| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
Akhilleus

|
Tarih: Cum Ksm 23, 2007 8:39 pm Mesaj konusu: Elektrodan başlamak ve birkaç soru? |
|
|
|
|
Arkdaşlar klasik gitar eğitimi almadan daha doğğrusu klasik çk hoşuma gitmiyor direk elektrodan başlamak istiyorum sizce nasıl olur?
Birde müzik kulağı ne kadar öenmli çlışarak bişeyler yapılamaz mı? ritim atma flm öğrenilemez mi?İlla müzik kulağı şartmı? _________________ Hayalimde ki elektro çalmak hayallerini almayın benden.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
özgessss

|
Tarih: Cum Ksm 23, 2007 8:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
kulağın olmadan ezbere çalarsın, ki buda ne kadar estetik olabileceğini tartıştırır...
ayrıca etrafımda direk electroyla başlayan arkadaşlarım var ,yani olur aslında.. ama ben klasikle başla derim, çünkü klasiği öğrenirsen gitar ailesinin alayını öğrenmiş olursun..
artı kulağınıda geliştirir,bir nebze birşeyler olsun içinde azmet çalış, kulağının nasıl gelişitiğini göreceksin zaten, aslında herşey çalışmakla bitiyor klasik gitarda ritm atmayı öğrenmek çok daha kolay çünkü sesler electroda olduğundan çok daha az dağılıyor.aslında şimdi roman yazarım ben buraya ama, kafanı karıştırmak istemiyorum, birazda daldan dala atlamış gibi oldum ama sonuç olarak anlamışsındır ne demek istediğimi..
iyi şanslar... _________________ yol arkadaşım gördün mü duydun mu olup bitenleri?
kıskanıyor insan bazen basıp gidenleri...
yalnızlaşmışız iyice üstelikte alışmışız!
hiç beklentimiz kalmamış dosttan bile...
Eylül'^ümmmmmmmmm yerim yerim yerimmmmm    |
|
| Başa dön |
|
 |
|
özgessss

|
Tarih: Cum Ksm 23, 2007 8:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
he birde eklemeyi unutmuşum, bende ilk başlarda aynı soruyla boğuluyordum, klasiği pek çalmak istemiyordum isteksizce klasikle başladım, ama sonraları onun tadnın bambaşka olduğunu fark ettim..
şimdi electrodayım artık ama genede tadı çok farklı klasiğin. benden söylemesi  _________________ yol arkadaşım gördün mü duydun mu olup bitenleri?
|
| Başa dön |
|
 |
|
legato25

|
Tarih: Cum Ksm 23, 2007 9:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
öncelikle hayaline sahip çıktığın sürece kimse hayalini alamaz
ve müzikte herkesin farklı bir hikayesi olabilir
yani yaşayarak ve hissederek yön verirsin gideceğin yola
elekroyla elbette başlanır ama bence yanında eşlik eden bir enstrüman olmadığı sürece elektrodan çabuk sıkılabilirsin
ben klasikle başladım
sonra elektroya geçtim
ama şimdi yine klasik çalıyorum
ve doğru yolu da bulduğuma inanıyorum
sana başarılar dilerim
umarım birgün istediğin müziği yapıyor olursun _________________ 'tutku' olmasa 'sanat' da olmazdı |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Akhilleus

|
Tarih: Cmt Ksm 24, 2007 3:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
klasik sevmiyorum değil tabiki seviyorum ama elektroya olan tutkum kadar klasik tutkum yok ama dinlemekten zevk duyarım gitarı galiba bi ön bilgi flm açısından klasikten başlamak gerek.. _________________ Hayalimde ki elektro çalmak hayallerini almayın benden.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
özgessss

|
Tarih: Cmt Ksm 24, 2007 5:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
elektro gitara olan tutkunmu...
sen dinlemeye tutkun olmayasın sakın ???
çalmadan nasıl tutkun olabilirsinki.
ve ön bilgi açısından, olayı kaptın sanırım..bu kadar yeter sana.. iyi şanslar  _________________ yol arkadaşım gördün mü duydun mu olup bitenleri?
|
| Başa dön |
|
 |
|
slazar

|
Tarih: Pzr Arl 02, 2007 1:59 am Mesaj konusu: |
|
|
Elektroylada başlayabilirsin ama arkadaşların dediklerinide dikkate alsan fena olmaz gitar temelin olsun diyorsan klasikle başla yok kanka ben arkadaşlar arasında elektroyla birşeyler çalsam bana yeter diyorsan yolun açık olsun. _________________ ♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪ |
|
| Başa dön |
|
 |
|
karacahuseyin

|
Tarih: Cum Oca 18, 2008 1:05 am Mesaj konusu: |
|
|
ya bende elektroyla başlıcamda acaba şansımı çokmu zorlamış olurum  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
bir_ruyaya_agit

Durumu : Offline
|
Tarih: Cum Oca 18, 2008 1:35 am Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar ben klasik gitarla başladım ve şu an elektro gitar çalıyorum.kesinlikle önce klasikle başlamanızı tavsiye ederim.akorları,notaları vs tanımanız için gerekli bence.bi bakıma alt yapı olarak görebiliriz.bir basamak gibi.klasik gitarda belirli bir seviyeye gelip sonra geçmelisiniz.birde müzik kulağı belli bir seviye şart tabi...yoksa önüne verilmeyen şeyleri çıkartamazsın.kendini sınırlı bir yere kadar geliştirebilirsin.daha ilerisi olamaz yani.canavar gibi olur parmakların,önüne nota konulduktan sonra herşeyi çalacak seviyeye gelirsin ama bir parçayı dinledikten sonra onu kulağınla çıkartamıyorsan bu seni belirli bir yere kadar idare eder.hep ezberden çalarsın.parçaların arasına doğaçlama nasıl koyacaksın peki?o parçaların aynısını mı çalcaksın her zaman? _________________ zorbaya hak verenler,yüceltenler şimdi nerde? |
|
| Başa dön |
|
 |
|
NoExit

|
Tarih: Cum Oca 18, 2008 7:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
ya benim anlamadıgım sey klasik gitar niye her zaman baslangıc aleti gibi görülür?? _________________ Yaşam durdu kapanıyor gözlerime dünya
Nerede mavi mutluluklar nerede sevdamız ve yarın umutlarımız
Hoşçakal sevgilim |
|
| Başa dön |
|
 |
|
krmkrml

|
Tarih: Pts Oca 21, 2008 11:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
| klasikten başlanabilir ama elektrodan başlamak da çok büyük sorun çıkarmaz. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
melihendrix

|
Tarih: Çrş Oca 30, 2008 1:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
klasik gitarla başla belli bir seviyeye geldikten sonra elektro gitara geçersin _________________ Oyuncak dünya
Bu oyun çok kolay sen de oyna
Kır ve dök, yap ve boz
Yeniden başla
Hepimiz çocuklarız aslında
Kimisi askercilik oynar
Kimisi hırsız ve polis oynar
Kimisi evcilik oyunu oynar
Ben de müzisyeni oynarım şimdi |
|
| Başa dön |
|
 |
|
l.epros.y

|
Tarih: Cum Şub 01, 2008 8:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
klasik elektronun bi nevi basit şeklidir ama kesinlikle klasik çalmak la elektro çalmak arasında keskin farklar var yani klasiğin de farklı teknikleri vardır elektronunda farklı tekknikleri vardır yani kalsikten elektroya geçmenin bi süresi yoktur.kalsiği deli gibi calrsın ama elektro ya geçtiğindede böyle olcağını düşünmelbette geliştikçe teknikleri öğrendikçe gelişir ama farklıdır. kulağa gelince kulak kendiliğinde gelişir bazı insanlarda Allah vergisi müzik kulağı vardır ama o bende yoktu ama şimdi geliştiğine inanıyorum _________________ saniyede bin nota basmaya kasmaktansa iki nota basar keyfini çıkarırım... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
özgessss

|
Tarih: Sal Şub 05, 2008 1:26 am Mesaj konusu: |
|
|
| l.epros.y yazmış: |
| klasik elektronun bi nevi basit şeklidir ama kesinlikle klasik çalmak la elektro çalmak arasında keskin farklar var yani klasiğin de farklı teknikleri vardır elektronunda farklı tekknikleri vardır yani kalsikten elektroya geçmenin bi süresi yoktur.kalsiği deli gibi calrsın ama elektro ya geçtiğindede böyle olcağını düşünmelbette geliştikçe teknikleri öğrendikçe gelişir ama farklıdır. kulağa gelince kulak kendiliğinde gelişir bazı insanlarda Allah vergisi müzik kulağı vardır ama o bende yoktu ama şimdi geliştiğine inanıyorum |
evet çok haklısın..
electroda çok farklı çalış teknikleri var..muting ler bile değişiyor klasik gitara göre..
ama söylenmek istenen şey farklı, gitarı (hangisi olursa olsun ) tanımak için klasik gitarla çok daha sağlıklı bence.
ama electrodan başlanmazmı, başlanır.ama ne kadar sağlıklı olacağı tartışılır.. _________________ yol arkadaşım gördün mü duydun mu olup bitenleri?
|
| Başa dön |
|
 |
|
the_paradise_sound_metal

Durumu : Offline
|
Tarih: Pts Nis 21, 2008 2:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
| bence önce soruyu soran arkadaşımız ne istediğine karar vermeli.eğer ben elektro çalıcam diyorsa klasikle başlamasının anlamı yok.çünkü her ne kadar notalar gamlar akorlar aynı yerde olsada ikisi gerçekten teknik bakımdan farklı enstürümanlar.önce klasikle başlamalısın olayı satıcıların çıkardığı büyük bir ticari yalandır.ama ist,yorsan klasik gitarda çal tabi.....ikiside farklı sonuçta.ama içinde elektro varsa sakın sakın klasikten başlama!!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Tremor

|
Tarih: Pts Nis 21, 2008 5:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben elektro çalıcam klasik gitarla işim olmaz derseniz elektrodan başlayın tabiki.
Klasik gitarla başla sonra elektroya geçersin gibi saçma bişey olamaz ikisi çok farklı.Klasik gitar çalmak isteyenler ne yapsın peki önce elektrodanmı başlasın Ayrıca klasik gitar elektrodan rahat değildir aksine en rahat gitar
elektro gitardır. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Tremor

|
Tarih: Pts Nis 21, 2008 5:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
İnanmıyorsanız gitar çalmayı bilmeyen iki kişiyi alın birini klasik gitarla diğerini
elektroyla başlatın.Dört ay sonra klasik gitarla başlayana elektro gitar verin bi kaç ay da elektronun klavyesine,penasına(klasikte gitarı penayla öğrenmemiştir herhalde ),tekniğine şusuna busuna alışmasına gitsin
totalde altı yedi ay sonra ikisini karşılaştırın.Göreceksinizki elektro gitarla başlayan
elektroda döktürürken,klasik gitarla başlayan geçen aylara yanacaktır emin olun  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
evrybdyqtr

|
Tarih: Prş May 29, 2008 8:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
| kendimden örnek veriyim klasikle başladm ama pek bi faydası olmadı soncta iş kafanda başlıo bn 2 ay klask caldım cok sıktı elektroya atladm cok calıstm geceleri bile kısık sesle ve başardm:) |
|
| Başa dön |
|
 |
|
ozzyserhat

|
Tarih: Cmt Tem 12, 2008 11:24 am Mesaj konusu: |
|
|
| herşey istemekle alakalı. sevdiğin ve daha çok istediğin şeyleri başarmak daha kolay tabiiki.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
my_fear

|
Tarih: Cmt Tem 12, 2008 5:12 pm Mesaj konusu: |
|
|
direk elektrodan başladım
çokta memnunum
kulak testlerim çok iyi ki ilk başlarda iç yapamam diye düşünüyordum ve düşünüyorlardı arkadaşlarım
ama kulak testlerim onlardan iyi
ha klasikle başlaman daha iyi olur bence _________________ ESP LTD EC-50
RoCk YAŞAMAK ise ;
BEN ÖLÜMSÜZÜM!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|