Tarih: Çrş Nis 13, 2011 4:35 am Mesaj konusu: Re: Şarkı Söyleme Sanatı hakkında
murat bey merhabalar, benim sormak istediğim birkaç şey var. bir mikrofon ayarı nasıl yapılmalıdır? ve şarkı söylerken sesi nasıl kullanmalıyız? yani nerede sesi yükseltip nerede alçaltacağımızla ilgili biraz bilgi verirseniz sevinirim
Tarih: Çrş Nis 13, 2011 10:20 pm Mesaj konusu: Re: Şarkı Söyleme Sanatı hakkında
berkecan111 yazmış:
murat bey merhabalar, benim sormak istediğim birkaç şey var. bir mikrofon ayarı nasıl yapılmalıdır? ve şarkı söylerken sesi nasıl kullanmalıyız? yani nerede sesi yükseltip nerede alçaltacağımızla ilgili biraz bilgi verirseniz sevinirim
Sesinizi yükseltip alçaltmanız parçanın gidişatına müziğe esere göre değişmekle birlikte genelde müzik cümleleri yumuşak bitirilmelidir...Mikrofon ayarları sesi doğal şekilde alacak biçimde ayarlanmalı bas frekanslar çok yükseltilmemeli bu gereksiz bir uğultu olarak duyulmasına ve söylenilen sözcüklerin net duyulmasını engellemektedir.Fakat sesinizin kendi dinamiklerine göre ayarlamak en doğrusu mikrofonun gain i yeterince açık olmazsa vokal mikrofona çok yakın söyleme ihtiyacı hissedebilir bu da yine sesin boğulmasına ve sözcüklerin anlaşılabilirliğini yitirmesine neden olur... _________________ Fakirin piyanosu gitardır(R.A)
Evet diyaframımızı nasıl kullanabileceğimiz hakkında azıcık bilgi verebilir misiniz
Diyafram kullanımı ve karın kaslarının kullanımı çok önemlidir özellikle tiz seslere gittikçe diyaframın işlevi daha da belirginleşir.Diyaframı doğru kullanan sanatçıda gözlenen fiziksel özellikler şunlardır ellerinizi belinizin biraz üstüne arkaya sırtınıza doğru kaburga kemiklerinize dayayın ve uzun bir ses verin nefesiniz bitene kadar devam edin bu esnada eğer doğru kullanıyorsanız nefesinizi kaburga kemiklerinin dışarı doğru genişlediğini hissedebilirsiniz bu çok ufak bir harekettir ama elinizle hissedebilirsiniz...Genelde bu yanlış bilinir nefes verirken küçüldüğü zannedilir fakat nefes verirken yani sesi uzattığınız esnada genişler ....Sesinizi yormadan bunu denemek istiyorsanız önce sssssssssssssss şeklinde ses vererek s harfini uzatabildiğiniz kadar uzatın nefes bitene kadar genişlemeyi hissedeceksiniz... _________________ Fakirin piyanosu gitardır(R.A)
murat abii sormak istedgm bi konu var sizee sarkı ve turku soylerken sesimi kullanamıyorum net sesler cıkaramıyorum ne gibi tavsiyeleriniz olabilir birde diyafram kullanma ve geliştirme egzersizleri vereblirmisiniz simdiden teşekkürler
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indirebilirsiniz