| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
queenofthenight

|
Tarih: Cum Hzr 27, 2008 9:51 pm Mesaj konusu: doğru tonu bulmak |
|
|
|
|
herkese merhaba
buradaki herkes gibi ben de şarkı söylemeyi çok seviyorumm..
iki ay boyunca çok iyi bir hocadan şan dersi aldım ancak derslerim yoğunluğu nedeniyle bıraktım ve haftaya yeniden başlayacağım
hocam sesimin 2,5 oktav olduğunu ve soprano olduğumu söyledi.Ancak şarkı söylerken doğru tonu ve rezonansı bulamadım sanırım yani bikaç derste rezonansa girmiştim ancak istikrar sağlayamadım.. sizce ne yapabilirm?? doğru tonu nasıl yakalayabilirim? yani boğazdan söylememeyi nasıl başarabilirim şimdiden teşekkürler,herkese başarılarrr  |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
ViolinisT007

|
Tarih: Cmt Hzr 28, 2008 3:10 am Mesaj konusu: Re: doğru tonu bulmak |
|
|
| queenofthenight yazmış: |
herkese merhaba
buradaki herkes gibi ben de şarkı söylemeyi çok seviyorumm..
iki ay boyunca çok iyi bir hocadan şan dersi aldım ancak derslerim yoğunluğu nedeniyle bıraktım ve haftaya yeniden başlayacağım
hocam sesimin 2,5 oktav olduğunu ve soprano olduğumu söyledi.Ancak şarkı söylerken doğru tonu ve rezonansı bulamadım sanırım yani bikaç derste rezonansa girmiştim ancak istikrar sağlayamadım.. sizce ne yapabilirm?? doğru tonu nasıl yakalayabilirim? yani boğazdan söylememeyi nasıl başarabilirim şimdiden teşekkürler,herkese başarılarrr  |
doğru ton derken ses tonundan bahsediyorsan 2,5 oktav ses piyasadaki şarkıların %80ini en az 3 sesten okuyabilir... _________________ Keman hüzünle zerafetin bir araya getirilmesiyle oluşan bir dünyadır...
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
glisendo

|
Tarih: Cum Tem 04, 2008 2:39 am Mesaj konusu: |
|
|
boğazdan değil de gırtlaktan diyelim biz ona... şan dersi haricinde de konuşurken, nefes alırken vs... nefesi hep diyaframa alman ve bunu refleks haline getirmen lazım. _________________ Bach... Şimdi ve daima... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
queenofthenight

|
Tarih: Cum Tem 04, 2008 3:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
evet haklısınız yapmam gereken çok çalışmak sanırım
teşekkür ederim yanıtlarınız için  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
glisendo

|
Tarih: Cum Tem 04, 2008 4:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
ne demek rica ederim. _________________ Bach... Şimdi ve daima... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
İlham Perisi

|
Tarih: Cmt Ksm 01, 2008 12:01 am Mesaj konusu: |
|
|
| glisendo yazmış: |
| boğazdan değil de gırtlaktan diyelim biz ona... şan dersi haricinde de konuşurken, nefes alırken vs... nefesi hep diyaframa alman ve bunu refleks haline getirmen lazım. |
çok doğru çiçek koklar gibi burundan nefes alıp tıpkı bi ateşi üflüyormuş gibi sakince nefesinizi boşaltmalısınız zamanla diyafram nefesi refleks haline gelecektir zaten bol bol egzersiz yapmak gerek  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|