| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
PAPI&CHEET

|
Tarih: Pzr Şub 03, 2008 9:55 pm Mesaj konusu: Çelloda notaların yerini işaretlemek |
|
|
|
|
Nasıl doğru olarak işaretlerim örnek var mı yardım ederseniz sevinirim
_________________ Dans ma maison il y a... une chanson |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
alper44

|
Tarih: Pts Şub 04, 2008 11:01 am Mesaj konusu: |
|
|
| Neden işaretlemek gibi bir olaya giriyorsun ki kulağına güven ve işaretlemeden çalmaya çalış ha yok zorlanırım diyorsan şöyle yap 1.pozisyonda do telinded fa,sol telinde do,re telinde sol,la telinde re yi bul ve ilk çizgiyi oraya at.İkinci çizgi ise 4. pozisyonda do telinde sol,sol telinde re,re telinde la ve la telinde mi yi bul ve ordan ikinci cizgini at.
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
alper44

|
Tarih: Pts Şub 04, 2008 11:05 am Mesaj konusu: |
|
|
Bu çello 1/4 çello çizimleride resimde gösterildiği gibi ilk çizgi 1. pozisyonda fa do sol re,ikinci çizgi 4. pozisyonda sol re la mi,üçüncü cizgide 4. pozisyonda 4. parmağın geleceği yer do telinde si bemol sol telinde fa re telinde do la telinde sol, noktada 7.pozisyon oktavları gösteriyor do sol re la
| Açıklama: |
|
| Dosya Boyutu: |
227.58 KB |
| Görüntüleme: |
607 Kere |

|
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
PAPI&CHEET

|
Tarih: Pts Şub 04, 2008 12:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
Çok sagol Alper., Derslere başlamadık daha ara tatilden sonra başlıycaz hocamla çalışmaya;bende hem nota okuma hem temel müzik bilgisi ve bu gibi konularda kendimi geliştireyim dedim derslere başlamadan. Anladığım kadarıyla kulağına güven diyorsun bana da doğrusu bu gibi geldi ton işaretlemek biraz tembellik yaratcak gibi hem böyle olsaydı adam perdeli yapardı enstrumanı değil mi
|
| Başa dön |
|
 |
|
alper44

|
Tarih: Pts Şub 04, 2008 9:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Doğru yolda yola devam hadi görelim seni
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
Leo Delibes

|
Tarih: Pzr Şub 17, 2008 3:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hocanla derslere başlamadan çellona elini bile sürmeni tavsiye etmem. Zira ben 2 ay derslere ara verdiğim için tüm arşe tutuşum bozuldu. Aldığım dersler boşa gitti, çello basit bir enstrüman değil, hocasız çalışma bence. Nacizhane önerim...
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
alper44

|
Tarih: Pzr Şub 17, 2008 4:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hocasız çalışılmaz diye bir kural yok sadece hocanın sana öğrettiği dışında başka şeyler yapma o zaman tekniğin bozulur onun dışında istediğini yap derim ben
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=VkVZa7jaT60 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Leo Delibes

|
Tarih: Pzr Şub 17, 2008 4:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Yok arkadaş derslere başlamadık demiş ben o yüzden söledim hocanla başla diye. Bana hocam çellom eve geldiğinde elini bile sürmeden bana getir demişti. İyi ki de sürmemişim bir sürü ayar vs. reçine olayını kendisi yapıp bana da öğretti. Tutuşu filan asla kendi başıma halledemezdim. Öğrendikten sonra tabi ki hocasız çalışılır.
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
alper44

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
pynst

|
Tarih: Pzr Şub 17, 2008 7:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hocam tekniği öğrendikten sonra istediğini yap bence. Yani içinden nasıl geliyorsa öyle çal. İşaret konusuna gelince bencede kulağına güven. İşaret falan koyma yani.
_________________ ßy PianisT
http://www.youtube.com/watch?v=mlEt77RYaZ0
----- |
|
| Başa dön |
|
 |
|
alper44

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
pynst

|
Tarih: Pzr Şub 17, 2008 8:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Alıntı: |
Arkadaş daha derse başlamadığı için bir kendi başına birşeyler yapmak istemiş bizde yolunu söyledik
|
Anladım ama işaretlemek iyi bir yol değil
_________________ ßy PianisT
http://www.youtube.com/watch?v=mlEt77RYaZ0
----- |
|
| Başa dön |
|
 |
|
alper44

|
Tarih: Pzr Şub 17, 2008 8:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tabi işaretlemek hiç iyi bir yol değil işaretleme içlemi 1/4 çellolarda oluyor resimde de belirttiğim gibi
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=VkVZa7jaT60 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
elf.altan

|
Tarih: Sal Tem 29, 2008 9:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
| ii biyontem deil sora baskasının cellosuyla calamaya bilirsn ve duyark calmakıtan sa gorerk calmaya alısırsın senin için kotu
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
çellistorhan81

|
Tarih: Çrş Tem 30, 2008 10:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
bence snei çalışmanı kısmende olsa boşa sürükleyecek bir yöntem izliyosun sonuçta tuşeyi işraretlemek küçük yaşlardaki çocuklar için hani onlar ne yaptıklarını bilemez ve parmakları oluşmamıştır sadece ses cıkarmak için uğraşırlar ve o parmakların alışması için işaretlenir sne böyle deyilsin kılavyeyi işaretlemeden çalmak zordur ben hiç işaretlemedim mesela biliyomuusn en büyük güzelliklik zoru başarmak deyilmidir çello çalmak sadece notalara basmak demk deyil bastıgın notaya bir anlam verebilmektirsne işretliyerek bunun olmasını engelliyosun n kulağın nasıl alışırsa öyle gidr unutma çellonun notalarının işaretledigin yerin 1 milim dahi altına yada üstüne basarsan ve olabilir kulagın hep o sese gider ve hep yanlış notaya basarsın sana göre doğrudur bir piyano eşlikli çalarsan eyvah dersin şunuda söylemeden geçemicem bir insana bilmedigi birşeyi öğretmek kolaydır ama yabnlış yaptıgı bir yeri düzeltmek çok zordur........ he bu arada benimki sadece düşünce uygulayı uygulamamk sana kalmış.....
_________________ Mstislav Rostroppovich |
|
| Başa dön |
|
 |
|
elf.altan

|
Tarih: Çrş Tem 30, 2008 10:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
[quote="çellistorhan81"]bence snei çalışmanı kısmende olsa boşa sürükleyecek bir yöntem izliyosun sonuçta tuşeyi işraretlemek küçük yaşlardaki çocuklar için hani onlar ne yaptıklarını bilemez ve parmakları oluşmamıştır sadece ses cıkarmak için uğraşırlar ve o parmakların alışması için işaretlenir sne böyle deyilsin kılavyeyi işaretlemeden çalmak zordur ben hiç işaretlemedim mesela biliyomuusn en büyük güzelliklik zoru başarmak deyilmidir çello çalmak sadece notalara basmak demk deyil bastıgın notaya bir anlam verebilmektirsne işretliyerek bunun olmasını engelliyosun n kulağın nasıl alışırsa öyle gidr unutma çellonun notalarının işaretledigin yerin 1 milim dahi altına yada üstüne basarsan ve olabilir kulagın hep o sese gider ve hep yanlış notaya basarsın sana göre doğrudur bir piyano eşlikli çalarsan eyvah dersin şunuda söylemeden geçemicem bir insana bilmedigi birşeyi öğretmek kolaydır ama yabnlış yaptıgı bir yeri düzeltmek çok zordur........ he bu arada benimki sadece düşünce uygulayı uygulamamk sana kalmış.....[/quote]
çok haklısın katılıorm
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
alper44

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
elf.altan

|
Tarih: Prş Tem 31, 2008 12:27 am Mesaj konusu: |
|
|
bende ilk baldımda yaptm ama sora hocm dedı alısma sora ısaretı kaldırdık ve ıykı kldırmısım önceden bakark calıodum sımdı bakmadn calıom duyark calıorum
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
alper44

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
PAPI&CHEET

|
Tarih: Sal Ksm 18, 2008 8:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bantları çıkarttım çok oldu Teşekkürler, artık daha ileri seviye tüyoları bekliyorum sizden
|
| Başa dön |
|
 |
|
alper44

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
Contrapunctus

|
Tarih: Cum Ksm 21, 2008 2:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
En başta -eğer müzik bilgin sadece ilkokulda gösterilen bilgi ile sınırlıysa- parmakarın yerini işaretlemek iyidir, zaten bir süre sonra kulak o seslere alışıyor ve parmakların kendiliğinden yerini buluyor. Eğer pratiğin iyi değilse, kendi çellon dışında başka bir çello ile çaldığında problem yaşarsın.
Benim yaşadığım zorluğu paylaşayım. Kocaeli'nde okuyorum, dolayısıyla çellom Kocaeli'nde. Kursum ise İstanbul'da idi. Her hafta farklı bir çello ile çalıyordum ve bu büyük bir değişiklik yapıyordu pozisyonlarda (çok zorlanıyordum ilk zamanlar) -özellikle pus denilen 7. pozisyon ve sonrasında daha da zorlanmaya başlamıştım-. Fakat zamanla profesyönelleştikçe bu sorunu en başta CM (Do Majör) gam ile notaların yerlerini bulup daha sonra çalıyordum, bu da işimi kolaylaştırıyordu. (:
Tavsiyem her zaman -zorunlu olmadıkça- kendi çellon ile çalışman. Daha ileriki seviyelerde tüyo verebiliriz belki ama kendini geliştirmen en doğrusu, çünkü o zaman teknik biraz daha değişiyor ve burdan anlatarak ne kadar yardımcı olunur bir fikrim yok. Umarım bu yardıma ihtiyacın olmaz (:
_________________ Beynimdeki seslerin tınısı
Hiç susmaya diyapozon tınısı...
Ben Afrika'da kanat çırpan kelebeğin, Kuzey Amerika'da yarattığı kasırgayı istiyorum. Ben kaos istiyorum! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
alper44

|
|
| Başa dön |
|
 |