Üye Menüsü
  Kullanıcı Adı:

Şifre:

Her ziyaretimde otomatik giriş yap

[ Şifremi unuttum ]
 [ Üye Ol ]

Arama Yap

Gelişmiş Arama İçin
Fakülte GOOGLE

Mini Menü

Müzik Terimleri Sözlüğü
BACH Notaları
CHOPIN Notaları
BEETHOVEN Notaları
MOZART Notaları
VIVALDI Notaları
PAGANINI Notaları
PALESTRINA Notaları
TCHAIKOVSKY Notaları
ALBENIZ Notaları
SCHUBERT Notaları
HANDEL Notaları
TELEMANN Notaları
Klasik Gitar Notaları
Pano Klavuzu
Keman Dersi
Fakülte GOOGLE
Flüt Dersi

Google Önerileri

TTnet Vitamin

Dünya Sıralamasında -Fakülte-

KAFAM ÇOK KARIŞIK BİRİ YARDIMCI OLSUNNNN LÜTFEN:(

Başlığa cevap gönder    -> Müzik Öğretmenleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj

murat21

Yeni Üye

Durumu : Offline

MesajTarih: Sal Eyl 16, 2008 10:06 pm    Mesaj konusu: KAFAM ÇOK KARIŞIK BİRİ YARDIMCI OLSUNNNN LÜTFEN:( Alıntıyla Cevap Gönder

Öncelikle HERKEZE slm:)
Ben şu an düz liseyi okuyorum ve son sınıftayım önümüzdeki yıl konservatuar sınavlara girecem ve 2 hafta sonra özel bir kurs merkezinden derslerim başlıyacak.Benim kafamın karışık olduğu nokta şu ben devlet konservatuarından mezun olduğumda ne olacam ???Eğitim bölümünün sınavlarının çok zor olduğunu biiyorum yani orayı kazanamıyacağımıda biliyorum çünkü alt yapım okadar sağlam değil bide böyle bir durum içideyim yaşım 18 ve bu gününe kadar hiç şarkı söylemedim sesim o kadar kötüde değil ama hiç şarkı söylemeyi denemedim 6 yıldır bağlama çalıyorum ayrıca bu yıl gitar çalmayada bailadım aceba bu güne kadar şarkı sölemem sınavlara etkisi olrmu Smile.... ya lütfen biri yardımcı ollsun şu kafamdaki soru işartleri artık bitsinn Crying or Very sad .....
ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER

Sponsor

hents

Üye

MesajTarih: Sal Eyl 16, 2008 11:16 pm    Mesaj konusu: Re: KAFAM ÇOK KARIŞIK BİRİ YARDIMCI OLSUNNNN LÜTFEN:( Alıntıyla Cevap Gönder

murat21 yazmış:

Ben şu an düz liseyi okuyorum ve son sınıftayım önümüzdeki yıl konservatuar sınavlara girecem ve 2 hafta sonra özel bir kurs merkezinden derslerim başlıyacak.Benim kafamın karışık olduğu nokta şu ben devlet konservatuarından mezun olduğumda ne olacam ???Eğitim bölümünün sınavlarının çok zor olduğunu biiyorum yani orayı kazanamıyacağımıda biliyorum çünkü alt yapım okadar sağlam değil bide böyle bir durum içideyim yaşım 18 ve bu gününe kadar hiç şarkı söylemedim sesim o kadar kötüde değil ama hiç şarkı söylemeyi denemedim 6 yıldır bağlama çalıyorum ayrıca bu yıl gitar çalmayada bailadım aceba bu güne kadar şarkı sölemem sınavlara etkisi olrmu Smile.... ya lütfen biri yardımcı ollsun şu kafamdaki soru işartleri artık bitsinn.....
ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER

Arkadaşım merhaba. Ön yargılı davranmak istemem fakat, düz liseye giden kişiler öss yaklaştıkça farklı bölümlere yönleniyorlar. Umarım sende onlardan biri degilsindir.
Herkes bu soruyu sorar : Konservatuardan mezun oldugumda ne olacagım?
Bunun cevabını konservatuarda okuyan ya da mezun arkadaşlar verirse daha iyi olacagını düşünüyorum. cunku Ben konservatuar degil Muzik Eğitimi okuyorum, ne kadar bilgi sahibi olsam da bir konservatuar ögrencisi kadar bilgi veremem, yanlış veya eksik bilgi de vermek istemem.

Bir detaya takıldım: Eğitim bölümünün sınavlarının cok zor oldugunu biliyorum demişssin.
Iyi de arkadaşım, konservatuarın sistemi eğitimden daha üst seviye oldugu için konservatuarın sınavları daha zor oluyor.
Tabi hangi ilde,hangi konservatuara,hangi çalgı ile & kacıncı sınıftan girecegine de baglı.

Aslında herşey senin ne istediğine bağlı. Sanırım sende maymun iştahlı davranan liseli arkadaşlardan birisin.
"Bugün bağlama kursuna gittim beyenmedim, yarın gitara başlıyorum" gibi....
Altı senedir bağlama çalıyorum diyorsun ayrıca bu sene gitar çalmaya başladım diyorsun.
Senin istediğin nedir?
Klasik Batı Müziği mii(Mimar Sinan,Hacettepe,Bilkent MSSF gibi...) , yoksa Türk Müziği mi?(İTÜ gibi...)
bunun da kararını verip ona göre kendini de yönlendirmelisin.
Şimdiden başarılar dilerim.

[Arkadaşlar yanlış bilgi varsa lütfen beni uyarın/düzeltin. Tesekkurler..]

murat21

Yeni Üye

MesajTarih: Prş Eyl 18, 2008 4:13 pm    Mesaj konusu: Re: KAFAM ÇOK KARIŞIK BİRİ YARDIMCI OLSUNNNN LÜTFEN:( Alıntıyla Cevap Gönder

CEVAP VERDİĞİNİZ İİN TEŞEKÜRLER.Bencede ön yargılı davranmayın ben lise 1.sınıftan bu yana konservatuarı istiyorum zaten yıllardır tek hedefim konservatuardı güzel sanatlar lisesine gitmeyi çok istedim fakat o zamanlar aile baskısı yüzünden gidemedim şimdi ise kendi kararlarımı kendim verebiliyorum o yüzden şu anda hiçbir engel yok.Beni bu güne kadar yani yönlendiren olmadı ordan burdan duyduğum kadarıyla eğitim fakültesinin sınavları konservatuardan daha zor oluormuşişte benimde sizden istediğim bu seviyem 0 yani 3veya 4 sesi şu anda duyamıyorum ritim konusunda biraz kendime güveniyorum çünkü o yönden iyiyimdir...yani eğitim bölümünümü tvsiye edrsiniz yoksa devlet konservatuarını...
Maymun iştahlılık konusunada şöyle cevap veriyim ben hiçbir zaman sazımı bi tarafa atıp gitara daha çok önem vermedim sazımıda çalıyorum gitarımıda çalıyorum neyimide çalıyorum dabrrukamıda çalıyorm bide küçük bi orgum var arada onuda çalıyorum bütün müzil aletlerini çalmayı da hedefliyorum yani yok artık saz beni kesmiyor dur gitar çalayı artık sazdan bıktım gibi şeyler olmaz bende....Benim gitar konusunu açmamım sebebi şu hani dedim ya sokaktan kulaktan dolma bilgiler duyuyorum işte yine belediye konservatuarında okuyan bi öğrenci bana dediki eğer gitar çalmayı biliyorsan gitarla sınavlara girsen daha iyi olurmuş çünkü ordaki hocaların bağlamaya karşı antipatisi varmış yani bu bilgiyi doğrumu değilmi diye sodum???
YANİ DEDİĞİM GİBİ MÜZİK OKUMAYI ÇOK İSTİYORUM LÜTFEN BİRAZDAHA FIRÇASIZ ŞEKİLDE YÖNLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM:=

Adongo

Aktif

MesajTarih: Prş Eyl 18, 2008 7:26 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşım ben Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarında okudum.Bütün konservatuvarların sistemi aynı olmayabilir,ben sana kendi okulumun sistemine göre açıklama yapmaya çalışacağım.
Öncelikle istediğin bölüm şan mı yoksa enstrüman çalmak mı istiyorsun?
Eğer bir enstrümanı profesyonel bir şekilde öğrenmek istiyorsan konservatuvar sınavlarına ortaokuldan sonra girmen gerekiyor.(Tekrar hatırlatayım D.E.Ü.Devlet Konservatuvarında sistem böyle.)Liseyi ve kazanırsan üniversiteyi konservatuvarda okuyacaksın.Yani enstrüman öğrenmek için 8 sene geçireceksin.
Eğer liseyi bitirip konservatuvar sınavlarına girersen girebileceğin tek bölüm Şandır.Bu durumda üniversiteyi Konservatuvarda 4 sene okumuş olacaksın.
Gelelim konservatuvardan mezun olunca ne olacağım sorusuna.Enstrüman bölümlerinin herhangi birinden mezun olursan Senfoni veya Operalarda çalabilirsin.
Şan bölümünden mezun olursan Operalarda solist veya koro elemanı olabilirsin.
Tabiki senfoni ve operalarda çalmak için çok nadir açılan sınavlarına girmen gerekecek.(Şansımıza bu sene 3 Opera ve 2 senfoni sınav açtı.Fakat şöyle bir sorun var.2 kişinin alınacağı duyurulan bir kadronun sınavına 20 kişi giriyor.Peki sınavı kazanamayanlar ne yapıyor?Birkaç yıl içinde bir yerlerde bir sınav daha açılmasını umut ediyor.Benim 10 yıl önce konservatuvardan mezun olup hala işsiz olan arkadaşlarım var Confused )
Bunları hevesini kırmak için anlatmıyorum.Bunlarda bu işin gerçekleri maalesef.
Ayrıca konservatuvar sınavlarına girmeden en az 1 yıl önce çok iyi bir hocayla çalışmanı öneririm.Çünkü kendi çalışmanla kazanmak oldukça zor.
Son olarak sınavsa bağlama veya gitar çalma konusuna değinmek istiyorum.Eğer enstrüman bölümüne girmeye karar verirsen bağlama veya gitar çalmanı kesinlikle tavsiye etmem.Şan bölümünü seçersen ne derler bilemiyorum.
Şunu da belirtmek isterim ki konservatuvarda okumamış ve çok iyi müzisyen olan insanlar vardır.
Umarım sert konuşmamış ve ümitlerini yıkmamışımdır.
Bunlar sadece benim 10 yıllık gözlemlerim.
Ve umarım kafandaki soru işaretlerini azaltmışımdır.

murat21

Yeni Üye

MesajTarih: Prş Eyl 18, 2008 7:49 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Adongo yazmış:
Arkadaşım ben Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarında okudum.Bütün konservatuvarların sistemi aynı olmayabilir,ben sana kendi okulumun sistemine göre açıklama yapmaya çalışacağım.
Öncelikle istediğin bölüm şan mı yoksa enstrüman çalmak mı istiyorsun?
Eğer bir enstrümanı profesyonel bir şekilde öğrenmek istiyorsan konservatuvar sınavlarına ortaokuldan sonra girmen gerekiyor.(Tekrar hatırlatayım D.E.Ü.Devlet Konservatuvarında sistem böyle.)Liseyi ve kazanırsan üniversiteyi konservatuvarda okuyacaksın.Yani enstrüman öğrenmek için 8 sene geçireceksin.
Eğer liseyi bitirip konservatuvar sınavlarına girersen girebileceğin tek bölüm Şandır.Bu durumda üniversiteyi Konservatuvarda 4 sene okumuş olacaksın.
Gelelim konservatuvardan mezun olunca ne olacağım sorusuna.Enstrüman bölümlerinin herhangi birinden mezun olursan Senfoni veya Operalarda çalabilirsin.
Şan bölümünden mezun olursan Operalarda solist veya koro elemanı olabilirsin.
Tabiki senfoni ve operalarda çalmak için çok nadir açılan sınavlarına girmen gerekecek.(Şansımıza bu sene 3 Opera ve 2 senfoni sınav açtı.Fakat şöyle bir sorun var.2 kişinin alınacağı duyurulan bir kadronun sınavına 20 kişi giriyor.Peki sınavı kazanamayanlar ne yapıyor?Birkaç yıl içinde bir yerlerde bir sınav daha açılmasını umut ediyor.Benim 10 yıl önce konservatuvardan mezun olup hala işsiz olan arkadaşlarım var Confused )
Bunları hevesini kırmak için anlatmıyorum.Bunlarda bu işin gerçekleri maalesef.
Ayrıca konservatuvar sınavlarına girmeden en az 1 yıl önce çok iyi bir hocayla çalışmanı öneririm.Çünkü kendi çalışmanla kazanmak oldukça zor.
Son olarak sınavsa bağlama veya gitar çalma konusuna değinmek istiyorum.Eğer enstrüman bölümüne girmeye karar verirsen bağlama veya gitar çalmanı kesinlikle tavsiye etmem.Şan bölümünü seçersen ne derler bilemiyorum.
Şunu da belirtmek isterim ki konservatuvarda okumamış ve çok iyi müzisyen olan insanlar vardır.
Umarım sert konuşmamış ve ümitlerini yıkmamışımdır.
Bunlar sadece benim 10 yıllık gözlemlerim.
Ve umarım kafandaki soru işaretlerini azaltmışımdır.

Yok estafürulullah sert konuşmadınız zaten bende böyle bir bilgi arıyordum yani dobra dobra:)Herhalde dokuz eylülün istemi tek öyle ben kocaelide oturuyorum konservatuarda okuyan birkaç abimiz var onlarda bizim okuldan mezun yani düz lise mezunu baştada beelirtmiştim benim tek hayalim müzik bölümünü okumak bu hayalimi gerçekleştirecem bu yıl lise son olduğu için şu anda okul masraflarım olsun dğer masraflarım olsun daha fazla bu nedenle süper bi eğitim merkezine gidemiyorum şu anda orta dereceli bir kurs merkezine gidiyorum derslerim haftaya başlıyacak eğer bu yıl kazanmasam önümüzdeki yıl daha iyi birinden ders alıp kazanmayı hedefliyorum bölüm olarak estruman düşünüyorum şan beni sıkar korodan nefret ederim Smile ....verdiğiniz bilgiler gerççekten çok hoşuma gitti son bi sorum olacak konsservatuar mezunları özel okullarda falan ders veremiyorlarmı???bide formasyon yapabiliyorlarmı????

Adongo

Aktif

MesajTarih: Prş Eyl 18, 2008 8:02 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Konservatuvar öğretmenleri ve öğrencileri konservatuvara hazırlık dersleri veriyorlar tabi.
Birşey soracağım, Türk Müziği Konservatuvarı mı yoksa Batı müziği(klasik müzik) eğitimi veren konservatuvar mı düşünüyorsun?

murat21

Yeni Üye

MesajTarih: Prş Eyl 18, 2008 8:08 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ya türk müzği düşünüyorum aslında ben kısacası artık baba parası yemek istemiyorum hani erkenden kendi paramı kazanmak kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum günümüzde artık kimsse türk müğine önem vermiyo o yüzden hani benim düşüncem klasik müziği okursam daha avantajlı olur dediğim gibi daha beni yönlendiren bilir kişi çıkmadı karşıma daha neyin ne olduğunu tam bilmediğim için tam cevap veremiyercem

Adongo

Aktif

MesajTarih: Prş Eyl 18, 2008 8:24 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşım,
Bence sen önce Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın sitesini incele.
http://dk.kocaeli.edu.tr/
Sitelerinde ayrıntılı bilgiler ve açıklamalar var.
Baktın ki hala emin olamıyorsun konservatuvara gidip öğrenci ve öğretmenlerin bir fikrini al.
Eminim yardımcı olurlar.

kontrbasci

Fakülteli (1)

MesajTarih: Cum Eyl 19, 2008 9:50 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Adongo yazmış:
Arkadaşım,
Bence sen önce Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın sitesini incele.
http://dk.kocaeli.edu.tr/
Sitelerinde ayrıntılı bilgiler ve açıklamalar var.
Baktın ki hala emin olamıyorsun konservatuvara gidip öğrenci ve öğretmenlerin bir fikrini al.
Eminim yardımcı olurlar.

ya ben bu arada sorabilir miyim? hangi bölümdeydiniz? yani konservatuvarda... ben iki ene önce kontrbas bölümüne girmeyi istemiştim. hem tahir hocam tavsiye etmiyorum demişti geleceği yok demişti hem de galiba bölümün kontenjanı doluymuş. genelde sizin de dediğiniz gibi iş bulamıyorlarmış. ancak yurt duşunda veya sizin de dediğiniz gibi senfoni orkestraları sınav açarsa. o da 20 kişide 2 kişi. şans ne kadarsa artık... ya şimdide buca eğitimi kazandım. konservatuvardan arkadaşlarım var kontrbas çalan. onlarla görüşüp bana yardımcı olmalarını istiyecem... siz bana ne önerirsiniz? bide dokuz eylül de yarı zamanlı konservatuvar okuma hala var mı yoksa kaldırıldı mı? tahir hoca öyle bi imkandan yararlanabileceğimi söylemişti. ya eğer cevap yazabilirseniz çok sevinicem. lütfen. benim için çok önemli.
şimdiden çok teşekkür ederim.

Adongo

Aktif

MesajTarih: Cum Eyl 19, 2008 10:52 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bölümüm trompetti. Narlıdere'de Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı.
Yarı zamanlı okuma konusunda hiçbir bilgim yok, üzgünüm.

kontrbasci

Fakülteli (1)

MesajTarih: Cum Eyl 19, 2008 10:56 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ya ne yapacağımı bilmiyorum bilemiyorum. ailemde hiç müzikle uğraşan da yok. ve yakın çevremde benim çalgım hakkında bilgisi olan da yok. hep hayalim kontrbas bölümünde okumak. tahir sümer'in öğrencisi olmak. ama baya geç kalındı. şimdi elimden geleni yapıcam. ama gene de konservatuvar öğrecileri gibi olamam diye düşünüyorum. off ya çok canımı sıkıyor. ben öğretmek değil çalmak istiyorum... Crying or Very sad Crying or Very sad
ya neyse sağolun. teşekkür ediyorum. bu arada mezun oldunuz mu şimdi nerde çalışıyosunuz?

Adongo

Aktif

MesajTarih: Cum Eyl 19, 2008 11:13 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Konservatuvara girmediyseniz bu sizin kontrabas çalamayacağınız anlamına gelmiyor.
Özel derslerle elinizden gelenin en iyisini yapabilirsiniz.
Hem öğretip hem çalabilirisiniz.
Gül

kontrbasci

Fakülteli (1)

MesajTarih: Cum Eyl 19, 2008 11:18 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

doğru ama ne bileyim konservatuvarın havası tatmak isterdim. sanki içimde hep bi eksiklik olarak kalacak gibi hissediyorum neyse beni dinlediğiniz için çok teşekkürler. dediğiniz gibi çalışıp arayı kapatmaya çalışacam. zaten durumum da baya iyiymiş. yurt dışında falan da çalmıştım. ordan da müzisyen arkadaşlar falan buldum. gerekirse onların da yardımıyla yurt dışına gidicem. neyse tekrar teşekkürler. Gül Smile
Önceki mesajları göster:   
Başlığa cevap gönder  

1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indirebilirsiniz

Güvenlik Sistemi CBACK CrackerTracker