| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
sesm

|
Tarih: Çrş Oca 24, 2007 12:35 am Mesaj konusu: keman yapımı? |
|
|
|
|
| herkeze saygılar. keman yapımıyla ilgili kitap yada döküman arıyorum. izmirdeki bütün üniv. kütüphanelerini dolaştım yok yok yok... amacım keman yapmak değil kemanın kapaklarını inceltirsem ne olur bas balkonunu kalınlaştırırsam yada inceltirsem ses nasıl bir değişime uğrar can direğini hangi yöne hangi açıya çekersem ses nasıl değişir bu tarz konuları merak ediyorum. aramızda lüthier arkadaşlar varsa ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler... |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
luthiertürkel

|
Tarih: Çrş Oca 24, 2007 4:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
Selam
Türkiyede kitap bulmak zor ancak kişisel kitaplıklarda vardır,pahalı ve zor elde edildiği için
pek kimsede vermez.
Ama Sorduğun sorulara cevap veriyim.keman kapağı inceltmeni tavsiye etmem enstrumanın dengesi bozulur,Bas balkonu 10 yılda bir yenisi ile değiştirmek gerekir,
Kemanının basları zayıfsa veya yüksekse Enstrumanına uyacak Tel,Eşik,Candireği deyiştirerek ayarlaya bilirsin.
keman, viola, cello nun problemlerini yazarsan daha ayrıntılı cevap verebilirim. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
sesm

|
Tarih: Çrş Oca 24, 2007 7:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
birkaçtane kemanım var birinin basları çok zayıftı ve sesi biraz sönük kalıyordu bende söktüm ama şimdi ne yapacağımı bilmiyorum sizce ne yapmalıyım |
|
| Başa dön |
|
 |
|
DEKAN

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
hakan71

|
Tarih: Çrş Oca 31, 2007 7:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Elimde işe yarayacağını düşündüğüm dökümanlar var fakat ingilizcede istersen yollayabilirim |
|
| Başa dön |
|
 |
|
LÜTİYE AHK

|
Tarih: Çrş Ağu 27, 2008 1:47 am Mesaj konusu: |
|
|
anadolu üniversitesi yayınlarından ..hasan sami yaylıngöl..bu kişinin kitabı yardımcı olur ..
tek kitap bu türkiyede ama senin sorularına bakılırsa bu iş seni aşabilir.. _________________ LÜTİYE A.H.K
www.atolye-f.com |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|