| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
sorryru

|
Tarih: Prş Eyl 11, 2008 3:03 pm Mesaj konusu: elektro gitarda ton |
|
|
|
|
| bu konu hakkında fazla bilgim yok . ton çeşidi çok fazla mı, amfi tonu değiştirir mi bi de rock (ama fazla metale kazmayan cinsten ) tonlu gitarlar nelerdir yada ,böyle bir ayrım yapılırmı |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
asturias

|
Tarih: Pzr Eyl 14, 2008 3:40 am Mesaj konusu: |
|
|
farkliliklar olmasaydi gitarlar ceşitlenmezdi...
her gitar aslinda ayri müzik türüdür ama istyen biri tek bir gitarla herseyi yapabilir ama tonlar biraz farkli olablr =) eger sadece konu gitarsa..
ama amfi devreye girdigi zaman bu ton problemi ortadan kalkar(amfinize göre)
örnegin bi marshall dx serisi kafa kabin birlikte bir amfiyle neredeyse her tonu yakalayabilirsinz tabi cebinizde 3 milyar varsa =P
gitarlarin tonlarina gelirsek
Jackson = metal ve metalin türevleri
Gibson = Rock'n Roll(Özellikle Virgin Modeli) , Blues ve Jazz
Fender = fenderla istediginiz her müzigi yapabilirsiniz =P(al bi stratocaster bak keyfine)
Bc Rich = Metal (bcrich agir bir gitardir yumusak ton bulunmaz genelde modellernde)
Ibanez = Genellikle solo gitaristlerin sectigi bu gitarlarlada herşey yapmak mümkündür ama genelde agir tonlara sahiptirler.
Dean = sizde benim gibi bir pantera hastasiysaniz mutlaka alinasi bi gtardir gözünüzde sert tonlari ve güzel şekilleriyle Dean tam bir Hardcore , Power Metal gitaridir.
Amfilere gelirsek..
Marshall = Marshall amfilerin kralidir
Genelde benim kullandiklarim hep agir tonlardaki marshall serileriydi ama yumusak tonlara sahip marshallarda bulunabilir..(max 20 watt)
Ibanez = Genelde metalle blues 'un orta yolu bulunmus amfi cesitleridir
Gibson = istanbuldan bir arkadasimda gibson 70lerden kalma tüplü bir amfi denemistim hayatmda denedigim en iyi amfiydi.. Tonlarina gelirsek soft muzik icin ideal.
Fender = bu firmanin ürettigi bütün amfiler genelde blues icindir ve gerçektende hakkı verilmistir..
umarim yardimci olabilmisimdir cok uykum var zor yazdım gerci hatam varsa affola=) _________________ yoktur ki kalbine kalbimin kini..
bence artik sende herkes gibisin. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
sorryru

|
Tarih: Pzr Eyl 14, 2008 3:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
evet baya yardımcı oldunuz saolun. güzel bir sorunum var tabi benim cebimde 3 milyar olması durumu sö< konusu bile değil . alacağım gitarın taş çatlasa 300-400 ytl falan olması lazım.malum öğrencilik. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
vekil13

|
Tarih: Pzr Eyl 14, 2008 3:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
o zamn asturiasın yazdıklarına ekleyecek olursakk:::....
sen öğrenci olduğuna göre sana marsall ın 10watt anfisini ve ibanezin orta fiyatta 200-350 arası netten fiyat aralığı olan gitarlarını tavsiye ediyorum
Hemde manyetikleri iyi oluyo ibanezlerin marsall anfinle birlikte istediğin tonu yakalarsın
sana toplamda 500 ytl falan masrafı olur  _________________ DESIGN ßy_OĞUZHAN __ 2008
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
rockhan

|
Tarih: Cum Ekm 03, 2008 6:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
birde gitar processorler var,tek bir gitar işlemcisi alıp düz hesap 50 gitar tonu ve 50 kabin modelinde ses elde edebilirsin örnek digitech GNX 1-2-3 ve Boss GT8 birçok model var tabi de ikisini örnek verdim sadece  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|