| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
jeanluc

|
Tarih: Sal Ağu 08, 2006 11:49 pm Mesaj konusu: elektro keman jakı hakkında |
|
|
|
|
yamaha sv120 elektrik keman sahibiyim.yıllarca mutlu mesut biçimde kullandım, gayet de memnunum. hala kullanmama ve çok ciddi bir sorunla karşı karşıya bırakmamasına rağmen, bazen çalma esnasında hareket halindeysem, vya jak bi şekilde açı, pozisyon değiştirdiyse ses gidip gelebiliyor.
bir süredir böyle.bende jakı ve kablosunu, en azından bana yakın olan kısmını kendime sabitleyerek çözmeye çalışıyorum.çözlüyorda, ama neden olsun böyle birşey?
daha önce bir elektrikli enstruman tamiri yapan yere götürüp, aleti ölçtürdüm içine iki adet çubuk sokarak voltajını flan ölçtüler (teknik bilgim pek yok, yanlış yazmış da olabilirim) ama el yordamıyla içine sokulan bu ufak metal parçaları alete sağlam derken, jak; girdikten sonra az önce anlattığım durumlarda sorun yaratabiliyor.
bence sorun jak takıldığındaki temassızlık.jakın değişmesi lazım.
keman üzerinde jakın olduğu yuva tamamen external bir yuva ve 2 adet tornavida tutuyor.bu parçayı değiştirmek mümkün mü?
%100 mümkün olduğunu düşündüğüm bu şey tahminen ne kadardır ve nerede değiştirebilirim?(istanbul)
benzeri sorun yaşayan elektrik keman çalıcıları var mıdır?
varsa nedir?
teşekkürler....
bu arada tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan çıkar, bunu da merak ediyorum :p |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
DEKAN

|
Tarih: Çrş Ağu 09, 2006 12:01 am Mesaj konusu: |
|
|
aynı sorunu yaşıyorum bende Ulaş..
Aynı sorunu 2 ayrı sebepten yaşıyorum, 1.si senin dediğin gibi hareket ettiğimde jackın oynaması ile ilgili idi. Bunu şu şekilde çözdüm , yamahaların o harici jack yuvasının içi gitar vb. jack girişlerinden biraz daha farklı, birçok jack ucu arasından tek tek deneyerek yuvaya tam oturanını buldum ve jackımın ucunu onla değiştirdim.. Problem tamamen çözüldü..
2. sorun ise.. biliyorsun jack yuvasını line girişine bağlayan ince bir kablo var.. O kablo bende zamanla sürekli bükük durmaktan dolayı zarar görmüş ve temassızlık yaratmaya başlamıştı. O kabloyu aşağı yukarı oynatınca ses bozuluyor , kesiliyor.. Çözüm olarak da kemana bantlayıp hareket etmesini önledim.
2 sorunu da yaşadığım esnada o parçayı değiştirmek için çok uğraştım. İlişkilerimin iyi olduğu müzikevlerine bıraktım ,çözüm bulamadılar .. Parça satılmıyor, ya tamir edeceksin ya da benzerini yapacaksın..Parçada jack yuvası ayrılabilir şekilde yapılmadığı için içi açılamıyor, kablo değişemiyor.. O nedenle tamir seçeneği de ortadan kalkıyor.. Son çare benzerini yapmakta.. Fakat kibar ve düzgün monte edilebilir şekilde birşey yapan olmadı.. En iyisini kıvılcımda yapabiliyorlardı , o da çok kaba duracaktı..
Kısacası bir çözüm yok , tünelde senkop'a bi sor kaça getirirler parçayı (yamaha tr dist. ) Bana da haber vermeyi unutma  _________________ -Fakülte Kuralları (!)
Rahatsız Olduğunuz Konularda Lütfen İhbar Butonlarını Kullanarak Bize Yardımcı Olun. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
jeanluc

|
Tarih: Cum Ağu 11, 2006 12:22 pm Mesaj konusu: sv120 |
|
|
abi sen ne kadar kısa sürede eskitmişsin kemanı
daha geçen sene almamış mıydın iste gelip ?
benim alet taa mark döneminden köln music store'dan alınma..
neys..
o şekilde bende çözüyorum aslında ama geçici çözümler.neutrig jak en iyi oturanı onda en az sorunu yaşıyorum.ama yinede oluyor gidip gelmeler.onuda kemere flan monte ettiğinde minimuma indirgiyorsun.
oradaki dişi jakın vidaları var, onu söksem içi çıkmaz mı? yekpare mi yapmış adamlar yamahadan parça satmak için?
çok kötü yaf. sevinmiştim bende kolayca değişcek diye..
neyse; eywalla, haber verrim çözdüğümde...
yoksa bunu (s)atıp 5 telli mi alsam ?
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
DEKAN

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
Glorfiendel

|
Tarih: Pzr Şub 24, 2008 10:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
| bi kez daha kınıyorum... 10. mesaj oldu |
|
| Başa dön |
|
 |
|
merdem

|
Tarih: Pzr May 25, 2008 12:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
| teşekkürler |
|
| Başa dön |
|
 |
|
mıt_34

|
Tarih: Cum Hzr 27, 2008 5:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
| tsk ederim |
|
| Başa dön |
|
 |
|
jeanluc

|
Tarih: Pzr Ağu 03, 2008 5:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
| DEKAN yazmış: |
aynı sorunu yaşıyorum bende Ulaş..
Aynı sorunu 2 ayrı sebepten yaşıyorum, 1.si senin dediğin gibi hareket ettiğimde jackın oynaması ile ilgili idi. Bunu şu şekilde çözdüm , yamahaların o harici jack yuvasının içi gitar vb. jack girişlerinden biraz daha farklı, birçok jack ucu arasından tek tek deneyerek yuvaya tam oturanını buldum ve jackımın ucunu onla değiştirdim.. Problem tamamen çözüldü..
2. sorun ise.. biliyorsun jack yuvasını line girişine bağlayan ince bir kablo var.. O kablo bende zamanla sürekli bükük durmaktan dolayı zarar görmüş ve temassızlık yaratmaya başlamıştı. O kabloyu aşağı yukarı oynatınca ses bozuluyor , kesiliyor.. Çözüm olarak da kemana bantlayıp hareket etmesini önledim.
2 sorunu da yaşadığım esnada o parçayı değiştirmek için çok uğraştım. İlişkilerimin iyi olduğu müzikevlerine bıraktım ,çözüm bulamadılar .. Parça satılmıyor, ya tamir edeceksin ya da benzerini yapacaksın..Parçada jack yuvası ayrılabilir şekilde yapılmadığı için içi açılamıyor, kablo değişemiyor.. O nedenle tamir seçeneği de ortadan kalkıyor.. Son çare benzerini yapmakta.. Fakat kibar ve düzgün monte edilebilir şekilde birşey yapan olmadı.. En iyisini kıvılcımda yapabiliyorlardı , o da çok kaba duracaktı..
Kısacası bir çözüm yok , tünelde senkop'a bi sor kaça getirirler parçayı (yamaha tr dist. ) Bana da haber vermeyi unutma  |
geçen hafta tüneldeki yüksele gittim.
oraya dore müzikten yolladılar.
bu parçayı getirtmek lazım dedi adam bana, kim bilir ne zaman gelir bilemem dedi...
planet-wave marka açma-kapama anahtarı olan jak satın aldım.yükselin yeğeni gidip aldı hatta yan dükkandan.5metre almış,i onla boğuşuyorum
pahalı (40$) ama çok kaliteli bir kablo.onu taktıksan sonra bir sorun yaşamadım.net biçimde oturuyor jak yuvasının içerisine, hemde açma kapama düğmesiyle istediğim zaman devreyi kapatıp jakı sökebiliyrum sisteme zarar vermeden...
ama alışma devresinde tonmeistere bağırabiliyorsun sahnede kemanımı aç ulan diye...
meğer kapalıymış jakın ucundaki anahtar...
eheh |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|