| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
Erdi_256

|
Tarih: Cum Tem 11, 2008 2:04 am Mesaj konusu: Klasik Gitarla ilgili bir kaç soru |
|
|
|
|
Merhaba ben klasik gitar öğrenmeye çalışıyorum.Bir kaç sorum olacak
gitarın sapından baş parmağın gözükmemesi gerekiyomuş galiba bir yerde duymuştum doğru mu?
Bir de gitarı çalarken sağ el başparmağı gitara değdirmek yanlış mı?(Kalın tellerin üstüne mi koymak gerekiyo?)
Teşekürler..
|
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
xbarisx

|
Tarih: Pzr Tem 13, 2008 8:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
evet gitar sapının üzerinden gözükmemesi gerekir baş parmağın bu perdelerde daha rahat dolaşmamızı sağlar.. Hep verilen bir örnek vardır bu konuda : avucumuzda portakal tutuyomuş gibi olması elimizin :::
sapın arkasındaki baş parmağın genel duruşu sapın önündeki orta parmağın hizasında olmasıdır...
sağ el baş parmağın değmemesi konusunda bir kural olduğunu bilmiyorum ancak dikkat ettiğim kadarıyla değmiyor ... yani ben çalarken değdirdiğimi hatırlamıyorum değecek bir pozisyonda yok zaten niye değsinki :::
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
emrt

|
Tarih: Pts Tem 14, 2008 6:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
xbarişx e katılıyorum baş parmağın cıkmaması grekio sağ el hakkında öle bişi duymamıştım...
_________________ Yaşamak tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
ada_sepya

|
Tarih: Çrş Tem 16, 2008 6:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
sol el doğru öyle olmaması gerekiyor ama sağ elde çalıştığın tekniğe bağlı yani bunun için sağ el tekniği çalışmalısın
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
delgado69

|
Tarih: Cum Tem 18, 2008 6:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Bir Soru Kaç Cevap ??
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
NoExit

|
Tarih: Cmt Tem 19, 2008 10:22 am Mesaj konusu: |
|
|
ya bunlar temel teknik için söylenenler fakat bu teknigi bilip kendin olusturman gerekir herkese göre degisir..fakat degisir derken bozuk bir teknik yakalama sakın!!Zamanla oturucaktır kolay gelsin
_________________ Yaşam durdu kapanıyor gözlerime dünya
Nerede mavi mutluluklar nerede sevdamız ve yarın umutlarımız
Hoşçakal sevgilim |
|
| Başa dön |
|
 |
|
pikare

|
Tarih: Cmt Tem 19, 2008 11:59 am Mesaj konusu: |
|
|
sol elinin başparmağı klavye ile dik kesişmeli ve ne yaparsan yap bunu değiştirme ve tabiki gözükmesin karşıdan...
sağ el ise elinde yuvarlak bir cisim tutuyormuş gibi olmalı. eğer normal çalıyorsan baş parmağın değmesin bi yere. Eğer pikado çalışıyorsan o zaman en üst telden destek alabilirsin...
Diye biliyorum ...
_________________ Ruhunun sızısı dinmeye başladığında hissedersin ya parmaklarının acısını ; İşte o zaman seni anlıyor demektir... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
ercanyvz

|
Tarih: Cum Tem 25, 2008 6:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
| evet çok haklı katılıyorum
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
enfexion

|
Tarih: Cmt Tem 26, 2008 4:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
arpej ve pikado çalarken zaten sağ el başparmağını kullanmazsan olmaz...sol el için de arkadaşlara katılıorum kesinlikle elin klavyeye dik gelmeli
açıyı iyi ayarlamalısın
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
AmAtör

|
Tarih: Pzr Tem 27, 2008 5:54 pm Mesaj konusu: Çalma ve tutuş pozisyonları |
|
|
Sağ el çalış pozisyonlarında parmak veya pena kullanılır. Klasik gitar tekniğinde ve arpejde (akor seslerinin çeşitli düzenlerde ayrı ayrı tınlatılması) genellikle parmak kullanılır. İspanyolca parmak isimlerinin ilk harfleriyle literatüre geçen gösterim; baş parmaktan başlayarak sırasıyla :
Başparmak : P
İşaret : i
Orta : m
Yüzük : a
olarak isimlendirilir.
Hertürlü gitarı çalarken kullanılan yaygın ve ideal bir yöntem de pena kullanımıdır
1.Gitarın boğum yerinin biraz daha sol tarafı sol bacağın üzerine oturtulacak.
2.Gitarın üst boğum yerinin biraz daha sol tarafı sol göğüse hafif temas edecek.
3.Sağ kolun dirsek kıvrımı, gitarın sağ üst köşesine tam oturacak şekilde sağ el gitarı arkadan destekleyecek
4.Klavye üzerinde parmaklar arası açık olacak.(elinde bir küre tutarmış gibi)
5.Sol elin baş parmağı diğer parmakları sap arkasının orta kısmından destekleyecek. Yukarı perdeler için
baş parmak aşağı, aşağı perdeler için de yukarı doğru çıkabilir, hatta çıksın biraz.
6.Notalara bastıktan sonra parmaklar klavyeden çok uzaklaşmayacak. Zira ileride hızlı parçalar çalarken problemi olur
| Açıklama: |
|
| Dosya Boyutu: |
12.41 KB |
| Görüntüleme: |
343 Kere |

|
_________________ Kader mahkumuna mağrur bakışın, esaretin yeter konuş be arakdaş, taş yürek denince hele bir düşün, önünde saygı ile dur be arkadaş...
Kelimelerin gücünü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsınız....Konfüçyüs |
|
| Başa dön |
|
 |
|
olcayland

|
Tarih: Cum Ağu 01, 2008 10:54 am Mesaj konusu: Re: Klasik Gitarla ilgili bir kaç soru |
|
|
| Erdi_256 yazmış: |
Merhaba ben klasik gitar öğrenmeye çalışıyorum.Bir kaç sorum olacak
gitarın sapından baş parmağın gözükmemesi gerekiyomuş galiba bir yerde duymuştum doğru mu?
Bir de gitarı çalarken sağ el başparmağı gitara değdirmek yanlış mı?(Kalın tellerin üstüne mi koymak gerekiyo?)
Teşekürler.. |
belki parmağının göğüse deyiyor olması sustein'i etkiler buda tınıda farklılıklara sebep olur seninde ofarklılıkları anlayabilmen için 6-7 sene gitar çalman lazım. fkat nasıl alışırsan öyle gider apayando esnasında en üst mi telinden destek alınır.
| Başa dön |
|
 |
|
asturias

|
Tarih: Pts Ağu 04, 2008 11:47 am Mesaj konusu: |
|
|
arkadaslar yardimci olmus...
sol baş parmak hicbrzaman gözükmemeli ne fazla asagida ne fazla yukarida olmali ki parmaklarin kararli bir şeklde bassin ve rahat hareket etsin..amator fotoraflar gönderms o fotoraftakilerden bakabilirsin.
birde sag baş parmagini gitara koymak zararlımıdır tartisilr ama hazir tutmak daha iyidr cünkü nereye vurucagi belli olmaz =) havada kalmasi bana göre daha iyi (((bnm düsüncem tabiki)))
neyse sol el hakknda fotoraflardaki gibi yaparsan daha iyi olur senn açndan.
_________________ yoktur ki kalbine kalbimin kini..
bence artik sende herkes gibisin. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Erdi_256

|
Tarih: Cmt Ağu 23, 2008 8:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
| yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|