| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
xbarisx

|
Tarih: Pzr Hzr 29, 2008 1:44 pm Mesaj konusu: Gitar dersi başlıkları hakkında |
|
|
|
|
bahsettiğim şey gitar dersi verirken nasıl bir program izlenebilir sizce en faydalı yöntem nasıldır?
örn: gitar tutuşu , parmak pozisyonları, parmak açma çalışmaları, yavaş yavaş akorları tanıma açısından 1-2 akor ile parça çalma, ritm olayı, nota bilgisi, vs vs
Yani bunları nasıl bir sırada verebiliriz gibi bir şey sorduğum ayrıca gamlara modlara armoniye geçmek ileriki bir seviyede olur dimi arkadaşlar neyse uzatmıyım anlatabildim sanırım...
Biraz gereksiz bir konuymuş gibi görünebilir ancak fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim...
NOT: Klasik gitar dersinden bahsediyorum ancak elektro içinde konuşabiliriz... |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
asturias

|
Tarih: Çrş Tem 02, 2008 4:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
bn suan edirnede gitar kursu veriyorum çocuklara ve yaşıtlarima..
eğer 0 dan başlyan biri için kurs veriyorsan şu şekilde bir programin olablr
gitar tutusuna başlarda karışmayablirsin nasıl rahat ediyorsa öyle çalsın cünkü başlarda daha önemli şeyler vardir senktronize , parmaklarn uyguladigi kuvvet mktari falan önce bunlari dengelemelisin ögrencide...ilk akordan yada parmak pozisyonlarndan degl parmak egzersizleriyle başlyablirsn bu cok daha faydali olucaktr...sonrasinda 2 3 akor gösterebilirsin ki ögrenci gitara olan hevesini kaybetmesin ve akorlarn yaninda 2 tane klasik ritim yanniz o akorlari göstermeden önce mutlaka klasik bir parça ögretmelisin... ilk nota ögretimini bnm gibi yaparsan güzel olablr ben ilk olarak gitarin ilk 3 perdesindeki bütn notalari gösteriyorum ve o şekilde ögrenciden o 3 perdeden ve 6 telden cıkarabildigi kadar şarkı cıkarmasını istiyorum kulaktan ki gitara alışsın kendi başına birşeyler yapmayi ögrensin diye.. çocuklara egitimim böyle.
ama belli bir düzeye gelmis klasik gitarciya ögretilebilecekler farkılıdr ben genelde tremolo ve pasif a hareketlerini gösteriyyorum birkac ögrencim var öyle artk birşeye ihtiyaci olmyan sadece pratik ypmayasi gereken...
umarim yardimci olablmişimdir.
kaynak olarakta Rodriguez Arenas'in La Escuela De La Guitarra kitabindan yararlanabilrsn _________________ yoktur ki kalbine kalbimin kini..
bence artik sende herkes gibisin. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
xbarisx

|
Tarih: Prş Tem 03, 2008 8:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
cevap için teşekkürler... Benimde aklımdan geçen plan böyle bir şeydi...
Bende yeni başlıyan biri için sormuştum ders planını zaten yani öyle sormak istemiştim ...  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
asturias

|
Tarih: Cum Tem 04, 2008 2:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
neyse artk genis kapsamli cevap verdim bende umarm isine yaramistir =) _________________ yoktur ki kalbine kalbimin kini..
bence artik sende herkes gibisin. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|