1985 doğumluyum. Müzikli hesap makinesinde bir şey çaldığımı gören annem sayesinde 1990 da eve piyano alındı. Bülent Halvaşı ile derslere başladım. 1991 de hocamın da tavsiyesiyle konservatuar'ı denedim ama ikinci turda elenince bir daha da kısmet olmadı. Bülent Halvaşı ile çalışmalara devam ettim. Klasik repertuara pek ısınamadığımı gören hocam , annemin tavsiyesiyle beraber napoliten ve opera repertuarına kaydı. Arada doğaçlamalarla 8 sene kadar çalıştık bu sırada kendisi de şana başladı. Çalışmalar çok keyifli geçiyordu. Piyanoda ben çalarken o sesiyle eşlik ediyordu. Sonra dersler bitti. Gerisi bana kalıyor artık.
Bir kaç grup denedikten sonra sonunda kafama göre bir grup buldum çalışmalara devam ediyoruz. Gerisini zaman gösterecek.
En son Mino tarafından Pts Oca 08, 2007 1:52 pm tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
ben de birkaç aydır piyano çalıyorum ama gerçekten çok güzel bişiy ehe. repertuarım çok geniş. bütün beyer etüdleri neyse umarım daha da ilerleticem bu sene piyanoyu _________________ www.freewebs.com/ezginingunlugu/
Uzuunn bir geçmiş.. Bence biraz daha sıksaydın kendini bu kadar zaman içinde çok daha farklı bir noktada olurdun.. Grup çalışmalarında başarılar.
Ortaokuldan sonra hayatımda gelişen diğer olaylara baktığımda yine iyi olmuş diyorum. Aslında rota çoktu ama öyle bir yol seçtim ki değiştirmesi kazaya yol açacaktı. Pişman değilim çok şükür.
Tek sorun benim isteğim dışında ve dış kaynaklı gelişen engeller. Hepsi tek tek aşılıyor. O yüzden asıl istediklerim hep ertelendi ertelenmeye de devam ediyor. Ama geç olsun güç olmasın. Huzurumuz bozulmasın
Evet. Konuyu açıp kaçmış gibi oldum galiba.
Ben de kendimden bahsedeyim ama kısacık. 10 yaşından beri müzikle uğraşıyorum. Piyanoyla başladım,ardından keman.... Ama Piyano da karar kıldım diye bilirim. Gazi Müzik mezunuyum. Resmi olarak branşım keman olsada, kendimi piyanoya daha yakın hissettim ve devam ettim. 5 yıldır müzik öğretmenliği yapıyorum. Son iki yıldır da AGSL de Piyano öğretmenliği...
buraya yazmayı unutmuşum. piyanoyu da 1994 (14 yaşından itibaren) yılından beri çalıyorum. tabi ana çalgı olarak değil, öğrenilmesi gereken temel çalgı olarak başladım. piyano öğretmenlerimi saymicam, bitmez çünkü. ben bile unuttum sayılarını ve kim olduklarını. piyanoyu notaya bağımlı olarak çalıyorum. şimdi bir araya gelip zümrüt, hadi şu tondan takılalım deseniz, hiçbir şey yapamam. elime nota verin çaliim. bu kadar. piyanoyla ilgili çok bilgiye sahip değilim ama tamir işinden anlarım. şimdi de piyano akort etme girişimlerinde bulunmaya başladım. teşekkürler...
6 yasımda alk kat komsumuzun kızı piyano dersi alırken duymustum sesini. Bende istiyorum diye çırpınınca ders almaya baslamıstım. Kulağımın iyi olması sonucunda hocam baya bi ilgilenmişti benimle. bu öyle 5 sene gitti ama sonra hocam amerikaya gitti ve ben yeni bi hoca bulana kadar biyano dersi almayı bırakmak zorunda kalmıştım. Sonra zaten derslerim ağırlaştı ve piyanoyla ilgilenemdim aradan okdr zaman geçti şimdi çabalıyorum hocasız bi şekilde herşeyi tekrar yerli yerine oturtmaya işte
İlköğretim dönemlerimde Chopin, Rachmaninoff gibi bestecileri hep takip ettim. Elimdeki tuş hassasiyeti olmayan org'tan gıcık alarak sol ve sağ el egzersizleri yaptım kendimce, ama bir yere kadar.
93'te Selçuk Ünv. Müzik Bölümüne girdim, master'ımı bitirdim, doktorada tez aşamasındayım.
Bu süre içerisinde piyano üzerine Prof.Z.Seçkin Gökbudak ve Gülnara Bahşiş ile ayrıca Bilkent'ten Gülnara Azizova ile çalıştım.
Son zamanlarda ise yine Bilkent'ten Janus Szprot ile de caz ve armonisi üzerine çalışmaktayım.
Selçuk Ünv. Müzik Eiğtimi Anabilimdalında da öğretim elemanıyım... _________________
ben pianoyla aslında 8 yaşımda tanışmıştım.9 yaşıma kadar çaldım ama araya deprem girdiği için bırakmak zorunda kaldım.bi senede Beyer'i bitirmiştim.tam güzel ve iyi gelişmişken bırakmak zorunda kaldım.sonra bu sene tekrar başladım.12 ders filan oldu ama Beyer'de gene baya ilerledim.84'te filanım şimdilik iyi gidiyo ama hedefim büyük.daha iyi olup konserler vermek istiyorum.şimdilik her şey iyi gidiyo...
aslında pianodan nefret eden bırıyım lısedeyken piano derslerıne gırdıgımı hatırlamıorum bıle tek amacım cello calmak onunla ılerlemektı ama nasıl olduysa oldu (kadermı desem yoksa buyuk konustummu desem bılmıorum) unıwersıtede kendımı piano ana sanat dalında buldum bu uzun bı hıkaye sımdı sewmeye calısıorum bılırsınız ınsan sewmedıgı bı aletı calamaz ama saolsun hocam cok anlayıslı kendısı super bı pıanocu bazen ozenıyorum delı gıbı calısıorum sonra yıne bıse oluyo wazgecıorum yanı aklım hala celloda neyse benımde pianoyla ılgılı hıkayem bu umarım ılerde cellıst olarak cıkarım karsınızaaaa
Merhabalar.Benim tuşlarla tanışmam annemin beni keşfetmesiyle olmuş.Ardından eve org alınmış,ben bütün reklam müziklerini çalmaya başlamışım.
Güzel sanatlarda viyolacıydım.Gazi'de de 4 sene viyolaya devam ettim ama piyano ağırlıktaydı her zaman.Çift branş gibi birşey oldu benimki.
Şimdi masterdayım.
Çaldıklarım ise:
Etüdler:40 Czerny No:17,39 (bi sürü daha var ama hatırlayamadım)
50 Czerny No:17
Cramer No:19
Sonatlar Diabelli Sonat La Minör
Mozart Fa Majör K:332 (Allegro)
Do Minör K:457 (Allegro)
Beethoven Fa Majör Op:10 No:2 (Allegro)
Bach İnvention No:9
Fransız Süit No:3 Si minör
İngiliz Süit No:2 La Minör (Prelüde)
Prelüde No:14 Fa diyez minör
merhaba arkadaşlar.bende 4 yıldan beri piyano çalıyorum.geçen sene güzel sanatlar müzik bölümünden mezun oldum.piyanoyu ilk başladığımda bende hiç sevmezdim.ama gerçekten öyle eşsiz bir büyüsü varki,zamanla onu çok sevdim.şimdide sınavlara hazırlanıyorum.inşallah yakında bende iyi bi müzik öğretmeni olabilir ve müziği seven,özellikle de piyanoya ilgi duyan herkese yardımcı olabilirim....
1988 doğumluyum. Anasınıfımda müziğe olan merakımı anlayan ailem beni Adana da Adana Müzik Merkezi 'ne yazdırmış. ilkokul 1 den 5 e kadar org dersi aldıktan sonra orta 1-3 arası piano eğitimi aldım. Sonra da ne yazıkki okul eğitimi için müzik sevdasından vaz geçmek zorunda kaldım. Ancak kendi kendime dvm edebildim. Şimdi repertuarım yok denecek kadar az. O yüzden keyboard - piano notalarına ihtiyacım var..
princessofpianos..Adını bilmediğim için kullanıcı adınla hitap edeyim.Size çok teşekkür ederim.Umarım bu yıl kazanırımda üniversiteyi o zaman hem kendime hemde müziği seven herkesin yardımcısı olurum..
Başkalarına güzellik taşımak isteyen bir kişi,kendini bu uğurda geliştirmeye açık ve insani özellikleri dolu dolu kişilerdir.Ve meslek yaşantımızda böyle insanları pek göremiyoruz.Onun için yazdıkların hoşuma gitti.Tabi karşımıza zorluklar çıkabilir öss bir yandan yetenek sınavları bir yandan...Hiç birini ihmal etmeden çalışmaya devam et.Hangi üniversitelere başvuracaksın?
şu an hangi üniversitelere başvuracağımı bilmiyorum.her iki sınavada hazırlanıyorum.ama şu an için öss puanım belli olmadan üniversite seçimi yapmak istemiyorum.elbette iyi bir üniversite istiyorum.başta gazi üniversitesi olmak üzere.ama bakalım neresi olur,nerelere girerim şu an için bilmiyorum...zaten bu sene gazi ünivesitesinden özel bir kurs almayı da düşünüyorum.bana gerekten çok faydası olacağına inanıyorum..öğrendiğim bilgileri daha da geliştirmek için bu iyi olur diye düşünüyorum.bir de güzel sanatlar yani mezun olduğum okulumda çok sıkıntılar çektim.öğretmen eksikliği,eğitim dengesizliği oldukça fazlaydı..bu yüzden belki de öğrenmem gereken çoğu şeyi de öğrenemedim.ben bu eksikliklerimi gidermek için elimden geldiğince çok çalışıyorum.artık müziğe olan hayranlığım nerede odaklanır bilemiyorum..ama müzikle içi içe olmak hayatımdaki en büyük dileğim diyebilirim....