arkadaşlar ben sonunda buldum bir müzik kursu hocalarım konservatuvardan çıkınca istediğim okulda formasyon alıp kpss ye girdiğimde 60 puan alırsan öğretmen olursun diyolar oysa ben konservatuvara formasyon kalktı diye biliyodum birde konservatuvara girerkende öss yüksek olmalı diyorlar teyid ettirmek için yazıyorum buraya , defalarca soramadım onlara kesin mi eminmisiniz falan diye bu bilgiler doğrumu arkadaşlar _________________ Ne geçmiş tükendi ne yarınlar
Hayat yeniler bizleri
Geçsede yolumuz bozkırlardan
Denizlere çıkar sokaklar....
ve de ben eğitim fakültesi istiyorum diyorum tamm diyo ikisinede hazırlıycam seni istediğine gir diyo. ee biri türk müziği biri batı müziği ikisinden birini seçip ona göre hazırlanmam gerekmezmi cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum arkadaşlar _________________ Ne geçmiş tükendi ne yarınlar
Hayat yeniler bizleri
batı müziği eğitimi veren konservatuarlarda var mesela afyon üniversitesinde sadece bölüm var eğitim yok tsm thm ve batı müziği bölümleri var ordan mezun arkadaşlarım çok tezsiz yüksek lisansa başvurdu kimisi 1.5yıl sonra formasyon alıp müzik öğretmeni olabilecek ama şu var kps de öncelik eğitim mezunlarına veriliyor yani eğitimleri atayıp sonra formasyonlulara geçiliyor o yüzden sen kpsden olabildiğince yüksek puan almaya bak çünkü her yıl kps puanı artmakta.
bu arada eğitim ve bölümün sınavı çok fazla farklı değil(tabi batı bölümüne gireceksen)tek farkı konservatuarlarda dikte olmuyor bazısında solfejde olmuyor daha kolay görünüyor ama konservatuarda enstrumana çok önem veriyor yani kolay bi parça çalmamalısın konservatuar için ayrıca öss heryerde herşeyde çok önemli artık çünkü ikinci aşamada direk hesaplanıyor ne kadar yüksek ise o kadar şansın artar .
başarılar _________________ hedefimiz olduğu sürece varız....
çok teşekkür ederim tuğçe cevap için
bende sana başarılar dilerim _________________ Ne geçmiş tükendi ne yarınlar
Hayat yeniler bizleri
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indirebilirsiniz