| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
kum_prensi_18

|
Tarih: Prş Oca 31, 2008 9:56 pm Mesaj konusu: Keman tek başına öğrenebilinir mi? |
|
|
|
|
Keman tek başına öğrenilebilinir mi?
Yada tek başına öğrenmek için tavsiyeleriniz nelerdir?
Kemanı tek başına öğrenmek istiyorum bana bu yolda tavsiyeleriniz nedir? _________________ Sanatı Sevenler ve Yaşatanlar Kulubü Genel kooordinatörü ve Kurucusu
SSYK Vazgeçilmezliktir... |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
ViolinisT007

|
Tarih: Prş Oca 31, 2008 11:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
bende tek başıma girdim bu işe 6 aydır çalışıorm... şu anda bi şarkıyı bir kaç kere dinleyince notalarını basabiliyorum... tabii performans olarak kötü oluo o başka... ama elin bi kere yattımı gerisi sana kalmış... ama kendi başına çalışmanın zararlı yönleride var... kendi başına uyguladığın şeyi zor değiştirirsin eğer yanlışsa... yani sakatlanırsın... hiç değilse ilk 5 6 ay bi hocaya gitmek çok yararlı kanaatimce... şööle bi gerçekte varki insan kendi keşvettiği şeyi unutmaz ii çalışmalar... _________________ Keman hüzünle zerafetin bir araya getirilmesiyle oluşan bir dünyadır...
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
jeanluc

|
Tarih: Çrş Şub 06, 2008 11:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
bazı arkadaşlar forumun her köşesini iyi okuyup öğrenmiş...
lütfen kemanı gitar ve diğer enstrumanlarla karıştırmayın...
keman, insan doğasına aykırı bir ensturmandır.insanoğlu keman çalmak için yaratılmamıştır.
dolayısıyla insana aykırı olan bu çalgıyı öğrenirken çok dikkatli öğrenmek, ve çalışma anında her adimda çok dikkatli kontrol gerekiyor.tabi eğitim veren kişinin bilgisi de önemli...
eğer keman çalmak demek, aklınıza gelen veya duyduğunuz bir ezgiyi keman üzerinde tıngırdatmak demekse, buyrun devam edin, biz rahatsız etmeyelim. ama belli bir ekol üzerinde, gerekli adımları teker teker çalışarak, temel eğitimini almak ve elinize aldığınız enstrumanın hakkını vermek gerekiyorsa iyi bir eğitimci ile çalışmak ve çok sabırlı olup, ilk yıl hiçbirşey beklememek gerekmektedir... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
oguz40

|
Tarih: Çrş Şub 06, 2008 11:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
ogrenebilinir youtub'a keman orgretimi yaz bir adam gosteriyor _________________ Oguz |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Devil's_Tril

|
Tarih: Çrş Şub 06, 2008 11:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
| jeanluc yazmış: |
bazı arkadaşlar forumun her köşesini iyi okuyup öğrenmiş...
lütfen kemanı gitar ve diğer enstrumanlarla karıştırmayın...
keman, insan doğasına aykırı bir ensturmandır.insanoğlu keman çalmak için yaratılmamıştır.
dolayısıyla insana aykırı olan bu çalgıyı öğrenirken çok dikkatli öğrenmek, ve çalışma anında her adimda çok dikkatli kontrol gerekiyor.tabi eğitim veren kişinin bilgisi de önemli...
eğer keman çalmak demek, aklınıza gelen veya duyduğunuz bir ezgiyi keman üzerinde tıngırdatmak demekse, buyrun devam edin, biz rahatsız etmeyelim. ama belli bir ekol üzerinde, gerekli adımları teker teker çalışarak, temel eğitimini almak ve elinize aldığınız enstrumanın hakkını vermek gerekiyorsa iyi bir eğitimci ile çalışmak ve çok sabırlı olup, ilk yıl hiçbirşey beklememek gerekmektedir... |
Hocam herşeyi söylemiş zaten... iyi bir eğitimci şart! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
jeanluc

|
Tarih: Pzr Şub 10, 2008 7:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
yok gerek yokmuş üstad son noktayı koydu nasıl olsa...
youtube'a keman eğitimi yaz izle öğren...
bizde boşuna okumuşuz konservatuvarda 15 yıl
keşke o dönem yutub olsaydı da 10 dakikada öğrenseydim...
gençlik nasıl yetişiyor yahu !
boş beyinler, dar bakış açıları....
sonrada akp geldiğinde haykırıyorsunuz türkiye laiktir diye...
yeni gelen gençliğe boş boş takılmak yerine azıcık siyasi şeyler gösterseniz, düşünmeyi, araştırmayı öğretseniz gelemezlerdi bunnar...
tey tey tey
bu arada 29 yaşındayım 40 küsür değil |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Devil's_Tril

|
Tarih: Pzr Şub 10, 2008 11:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
| jeanluc yazmış: |
yok gerek yokmuş üstad son noktayı koydu nasıl olsa...
youtube'a keman eğitimi yaz izle öğren...
bizde boşuna okumuşuz konservatuvarda 15 yıl
keşke o dönem yutub olsaydı da 10 dakikada öğrenseydim...
gençlik nasıl yetişiyor yahu !
boş beyinler, dar bakış açıları....
sonrada akp geldiğinde haykırıyorsunuz türkiye laiktir diye...
yeni gelen gençliğe boş boş takılmak yerine azıcık siyasi şeyler gösterseniz, düşünmeyi, araştırmayı öğretseniz gelemezlerdi bunnar...
tey tey tey
bu arada 29 yaşındayım 40 küsür değil |
doğru diyosun hocam! birisi eklemiş siteye videoyu bir kızdım bir güldüm adam boştel sol den mi telinde 4. parmak si ye Fa# Do# le geliyor! hayır hiç utanmadanda yutuba veriyolar videoyu! ayrıca kaç senedir yürütülen projeler bunlar milletin beynini boşaltmak, dinamik gençliği etkisiz hale getirmek bunlar yaşanan şeyler bazen kafamı kaldırıp atamızın resmine bakamıyorum! bu körleştirilmiş gençlik projesini anlamak için çok yaşlı olmak gerekmiyor üstad! bende 24 yaşındayım! _________________ Enstrumanların Tanrısı , Kemanın Ölümsüz Aşkı... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
klarnetör59

|
Tarih: Pts Şub 11, 2008 4:35 am Mesaj konusu: |
|
|
| muzık kulkağı varsa oğrenilebilir bence bende tek başıma klarnet öğrenmeye calısıorum iiide gidio |
|
| Başa dön |
|
 |
|
neyneva

|
Tarih: Sal Şub 19, 2008 7:50 pm Mesaj konusu: |
|
|
çok sert çıkışlara gerek yok bence herkez herşeyi kendi için yapıyor bu hayatta kendi kendine birşeyleri öğrenmek başarmak için çalışıyorsa sonuna kadar saygı duymak gerekir bilinmelidirki herkezin amacı ünlü bir kemancı olmak olmayabilir değilmi yani....bırakında insanlar istediği yerden istediği şekilde öğrensin kurs parasını siz vermiyorsanız tabi... _________________ Dinle, bu ney nasıl şikâyet eder,
ayrılıklardan neler hikâyet eder. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
jeanluc

|
Tarih: Cmt Şub 23, 2008 4:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
| klarnetör59 yazmış: |
| muzık kulkağı varsa oğrenilebilir bence bende tek başıma klarnet öğrenmeye calısıorum iiide gidio |
eğer türk müziği çalıyorsan haklısın... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
jeanluc

|
Tarih: Cmt Şub 23, 2008 4:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
| neyneva yazmış: |
| çok sert çıkışlara gerek yok bence herkez herşeyi kendi için yapıyor bu hayatta kendi kendine birşeyleri öğrenmek başarmak için çalışıyorsa sonuna kadar saygı duymak gerekir bilinmelidirki herkezin amacı ünlü bir kemancı olmak olmayabilir değilmi yani....bırakında insanlar istediği yerden istediği şekilde öğrensin kurs parasını siz vermiyorsanız tabi... |
burası bir geyik forumu, tartışma forumu veya mevlana fikir ve düşüncelerini yayma forumu değil...
türkiyede nadir olan batı müziği için türkçe kaynaklardan biri.ve bunları fikir paylaşımı açısından insanları bilgilendirmek için kurulduğu, bu iş için birçok üyenin fikir alışverişinde bulunduğu bir forum.
birtakım bilgisiz insanlar karizma yapsınlar diye, başkalarının doğru bilgi alma haklarını engelleyemezler...
bir gerçek vardır bin tane değil...
eğer batı müziği ile ilgileniyorsanız ki bunun içerisinde türk müziğinden farklı olarak ekol vardır, stil vardır.. bunları asla kendi kendinize öğrenemezsiniz...
kemanın insan doğasına aykırı olduğu ve bunun batı müziği kemancılarının baş problemi olduğu da düşünülüp, yanlış öğrenilen bir şeyin düzeltilmesindense, doğru öğrenilmesi için çok daha fazla çaba sarfedilmesi gerekliliğini de eklediğinizde sonuç elbette tek başınıza keman çğrenmeye kalkmayın gibi bir anafikri getiriyor...
ayrıca hiçbir iyi müzisyen keman dersinden para kazanmaz.1 saatlik keman dersinde kazandığım paranın 5-10 katını zaten perfromanslarımda, büyük konserlerde, jingle, albüm kayıtlarımda kazanıyorum..neden ders vermek için forumu bulandırayım ? neden millete kendimi empoze edeyim ? (söylemedin ama ben bunu da düşündüğünü hissettiğim için yazdım)
isteyen istediği kişiden ders alır.istediği ile iletişime geçer. fakat birşeyi doğru yapmak ve getirileri, yanlış yapmaya çalışmak ve yapıyormuş gibi görünmekten çok daha önemli ve değerlidir...
büyüklerime saygı, küçüklerime sevgi ile... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
vezir

|
Tarih: Cmt Şub 23, 2008 5:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
sayın jeanluc youtube de verilen eğitim videoları sadece alın seyredin ve öğrenin diye konulmamıştır
burası bir geyik forumu, tartışma forumu veya mevlana fikir ve düşüncelerini yayma forumu değil diyorsunuz size katılıyorum yanlız burası birlerini azarlama formuda değildir diye düşünüyorum.Buna emin olun bende eminim ki bu sitede sizin kadar müzik bilgisine sahip olan yoktur veya azdır ama bilginiz insanlarala paylaşırken daha eğitici ve daha yapıcı olarak yapmanızı isterdim
sonuçta burası bir internet ortamıdır konservatuar veya müzik okulu değildir
insanlar burada hem bilgi paylaşmak hemde hoşça vakit geçirmek için bulunuyorlar
saygılar _________________ ........\ \\ !!!/ //_
______( ô ô )_____
___ooO-(_)-Ooo___
-----------------------
Dikkat fakülte bağımlılık yapar!! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
viyolist_whisper

|
Tarih: Cmt Şub 23, 2008 5:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bende katılıyorum vezir'e... Ama bir yandanda jeanluc haklı tek basına bir enstrüman öğrenmeye kalkmak hem kendiniz için hemde baskalarının kulak sağlığı için zararlı olabilir  Üstelik bu enstrüman keman viyola.... gibi bi enstrüman ise daha da zararlı, ben başlayalı bir ay oldu kursa ve çok emek isteyen enstrümanlar bu yusden tek başınıza öğrenmemeyi tercih ederim _________________ !....:::::ViyOlisT:::::....! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
vezir

|
Tarih: Cmt Şub 23, 2008 5:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
[quote="viyolist_whisper"]Bende katılıyorum vezir'e... Ama bir yandanda jeanluc haklı tek basına bir enstrüman öğrenmeye kalkmak hem kendiniz için hemde baskalarının kulak sağlığı için zararlı olabilir  Üstelik bu enstrüman keman viyola.... gibi bi enstrüman ise daha da zararlı, ben başlayalı bir ay oldu kursa ve çok emek isteyen enstrümanlar bu yusden tek başınıza öğrenmemeyi tercih ederim[/quote
viyolist_whisper ben jeanluc haksız demiyorum sonuna kadar haklı benim söylemek istediklerim başka şeyler birilerine öğretmek ve eğitmek arasındaki farkı bilmek gerekir _________________ ........\ \\ !!!/ //_
______( ô ô )_____
___ooO-(_)-Ooo___
-----------------------
Dikkat fakülte bağımlılık yapar!! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
der_geiger

|
Tarih: Cmt Şub 23, 2008 6:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
hehehh güzeeelll youtubu aç 2 dakkkada öğren valla hemen de kaptım bu işi pehhhhh boşuna mı çalışmışızz biz şimdi senelercee tabiki de youtube den öğrenilemez ya ama daha önce başka müzik aletleri ile uğraşmış olanlar ayrıca nota ve armoni bilgisi olanlar ayrıca kulak bu işi tek başlarına yapabilirler o da bir derece!!!!! _________________ heeyy,
ne duruyorsun be,
at kendini denize geride bekleyenin mi varmış
ALDIRMA! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
murat güçlüer

|
Tarih: Cmt Şub 23, 2008 10:37 pm Mesaj konusu: keman çalmayı tek başına öğrenmek |
|
|
çok çok iyi bir müzik kulağı olsa dahi keman tutma ,yay çekme antramanlarını görerek öğrenmek gerekir.notalarla çalmak içinde enaz 3,4ay ders almak gerekir.daha sonra tek başına antremanlarla belirli bir seviyeye gelinir. _________________ murat güçlüer.kara kartal |
|
| Başa dön |
|
 |
|
neyneva

|
Tarih: Pts Şub 25, 2008 10:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Alıntı: |
burası bir geyik forumu, tartışma forumu veya mevlana fikir ve düşüncelerini yayma forumu değil...
|
Benim anlattıklarımdan bunu çıkartmak için çok uğraşmadığına eminim çünkü şunu biliyorum ki ne kadar çok şey anlatmak istesende anlattıkların karşındakinin anlayabileceğinden öteye geçemiyor.Bu site müziğe bi yerinden başlayanlar için çok önem taşıyor ama kendini kanıtlamaya çalışanlar içinde önemli olduğunu seninler beraber öğrenmiş oldum.insanlar bi yerden bişeyler öğrenirim diye forumda gezinirken senin kimsenin anlamayacağı dilden mevalların pek bir anlam taşımaz. tekrar özet geçecem herkesin kemancı olma gibi bi düşüncesi olmayabilir kimiside zevk almak için amatörce uğraşmak isteyebilir kemanla.. hal böyle olunca ekolmuş stilmiş hiiiiçte umrunda olmaz o kişinin.Kimsenin kimseye dersi boşverin youtube dan öğrenin dediği yok.Benim lafım yapılan UKALALIĞA ....bu arada mevlana fikirlerini yayma olayına gelince hangi cümlemden bunu çıkardın (keşke yayabilsem) _________________ Dinle, bu ney nasıl şikâyet eder,
|
| Başa dön |
|
 |
|
S@do

|
Tarih: Pts Şub 25, 2008 10:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
keman çalmak için önce iyi bir müzik kulağına sahip olmak gerekli, ister Türk müziği ister Batı müziği öğrenimi olsun temelde bir kere teknik çalışmak şart.müzik bilgisi varsa bıraz da sabır.... neden olmasın çok çalışırsa olurrrrr _________________ 7835 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
neyneva

|
Tarih: Sal Şub 26, 2008 7:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
eğer türk müziği çalıyorsan haklısın...
|
Bir de bu mantığı anlamadım türk müziğiyse gözü kapalı çalarsın batıysa zor.Bu ne demek ; insana bilmediği daha kolay gözüküyor herhalde. ilginç fikirler ,yaklaşımlar bakalım daha neler duyacaz.Meydan boş salla sallayabilirsen ..... _________________ Dinle, bu ney nasıl şikâyet eder,
|
| Başa dön |
|
 |
|
Devil's_Tril

|
Tarih: Sal Şub 26, 2008 10:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Bir de bu mantığı anlamadım türk müziğiyse gözü kapalı çalarsın batıysa zor.Bu ne demek ; insana bilmediği daha kolay gözüküyor herhalde. ilginç fikirler ,yaklaşımlar bakalım daha neler duyacaz.Meydan boş salla sallayabilirsen ..... |
hocam sende medya gibi o kadar cümlenin arasında bu cümleyi çıkarmışsın sanki jeanluc'u türk müziği düşmanı gibi algılamışsın sana da pes doğrusu.. ayrıca türk müziği bilmediği gibi bir izlenime nasıl kapıldın 15 yıl konservatuar eğitimi alan birisinin türk müziği bilmemesi biraz saçma olmaz mı? ayrıca türk müziği icrasıda yapmıştır muhtemelen!
jeanluc'un söylediklerine tamamen katılıyorum, vezirin bahsettiği mizaç ve forumda başka üyeleri azarlama konusuna ise katılmıyorum... Vezir hocamda çok iyi bilir buna benzer bir sürü başlık açılıyor hatta öyle abuk başlıklar tekrar tekrar açılıyorki insanlar forumu aramadan bilgi sahibi olmadan aynı soruları tekrarlıyor... e bu kadar tekrar yapan konularda tecrübeli arkadaşlar bunlara sürekli yapıcı olamıyorlar!
forumda çok önemli diye bir başlık görmüştüm, başlığı açtım soru şu; kemanımdaki teller bağlı oldukları tahtalardan gevşiyor ne yapam lazım?
baktım 3 cevap var üçüde aynı AKORT YAP
sonra ıkıncı soru bomba bir soru tabi.. peki akortu nasıl yapacm?
cevap 6 tane akort cihazı al
bu küçük başığa benzer arkort cihazı tavsiye edilen yüzlerce başlık var! insan psikolojiside değişken olduğuna göre her zaman yapıcı olamıyor  _________________ Enstrumanların Tanrısı , Kemanın Ölümsüz Aşkı... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
neyneva

|
Tarih: Çrş Şub 27, 2008 1:18 am Mesaj konusu: |
|
|
DEVİLS HAKLISIN SİNİRLENDİM YA Bİ KERE ONDAN YOKSA ELBETTEKİ BİLİYORDUR.HAKILISIN KEMAN ALDIM GICIRDIYOR NAPAYIM DİYE SORULARDA ÇOK CEVAPLARDA REÇİNE SÜR AMA İŞTE BELİRTİĞİM GİBİ BU SİTE O KADARDA GEYİK SİTESİ DEĞİL O ZAMAN. HERKES BİŞEYLER ÖĞRENMEK İSTİYOR ONDAN BÖYLE KONULARLA MİLLETİ MEŞGUL ETMEMEKTE YARAR VAR .KONU KAPANMIŞTIR İNŞALLAH ..HERKESE SAYGILAR... SÖZLERİMDEN ALINAN KIRILAN VARSA KUSURUMA BAKMASIN... _________________ Dinle, bu ney nasıl şikâyet eder,
|
| Başa dön |
|
 |
|
jeanluc

|
Tarih: Sal Mar 04, 2008 4:39 am Mesaj konusu: |
|
|
|
Benim anlattıklarımdan bunu çıkartmak için çok uğraşmadığına eminim çünkü şunu biliyorum ki ne kadar çok şey anlatmak istesende anlattıkların karşındakinin anlayabileceğinden öteye geçemiyor.Bu site müziğe bi yerinden başlayanlar için çok önem taşıyor ama kendini kanıtlamaya çalışanlar içinde önemli olduğunu seninler beraber öğrenmiş oldum.insanlar bi yerden bişeyler öğrenirim diye forumda gezinirken senin kimsenin anlamayacağı dilden mevalların pek bir anlam taşımaz. tekrar özet geçecem herkesin kemancı olma gibi bi düşüncesi olmayabilir kimiside zevk almak için amatörce uğraşmak isteyebilir kemanla.. hal böyle olunca ekolmuş stilmiş hiiiiçte umrunda olmaz o kişinin.Kimsenin kimseye dersi boşverin youtube dan öğrenin dediği yok.Benim lafım yapılan UKALALIĞA ....bu arada mevlana fikirlerini yayma olayına gelince hangi cümlemden bunu çıkardın (keşke yayabilsem) |
sevgili arkadaşım.serbest çağrışım ile yapılan bir espriydi, serbest çağrışım bildiğin yada şuan öğreneceğin gibi zeka işidir.şayet anlayamıyorsan anlatacak değilim anlamazsın çünkü...
ukalalık konusuna gelince.etrafta yarım kadar bile olmayan, yaşiamları boyunca benden katbekat çalışıp sonunda yarıma kadar gelemeyecek olan onlarca insan bu çok sevdiğiniz site dahilinde bin türlü ukalalık yapıp, hiç bilmeyen, alt bilgi alma amaçlı siteye girmiş müzikle çok haşır neşir olmamış kişileri kandırmaktadırlar...
bilgin olsun, herhangi bir internet sitesinde kendimi kanıtlama gibi bir niyetim zaten olamaz, bunu tanıyanlar, yaptığım işleri, çaldığım kişi ve kuruluşları bilenler bilir...
hobi için öğrenmek veya profesyonel için öğrenmek arasında eğitimci açısından fark yoktur/olmamalıdır. bu öğrenci nasıl olsa hobi amaçlı çalıyor, o zaman gerek yok istersen sol elle tut bakalım oluyor mu tandansıyla bu veya buna benzer gubik düşüncelerle eğitim yapamazsınız... öğrenci, hobi amaçlı da istese, profesyonel amaçlı da isrese eğitimci aynı ciddiyette eğitimi vermelidir.aynı yolları izlemelidir.arasındaki belki tek fark, eğitimcinin öğrenciden talep edeceği şeyler düşük tutulabilir, ders süresi esnek olabilir, ders konuları, konu başlıkları daha kısa zamanda işlenebilir.bazı konular daha hafif geçilebilir (misal hobi amaçlı keman öğrencisine 2 adet fa anahtarı, 4 adet do anahtarı hiçbir işine yaramaz, sol anahtarı öğretirsin biter, ama diğeri bilmek zorundadır.. keza armoni hobi amaçlı öğrenen birisine genel tanım yapıp ufak örnekle geçersin, profesyonel keman öğrencisi bunu bilmek zorundadır)
ayrıca kimsenin bilmek istemediği bir olay daha var.
keman, insanoğlunun yaradılışına aykırı bir enstruman olduğu için "aa bide keman deneyelim, bakalım olcak mı" "ne var canım kendi kendime de öğrenirim" düşünceleriyle asla kemanı öğrenemez, en ufak bir hatanızda ömür boyu çekeceğiniz ağrılarınız ve çok daha önemlisi bir daha asla kemana el süremeyecek kaslarınız olur !!! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
jeanluc

|
Tarih: Sal Mar 04, 2008 4:44 am Mesaj konusu: |
|
|
| Devil's_Tril yazmış: |
|
Bir de bu mantığı anlamadım türk müziğiyse gözü kapalı çalarsın batıysa zor.Bu ne demek ; insana bilmediği daha kolay gözüküyor herhalde. ilginç fikirler ,yaklaşımlar bakalım daha neler duyacaz.Meydan boş salla sallayabilirsen ..... |
hocam sende medya gibi o kadar cümlenin arasında bu cümleyi çıkarmışsın sanki jeanluc'u türk müziği düşmanı gibi algılamışsın sana da pes doğrusu.. ayrıca türk müziği bilmediği gibi bir izlenime nasıl kapıldın 15 yıl konservatuar eğitimi alan birisinin türk müziği bilmemesi biraz saçma olmaz mı? ayrıca türk müziği icrasıda yapmıştır muhtemelen!
jeanluc'un söylediklerine tamamen katılıyorum, vezirin bahsettiği mizaç ve forumda başka üyeleri azarlama konusuna ise katılmıyorum... Vezir hocamda çok iyi bilir buna benzer bir sürü başlık açılıyor hatta öyle abuk başlıklar tekrar tekrar açılıyorki insanlar forumu aramadan bilgi sahibi olmadan aynı soruları tekrarlıyor... e bu kadar tekrar yapan konularda tecrübeli arkadaşlar bunlara sürekli yapıcı olamıyorlar!
forumda çok önemli diye bir başlık görmüştüm, başlığı açtım soru şu; kemanımdaki teller bağlı oldukları tahtalardan gevşiyor ne yapam lazım?
baktım 3 cevap var üçüde aynı AKORT YAP
sonra ıkıncı soru bomba bir soru tabi.. peki akortu nasıl yapacm?
cevap 6 tane akort cihazı al
bu küçük başığa benzer arkort cihazı tavsiye edilen yüzlerce başlık var! insan psikolojiside değişken olduğuna göre her zaman yapıcı olamıyor  |
teşekkür ederim... |
|
| Başa dön |
|