| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
unm

|
Tarih: Sal Ekm 17, 2006 12:00 am Mesaj konusu: elektro gitar gövde yapımı |
|
|
|
|
buyrun efendim teker teker inşallah birgün bitecek olan gitarımın kesme noktasına kadar olan görüntüleri.. fotoğraf makinem cortladığı için ilerde yeni fotoları yükleyeceğim...ağçlardan başlıyalım... öncelikle istediğiniz şekile iyi kara verin.. sonra ne tarz ağaçlar istiyorsunuz... ben maple alder kombinasyonu istedim... gövdenin ortasında alder sağlamlığı ve tok tonu nedeniyle.. yanlarda maple görüntü amaçlı daha çok...
ağaçları aldıktan sonra plastik ile kaplanmış kutu içinde silika (yani hani şu rutubet alan toz poşetlerinden) ile bir hafta beklettim.. fırınlama imkanım olmadığı için bu yol en mantıklısı geliyor.. sap yapmadığınız sürece bu yol en kestirme ve ağacı zedelemeyen bi yöntem..(kaynak fender custom shoptan hatırı sayılır bir luthier arkadaş)
| Açıklama: |
|
| Dosya Boyutu: |
17.96 KB |
| Görüntüleme: |
1875 Kere |

|
_________________ www.sondurock.anatolianrock.com
www.erenkazimakay.dinozoruz.com
www.myspace.com/onurkocak |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
unm

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
unm

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
unm

|
Tarih: Sal Ekm 17, 2006 12:10 am Mesaj konusu: |
|
|
efendim bu aletleri satın aldım.. bu arada maliyetleride yazayım..
ağaçlar 30$
işkenceler 18$
tutkal 6$
skil testere 26$
testere uçlar 5 inch lazım 9$ (6 tane çıkıyo)
sander (zımpara) 32$
kağıtları 3$
kestirdiğiniz ağaçların yüzeylerini güzelce zımparalıyorsunuz.. ben 0 numara ile sadece yüzeyleri düzelttim..
|
30.1 KB |
1871 Kere |

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
unm

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
unm

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
unm

|
Tarih: Sal Ekm 17, 2006 12:20 am Mesaj konusu: |
|
|
bundan sonraki resimler maalesef makine açılmadığından elimde yok ma anlatayı.. testere ile strat kasa şeklinde kestim.. kesmeden önce birkaç modifiye yaptım çizim üzerinde... kesip kasyı çıkardıktan sonra her yerini bolca zımparalama işlemi başlıyor.. hiçbir pürüz hiç tutkal artığı kalmayana kadar vermek istediğiniz şekile gelene kadar zımparaya devam... sonrasında dekopaj aleti eğer çok tuzlu derseniz bir matkap bulup dekopaj uçlarını ona takabilirsiniz ama takoz desteklerle çalışmanız gerekiyor.. elinizdeki eşik manyetik pot ve devrelerin kabaca ölçü ve derinliklerini çıkarın.. eğer ilk defa yapıyorsanız yanınızda fabrikasyon bir gitar olması iyidir.. çünki daraldığınız yerde sap manyetik uzaklığı yuva derinliği, eşik çukuru gibi durumlarda kopye çakabilirsiniz.. daha sonra devam ederim..
|
14.87 KB |
1868 Kere |

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
tanthalas

|
Tarih: Sal Arl 19, 2006 3:52 am Mesaj konusu: |
|
|
Abisi zor işler vallahi ya!.. Bende şu anda Samsun'lu bir luthier abimize Custom bir Telecaster yaptırıyorum...Sanırım (çok iddialı olacak belki ama) dünyada tek olacak.. Telecaster tek tutkumdu, sahip olacağım inşallah yakın zamanda...Hem de her şeyi benim isteklerime göre... Fotoları sabırsızlıkla beklediğimi bilesin!..
Kolay gelsin!..
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
rfidan

|
|
| Başa dön |
|