ama imkansız değil sanırım... Ne diyim Rolling Eyes

nocturnal_piano

Üye

MesajTarih: Cmt Eyl 06, 2008 9:20 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

oldu teşekkürler gerçekten bu ülkede eskiden müzik öğretmenlği kutsal meslek sayılırdı babam çelistti ona operadan ve ankara şehir orkestrasından tklifler gelmişti şimdi ise müzik öğretmeni nasıl atamayız diye bekliyorlar geneldede öğretmenler akademide görev yapıorlar ben hobi olarak devam edicem sanırım Sad

herzliche

Yeni Üye

MesajTarih: Prş Arl 25, 2008 5:40 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

merhabalar ben sitenize yeni üye oldum...çocukluğumdan beri müziğe karşı aşırı bir ilgim var,babam saz çalardı dikkatle izlerdim ablam org çalardı izlerdim...duyduğum müziğin melodisini hemen aklımda tutardım,böylelikle 9-10 yaşlarında org çalmaya başladım ama hiç nota bilmeden...hala da bilmem Gül kulaktan çalıorum...sonraları ritm aletlerine karşı da ilgimin olduğunu fark edince darbuka çalmaya başladım sonra melodika falan derken...hepsini hiç nota bilmeden çalıyorum konservatuar okumayı çok istedim...güzel sanatlar lisesine 4.00 ortalamayla alıyorlardı benim 3.75'ti olmadı...okul hayatım müzik eğitimi alayım düşüncesiyle berbat oldu diyebilirim Smile şimdi yabancı dil bölümündeyim lakin bu durum beni rahatsız ediyor çünkü bir yanımda konservatuarı istiyor..kafam çok karışık...ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilemiyorum ama istiyorum ki yeteneklerim boşa heba olmasın ve de bu alanda bir şey yapayım...bana yardım edecek birileri var mı acaba? Crying or Very sad
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder

nocturnal_piano

Üye

MesajTarih: Prş Arl 25, 2008 9:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bence piyano gitar keman gibi bir enstrmana başla org gibi bişeyle müziğini ilerletemezsin ayrıca iyi bir hocadan o enstrumanın eğitimini al ama yabancı dile devam et müziğin hobi olarak kalsın bence Smile

herzliche

Yeni Üye

MesajTarih: Cum Arl 26, 2008 12:01 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba arkadaşım fikrinize saygı duyuyorum fakat müzik benim için hobiden daha da öte bir şey.o yüzden bunu profesyonel anlamda geliştirmek istiyorum hobi olarak kalabilmesi için benim hiçbir şey bilmiyor olmam lazım fakat ben bunca zamanda tek başıma müzik adına birçok şey yaptığıma inanıyorum...nota bilmeden beste yapan birinin müzik'i arka plana itip hobi olarak sürdürebilmesi normal mi sizce?
Başa dön

sedoş

Üye

Durumu : Online!

MesajTarih: Cum Arl 26, 2008 1:56 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

slm arkadaşım.yapmış olduğun besteyi nereye yazıyorsun merak ettim.bestelerini kafana yazıyorsan ii bi kulağın var demekki.bunlar neysede bi kere hangi alanda eğitim almak istediğine sen bi karar ver.yanlış anlamadıysam lisedesin.yeteneğine güveniyorsan nota eğitimine başla derim.zaten herşeyi kapıyorum kendim öğreniyorum diyosun,ozaman notayada bi asıl bakalım.ilerde keşke dememen için neyi gönülden istiyorsan o işin peşinden koş derim.ben liseyi bitirdiğim sene girdim kazanamadım.kahroldum küstüm.sonra 2 yıllık okudum,üstüne müzik sınavına girdim gene olmadı.bidaha öss bidaha müzik sınavı.ve sonunda oldu.şimdi çok mutluyum.okulumu bitirdim bir okulda küçük çocuklara kemen kursu veriyorum,şubattada atama bekliyorum.ve yine söylüyorum çok mutluyum.sende eğer istiyorsan bazı zahmetlere katlanacaksın.başarlar... Idea
Başa dön

herzliche

Yeni Üye

MesajTarih: Cum Arl 26, 2008 2:03 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için..evet lisedeyim ama aslında lisede olmamam gerekiyor çünkü 19 yaşındayım...sadece talihsizlikler sonucu biraz geç kaldım...Sad bestelerimi kağıtlara yazıyorum ama bu gerçekten epeyi zor oluyor..nota bilmeden yapmaya çalışmak...birden bire ilham geliyor melodiyi oluşturuyorum klavyede ve sonra ona göre söz yazıyorum...bende liseye başlarken güzel sanatlara gidecektim 4.00'le alıyorlardı o zaman notum 3.75'ti olmadı bende hayata küsmüştüm...sonra düz liseye yazıldım dersleri boşladım baya kötü dönemler geçirdim bu yüzden...ve yaşım 19...lisedeyim Sad sizin adınıza da çok sevindim..inşallah bana da sizin durumunuz gibi bir durum nasip olur...
Başa dön

princessofpianos

Kategori Moderatörü

MesajTarih: Cum Arl 26, 2008 11:57 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Yanlız şunu düzeltmek istiyorum. Hobi için müzikle uğraşan nota bilmesede çok çalışmasa da olur diye bir inanış var, bu yanlıştır. Çok ağır şartlarda çalışıp veya bütün gün okulda yorulup, "hobi olarak" piyano çalan ama hiçbir zaman çalışmalarını aksatmayan öğrencilerim var ve doğrusu böyle olmalı.

Bu hobi-mesleki değil, müziğe bakış açısı ile alakalı birşeydir...

herzliche

Yeni Üye

MesajTarih: Cum Arl 26, 2008 3:32 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sizi anlıyorum çok haklısınız,katılıyorum da bu düşüncenize.Lakin bunca sene hiçbir şey yapamamamın nedeni var onu burada paylaşsam bilmiyorum doğru olur mu?Beni yanlış anlamayacağınızı umuyorum...Ben doğuştan kalp hastası biri olarak dünyaya geldim kalbimde 4 tane delik vardı ve zor günler geçirdim...Okula bile gidemezken nota öğrenmeye çalışmak biraz abes olmaz mıydı?Benim ikinci evim hastahane olmuştu sanki...Şu anda sağlıklıyım çok şükür yalnız kalbim sağda.Bu sizleri şaşırtır mı bilmiyorum ama gerçek bu...Yavaş yavaş toparlanıyorum ideallerimi gerçekleştirme adına geç bile kalsam bir şeyler yapacağıma inanıyorum bu hayata ikinci kere gelmiş biri olarak mutlaka ki yapmam gereken bir şeyler vardır diye düşünüyorum...
Başa dön

sedoş

Üye

Durumu : Online!

MesajTarih: Cum Arl 26, 2008 5:27 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bau kadar şeyi atlatmışsın.bunlarında üstüsinden gelirsin.nota öğrenirken bunda kalbini yorucak bişey yok.seslerle bi sorunun yok sanırım melodik olarak.sadece bu çıkan seslerin hangi nota olduğunu bilmen gerekiyor.bu yüzden nota şart.kimse sana illa şarkı çalış ses egzersizi yap şana ağırlık ver demiyor.geçekten rahattsızsan bu tür şeyler seni yorar.yoksa nota öğrenebilirsin...bundada bi sakıca yok bence. Wink
Başa dön

herzliche

Yeni Üye

MesajTarih: Cum Arl 26, 2008 5:35 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

teşekkür ederim zaten artık bir sorunum yok çok şükür.sadece her şeyin zamanla olacağını belirtmek istedim..şarkı da söyleyebiliyorum;) tavsiyelerinize uyacak ve de inşallah nota öğreneceğim;)teşekkürler..
Başa dön

princessofpianos

Kategori Moderatörü

MesajTarih: Cum Arl 26, 2008 10:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Nota öğrenmek beyinde biten birşeydir. Zamanla enstrümanınla da bağdaştırırsın. Fiziksel olarak seni zorlamaz.

Sen yeter ki iste Smile

Önceki mesajları göster:   
Başlığa cevap gönder  

1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indirebilirsiniz