Üye Menüsü
  Kullanıcı Adı:

Şifre:

Her ziyaretimde otomatik giriş yap

[ Şifremi unuttum ]
 [ Üye Ol ]

Arama Yap

Gelişmiş Arama İçin
Fakülte GOOGLE

Mini Menü

Müzik Terimleri Sözlüğü
BACH Notaları
CHOPIN Notaları
BEETHOVEN Notaları
MOZART Notaları
VIVALDI Notaları
PAGANINI Notaları
PALESTRINA Notaları
TCHAIKOVSKY Notaları
ALBENIZ Notaları
SCHUBERT Notaları
HANDEL Notaları
TELEMANN Notaları
Klasik Gitar Notaları
Pano Klavuzu
Keman Dersi
Fakülte GOOGLE
Flüt Dersi

Google Önerileri

Dünya Sıralamasında -Fakülte-

hüseyin çelik:''konservatuarlar kapatılsın!''
Bu Bölümün Tüm Sayfaları | Sayfaya git 1, 2  Sonraki  

Başlığa cevap gönder    -> Duyurular / İlanlar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj

kmnpyn

Üye

Durumu : Offline

MesajTarih: Pts Ağu 13, 2007 9:04 pm    Mesaj konusu: hüseyin çelik:''konservatuarlar kapatılsın!'' Alıntıyla Cevap Gönder

13 ağustos günü cumhuriyet gazetesin de çıkan haberden alıntıdır.lütfen yorumu siz yapın.yapılacak şayler mutlaka vardır.onlarıda birlikte yapalım.haber şöyle:

''Konservatuarların ilköğretim ve lise bölümlerine yeni öğrenci alınmasın.eski öğrenciler okullarını bitirince bu okulların kapatılması gerekir.devlet konservatuarları sadece lisans düzeyinde eğitim yapmalıdır.milli eğitim bakanlığı nın kararlarına aykırı hareket edece üniversite rektör ve yöneticileri hakkında cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacaktır''
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Sponsor

talebe

Aktif

MesajTarih: Sal Ağu 14, 2007 5:48 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bence de gereksiz müzik eğitimi falan. en güzeli alaylılar. hatta müzik öğretmenlerini de öldürelim kimsenin adam gibi eğitim şansı kalmasın.

spinar

Üye

MesajTarih: Çrş Eyl 12, 2007 1:51 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

hiç şaşırmadım. hüseyin çelik bu arkadaşlar değer vermesini beklemeyelim
Başa dön

ercannet

Üye

MesajTarih: Cum Eyl 14, 2007 11:10 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

BU AÇIKILAMA KİŞİNİN EĞİTİM DÜZEYİNİN NE KADAR DÜŞÜK OLDUĞUNU GÖSTERİ Sinirli

çatlakkemancı

Üye

MesajTarih: Cmt Eyl 22, 2007 10:13 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ben yanlış anlamadım dimi Surprised kapatılsın dioooooooo Sinirli olurmu ole şey ya "sanatsız kalmış bir milletin hyat damarlarından biri kopmuş demektir" biz demioz Atatürk dio.
Başa dön

paganini_can

Fakülteli (1)

MesajTarih: Cmt Eyl 22, 2007 10:15 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

BU KABUL EDİLEMEZ!!! Sinirli Sinirli Sinirli
Başa dön

cagdas7kemanci

Üye

MesajTarih: Pts Eyl 24, 2007 6:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Tamam herkes bişyler söyleyebilir bu dünyada doğru ya da yanlış. Ama bir açıklaması yok mu bunun yani efendim işte gereksizdir bu eğitim, daha yararlı şeylerle uğraşılmalıdır gibi saçma ve boş olsada bir açıklama gerekli.Yani sadece bunu sölediyse çokta kale almanın anlamı yok bence.
Başa dön

parazit

Fakülteli (6)

MesajTarih: Pts Eyl 24, 2007 7:38 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Adamın kendi fikri saygıda duyulmadı bence ama işleve sokulmamalı çünkü saçma konservatuarlar kapatılsın yok artık!!!çatlakkemancınında dediği gibi ''SANATSIZ KALMIŞ BİR MİLLETİN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KPMUŞ DEMEKTİR''
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger

jeandarc

Aktif

MesajTarih: Pts Eyl 24, 2007 10:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar hüseyin çeliğe göre biz "Çanakkale de bal gibi de kaybetmişiz" ben bu açıklamasını duyduktan sonra o beyfendinin açıklamalarına değer vermemeye karar verdim. o yüzden yukarda yazdığınız sözleride söylemiştir mutlaka. ama ne yazık ki bu kişi T.C. Cumhuriyetinin Milli eğitim bakanı. yazık ki ne yazık.
Şunu da eklemek isterim ki biz Çanakkale de bal gibi de kazandık.
Başa dön

ARMÜR

Üye

MesajTarih: Çrş Ekm 10, 2007 10:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

EN İYİSİ DİN DERSİNDEN BAŞKA EĞİTİM VERİLMESİN BU ÜLKEDE, ZATEN TÜM İNSANLIK SINAV İÇİN GELDİ BU DÜNYAYA.SINAVI VERELİM AHİRETTE GERÇEK HAYATLA BULUŞURUZ,HEM MÜZİKMİŞ.RESİMMİŞ, TİYATRO FALAN BUNLAR FASO FİSO İŞLER.ASIL ÖNEMLİ OLAN DİN EĞİTİMİ.ÜNİVERSİTELERDE KAPATILMALI.NE İKİDEBİR ÇIKIYORLAR"ANAYASA BİZE DANIŞILMADAN YAPILDI.""BU YAPILANLAR TÜRKİYEYİ 1500 YIL GERİYE GÖTÜRÜR"DARVİN BİLMEM METARYALİZM GİBİ AÇIKLAMA YAPILIYOR.NE GEREK VAR HEPSİ KURANDA MEVCUT.BİZ YALNIZCA KURANA SIKI SIKIYA SARILALIM YETER. YALNIZCA DİN EĞİTİMİ VEREN İLAHİYATLAR OLMALI.YALNIZ İLAHİYAT FAKÜLTESİNE BAŞLAMADAN İLKOKUL BÖLÜMÜNE GİDİLEBİLİNİR.TEKKE SAYISINI ARTIRALIM.ORMANLARI SATIP HERKES ŞEHRİN ORTASINDAKİ DİLEK AĞAÇLARINA YÖNELSİN.ORADA TÜM İSTEKLERİNİZ GERÇEKLEŞİR.KAMU YÖNETİMİ DİYE BİR BÖLÜMEDE İHTİYAÇ YOK.İMAMLARIMIZ VE DİN DERSİ ÖĞRETMENLERİMİZ ÜLKEYİ GAYET İYİ YÖNETİR.EĞER ONLARIN AKLI YETMEZSE AMERİKA BİZE HEM DESTEK HEM AKIL VERİR.ODA OLMADI AVRUPA BİRLİĞİ BİZE ADAM GÖNDERİR.DÜŞÜNEMEYEN!!! 1-2 CESUR YÜREKLİ VATANDAŞ VARSA ONLAR HAPSE ATTIRILIR.
SİZ HÜSEYİN ÇELİKTEN İYİMİ BİLECEKSİNİZ .EĞER KAPATILSIN DİYORSA ONLAR BU ÜLKEYE ZARARLIDIR.GEREK YOK ONUN YERİNE İMAM HATİPLERİ ÇOĞALTALIM..

jeanluc

Aktif

MesajTarih: Cmt Arl 22, 2007 7:32 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

devlet konservatuvarı, esasen "sanatçı" yetiştirme amaçlı, müzik fakultelerinden ayrı olarak eğitim yapan, nadir okullardan biridir.müziği alaylı öğrenebilirsiniz, kendiniz iyiyseniz, şanslıysanız ileride iyi bir müzisyende olabilme şansınız var.
müzik fakultelerinde de öyledir.eğer hocanız iyiyse sizde iyiyseniz birşeyler olabilirsiniz.
ama ortaokuldan başlkayan konservatuvar eğitimi ;(ki ben ilkokul 3. sınıfta başladım) çok mühimdir.devletin sanatçı yetiştirmesi, ileride mezun olan yurtdışında, yurtiçinde ülkeyi gururla temsil eden, yeni "türk" eserleri üreten sanatçıların yetiştirilmesi çok mühimdir !
konservatuvarda bir ritüel vardır.ortaokul-lise öğrencileri haftanın tüm günü burada "ağır" müzik eğitimi görür.cuma günleride okul çıkışı bazen hocalarıyla, kızlı erkekli gruplarla senfoni konserlerine giderler..bu törensi bir zevktir öğrenci için.okulda çalışacak oda bulamazsınız, bir odada 3-4 kemancı sıkışırsınız.piyanistsinizdir, çalışmaya başlarsınız piyanolu odalarda, yemek arasına çıktığınızda anında o oda dolar, geri geldiğinizde bu sefer diğer arkadaşın ara vermesini beklersiniz..oda olmadığında, tüm odalar 3er 4er dolu olduğunda da gider koridorda, orası da dolduğunda tuvalette çalışırsınız. bu kaçınılmazdır.
ve olanca imkansızlıklara rağmen konservatuvarda yetişen sanatçı adayı çok değerlidir.diğer kültür dersleri, temel seviyede verilir.yeteri kadar "ağır" olan müzik derslerinin yanında yük olmaması için orta okul seviyesinde dersler verildikten sonra lise ve üniversitede temel eğitim verilir.edebiyat, milli güvenlik ve tarih.hiçbirimizin matematiği çok sağlam değildir mesela.gerekli kısmı öğretilir.bunun yanısıra benim dönemimden anımsadığım kadarıyla:
enstruman (orta 1-lisans4), yardımcı piyano (müzik bölümündeki herkes çalmak zorundadır.orta 1-lise 3), solfej (orta 1-lise 3) müzik teorisi (orta 1-lise1), müzik formu (lise 2-lisans 2ye kadar), modern müzik (lisans 2-4) ritmik jimnastik (beden kullanarak ritm uygulaması orta 1- 3),armoni (lise 1-3) koro (orta 1-lise1) orkestra lise 2-lisans 4), din kültürü ve ahlak bilgisi (olayın "ahlak" kısmı üzerinde durularak orta 1-3) matematik (orta 1-lise3), felsefe (lise 1-3),düşünce tarihi (türkiyenin gelmiş geçmiş en önemli filozofu olan afşar timuçin tarafından verilir bu ders.her mimar sinanlı için olmasa bile, aklı yerinde her mimar sinanlı için altın değerindedir.lise 3-lisans 4), sanat tarihi (resim,müzik,heykel başta olmak üzere tüm sanatların, akımların tarihinin eğitimi lise 1-3), müzik tarihi (müziğin başlangıcından modern zamana değin eğitimi orta 3-lise3) türkçe (orta 1-3),sosyal bilgiler (orta 1-3),edebiyat (lise1-lisans3),milli güvenlik (lise 2-3), inkılap tarihi (lise 1-lisans4)...
aklımda kaldığı kadarıyla enstruman (misal keman) bölümünde okuyan bir konservatuvar öpğrencisinin aldığı dersleri ve yılları yazdım.şimdi siz konservatuvarı kapatıp bu kadar "ağır" bir eğitimi 4 yıla sığdırabilir misiniz? sadece lisansta eğitim veren konservatuvardan mezun olan müzisyen bozmasını hangi devlet senfoni orkestrasına ve hangi devlet opera ve balesi orkestrasına sokacaksınız?bundan nasıl verim bekleyeceksiniz?bırakın devlet sektöründeki orkestrasları ciddi hiçbir kurum bu müzisyeni kabul edemez.4 yılda keman mı öğretilir ??? o kemancıyı hangi adam kabul eder? popçular bile almaz... ki bırakın pop sektöründe doğru düsürt şarkıcıların arkasında çok ciddi müzisyenler çalmakta... o müzisyeni alıp metro koridorlarında mı çaldırtacaksınız tüm günü 50 milyona ?
bide şöyle birşey var.
konservatuvar, esasen imam hatip gibi liseye kadar konusu üzerinde ciddi eğitim yapan bir kurumdur.bir nevi meslek okulu.
orta okulda mesleğinizi öğrenmeye başlarsınız.olması gereken imam hatiplerde olduğu gibi...ama konservatuvar eğitimi lisede bitmez,lisansı vardır.
konservatuvar lise devresinden mezun olan bir öğrenci, diğer liselere denk eğitim sürdüremediği için össye girdiğinde hem okulundan hem bölümünden düşük katsayıyla girer, hemde zaten bilgisi yeterli olmadığı için diğer bölümlere giremez.kendi bünyesinde düzenlenen sınava girip yine konservatuvara devam etmek zorundadır...ama sağolsun imam hatipçiler, beyni yıkanan çocuklarımızı, gayet össye sokup oırdanda ülkenin başına otrutrmak için ciddi bölümlere hazırlamkata, dolayısıyla imam hatip gibi ülkenin imam ve hatip ihtiyacını karşılamak için kurulmuş bir kurum gelecekte ülkeyi yönettirmek için bir beyin yıkama aracı, bir bağnazlaştırma aracı haline dönüştürülmüştür...

büyüklerime saygı, küçüklerime sevgi...
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder Üyenin web sitesi MSN Messenger

bulentkarci

Üye

MesajTarih: Prş Oca 03, 2008 2:10 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sad Bu adam neyi doğru yaptı ki ? Bir güzel, derde dokunur bir icratı yok..
Başa dön

heaven-from-hell

Üye

MesajTarih: Sal Oca 08, 2008 2:24 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bu sefer yemin ediorum canlı bomba yaparım kendimi ve meclisin önünde patlatırım kendimi..gittikçe daha hastalıklı bi ülke oluyoruz..ah ahh Ata'mın kemikleri nasıl sızlıyodur...o kadar mitingler yapıldı ama hala uğraştığımız insanlara bakın..yazık yazık...kapatın buyrun konservatuarları..dünde demiş sayın yök başkanı devlet üniversiteleri paralı olsun,parası olan okusun..bu ne demek??..senin görevin zaten parası olmayanları okutabilmek..parası olanlar zaten özelde paşa paşa okuyor..biz sistemin olmadığı devlet üniversitelerinde sürünüyoruz.. Sinirli Sinirli Sinirli Sinirli

diesel

Üye

MesajTarih: Sal Oca 08, 2008 3:14 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

milli eğitim bakanımız ne kadarda doğru söylemiş dimi kapatılsın herkes onların dediği gibi yaşasın herşeyi onlar iyi bilir bizler koyun misali onlar ne derse yapalım ülkeyi bu hale getirmeye çalışıyolar. sanatçıya ve sanata saygısı olmayan insanların bu tür açıklamalarda bulunmaları normaldir ülkeden sanatçıyı kovan bi zihniyet neden okullarıda kapatmasın ki şaşıracak bişey yok... bi insan 7'sinde neyse 70'inde de odur...

NoExit

Fakülteli (2)

MesajTarih: Sal Oca 08, 2008 7:34 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ulaş abi yorumun bu konuya son noktayı koydu Gül

Nerede mavi mutluluklar nerede sevdamız ve yarın umutlarımız

Hoşçakal sevgilim
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder Üyenin web sitesi

mozart-111

İbreti Alem!

MesajTarih: Sal Oca 08, 2008 9:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Böyle bir konuya yorum bile yapamıyorum.Ben öğretmen konusunda şanslıyım hiç olmazsa.
Başa dön

mesutcal

Üye

MesajTarih: Cmt Oca 12, 2008 2:50 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

BASIN AÇIKLAMASI
13.08.2007 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde Millî Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik'e dayandırılarak duyurulan "Konservatuvarlar kapatılsın" başlıklı haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu haberde iddia edildiği şekilde konservatuvarların kapatılmasına ilişkin Bakanlığımız bünyesinde yapılmış herhangi bir işlem söz konusu değildir.
Bilindiği üzere resmi ilköğretim okulları İlköğretim Genel Müdürlüğü tarafından, özel ilköğretim okulları ise gerçek veya tüzel kişilerce Özel Öğretim Kurumları Kanunu hükmü gereği Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nden izin alınarak açılmakta ve okulların denetimleri Bakanlığımız tarafından yapılmaktadır.
Özel Öğretim Kurumları Kanunu hükmü gereği Bakanlığımızdan izin alınmadan faaliyette bulunan üniversiteler bünyesindeki ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin başka bir okula nakillerinde ve mezun olan öğrencilerin OKS sınavına müracaatlarında sorunlar yaşanmakta olup, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, İlköğretim Genel Müdürlüğü ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce her yıl geçici çözümlerle sorunlar giderilmeye çalışılarak öğrencilerin mağduriyeti önlenmekteydi.
Usul yönünden noksan işlemlerle açılmış olan, bu okullarda bugüne kadar okuyan veya mezun olan öğrencilerin elde ettikleri hakların hukuken kazanılmış hak sayılması amacıyla yapılan düzenleme söz konusu gazete tarafından kamuoyuna yanlış aksettirilmiştir. Kaldı ki, bazı üniversite yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, Bakanlığımızdan izin almak için verilen sürenin yetersiz olduğu ifade etmeleri üzerine kendilerine ek süre verilebileceği belirtilmiştir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur. Basın ve Halkla
İlişkiler Müşavirliği

berkcan

Üye

MesajTarih: Pts Oca 14, 2008 6:39 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Hüseyin Çelik gibi bi bağnaz eğitim bakanı Türkiye'nin sonu demektr

berkcan

Üye

MesajTarih: Pts Oca 14, 2008 6:40 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

işimiz zor arkadaşalr

berkcan

Üye

MesajTarih: Pts Oca 14, 2008 6:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Tabi ben müzikle amatör olarak ilggilenen biriyim...müzik eğitimi almadım alaylıyım yani ama müzik olmaza olmazlar arasında

ROSE MYSTERY

İbreti Alem!

MesajTarih: Cmt Şub 02, 2008 2:11 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

müzik eğitimi şart arkadaşlar şart bu kadar
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger

ROSE MYSTERY

İbreti Alem!

MesajTarih: Cmt Şub 02, 2008 2:11 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

yukarıda bir arkadaş utanmadan kalkmış en iyisi alaylılar diyor ok biz alaylılara da değer veriyor ve sahipçıkıyoruz ama bu işin akademik kariyeri de mutlaka alınmalı
Başa dön

ROSE MYSTERY

İbreti Alem!

MesajTarih: Cmt Şub 02, 2008 2:12 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

lütfen ülkemize de ülkemiz adına yararlı olacak her konuda sahip çıkalım
Başa dön

seysana

Üye

MesajTarih: Sal Şub 05, 2008 9:33 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bir öğretmen olarak böyle bir bakanımız olduğu için utanıyorum maalesef. Çünkü Milli Eğitimin temel amaçlarının başında öğrencilerin fiziksel ve ruhsal yönden geliştirilmesi vardır. Tabi Milli Eğitim Temel Kanununu bile okuma gereği duymadan bakan olan bir insanın bundan habersiz olması gayet doğaldır.Hatta doktora tezi bile tartışmalı olan bir bakan kendisi. Yani yaklaşık 18 milyon insanı ilgilendiren bir bakanlığın başında böyle bir adam var. "Tilkiye bağ bekletmek" deyimi tam bu durumu özetliyor sanırım. Ne yapalım bunları seçenler utansın !!!
Başa dön

electricgitaristm

Yeni Üye

MesajTarih: Pts Hzr 16, 2008 10:08 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

BİR İNSAN ŞEREFSİZ OLURSA BU KADAR OLUR............
"SANATSIZ KALAN BİR MİLLETİN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR" ATAMIZ BUNU SÖYLEDİ.....UTANSIN O DEVLETİN BAŞINDAKİ SEREFSİZLER...........

Önceki mesajları göster:   
Başlığa cevap gönder  

Bu Bölümün Tüm Sayfaları | Sayfaya git 1, 2  Sonraki

1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Geçiş Yap: