Tarih: Sal Oca 08, 2008 6:29 pm Mesaj konusu: FLÜTTE GEVŞEME
Selam herkese=)Ben 1.5 senedir yanflüt çalıyorum.Yamaha 211im var ve geçen gün alt bölümü takarken gevşediğini farkettim.Ve çalarken düşecekmiş gibi duruyor.Acaba bunun için ne yapabilirim bazı profesyonellere sorduğumda teflon bandı kullan dediler ama o da hasarsızlığını etkiliyormuş...Yardım bekliyorum...Şimdiden teşekkürler=)
Flütte gevşeme deyince bende vücut olarak gevşeme algıladım önce çok komik oldu.
Teflon bantın zarar vereceğini sanmam yalnız ses kalitesine bir etkisi olabilirmi diye düşünüyorum. Sonuçta plastik metalin ses tınısını emebilir diye düşünüyorum, ama denilebilirki parmaklarda metalle temas halinde daha fazla ses absorbe eder oda doğru tabi. Kendim düşündüm kendim muhakeme yaptım değiik oldu.
valla böle bişi hiç duymamıştım.bazen takarken zor girebiliyo kuyruk ama düşecek kadar gevşeme hiç duymamıştım.bence bi baktır sonuçta yamaha flüt .kalıcı bi çözümü vardır kesin.
Teflon bantın zarar vereceğini ve sesi emecegini ve bozacagını hiç sanmıyorum. Benzer şeyin klarinette de yapıldığını gördüm. O haliyle çalan üstadın klarineti tam anlamıyla konuşturduğunu da bizzat gördüm. O yüzden eğer böyle bir gevşeme problemi var ise bu bir çözüm olabilir. Ama en garantisi tabiki bilen birine baktırman.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indirebilirsiniz