| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
alper44

|
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
NoExit

|
Tarih: Pzr May 06, 2007 8:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
fena deil ama..virtüöz oyle kolay olunmuo yolun acık olsun... _________________ Yaşam durdu kapanıyor gözlerime dünya
Nerede mavi mutluluklar nerede sevdamız ve yarın umutlarımız
Hoşçakal sevgilim |
|
| Başa dön |
|
 |
|
demirkan

|
Tarih: Cum May 18, 2007 7:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
| bağlama virtüözü ne demektir öğrenebilir miyim?? veya bağlama virtüözü olmak için neler gereklidir?? eğer siz bağlama virtüözü isenin Ahmet Koç'un hakkı yeniyo demektir!!!... ufak bi açıklama çenemi kapamama yetecektir. çünkü bi bilgim yok iddaa edemem. ama gerçek anlamda bildiğim ve dinlediğim bağlama virtüözleri ile karşılaştırınca arada baya bi fark görüyorum. umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir... kolay gelsin... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
NoExit

|
Tarih: Cmt May 19, 2007 9:58 am Mesaj konusu: |
|
|
virtüöz demek müzisyenligini buyuk ustadlara ve kitlelere kabul ettirmis..ve bu yolda varabilecegi son noktaya kadar gitmis kisidir..... _________________ Yaşam durdu kapanıyor gözlerime dünya
Hoşçakal sevgilim |
|
| Başa dön |
|
 |
|
demirkan

|
Tarih: Cmt May 19, 2007 10:01 am Mesaj konusu: |
|
|
| virtüöz olduğuna inanıyosan yolun açık olsun. daha iyi yerlerde görmek dileğiyle... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
coltrane

|
Tarih: Pts May 21, 2007 11:42 am Mesaj konusu: |
|
|
| ne ahmet koç u ya.arkadaşım sen ismail tuncbilek çetin akdeniz dinledin mi hiç ya da kemal alacayır. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Quentin

|
Tarih: Pts May 21, 2007 1:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
eğer siz bağlama virtüözü isenin Ahmet Koç'un hakkı yeniyo demektir!!!...
diye yaziyi okudum ve güleyim mi gülmeyim mi diye düsündüm .bizim insanimiz böyle zaten illa ki birinle karsilastircak.
Ahmet koc kendisi cok iyi isler yapmakda onun senin böyle savunmalaranina ihtiyaci yok.bilen bilir zaten ama senin böyle davranisinla antipati yaratiyorsun, ha deseydin ben daha iyi baglama vitözüyüm neyse derdim ama neden tutup da ahmet koc la kiyasliyorsun ki? bunu anlamis degilim.
ahmet koca varasiya ne baglama calanlari var, al iste bende iddaa ediyorum ahmet koc dan daha iyi calyiorum baglama, nolcak simdi yariscak miyiz? |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Quentin

|
Tarih: Pts May 21, 2007 1:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
| ..................... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
NoExit

|
Tarih: Pts May 21, 2007 7:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
| demirkan yazmış: |
| virtüöz olduğuna inanıyosan yolun açık olsun. daha iyi yerlerde görmek dileğiyle... |
bana mı diyosun ben virtüözlügü birak muzisyen deilim..ayrıca baglamadan anlamam...ben virtüözüm demedim..diyememde bana diyenide uyarırım..bu arada diger yorumlarada katılıorum... _________________ Yaşam durdu kapanıyor gözlerime dünya
Hoşçakal sevgilim |
|
| Başa dön |
|
 |
|
demirkan

|
Tarih: Sal May 22, 2007 4:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
| NoExit yazmış: |
| demirkan yazmış: |
bana mı diyosun ben virtüözlügü birak muzisyen deilim..ayrıca baglamadan anlamam...ben virtüözüm demedim..diyememde bana diyenide uyarırım..bu arada diger yorumlarada katılıorum... |
hayır bunu kesinlikle sana söylemedim ben abi. hiç alakası yok seninle. ben senin bağlama çalıp çalmadığını bile bilmiyorum ki bunu sana söyleyeyim. bu KESİNLİKLE sana söylenen birşey değildir. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
demirkan

|
Tarih: Sal May 22, 2007 4:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
diğerleri için de diyeceğim;
birincisi ben kesinlikle ahmet koçu savunmuyorum. zaten siz kendiniz de dediniz ahmet koçun sana ihtiyacı var diye. orda size bişey dediğim yok. herkesin sevdiği, dinlediği, dağol olarak da gereken yerde savunduğu kişiler vardır (bunlar sanatçı, veya başka birisi olabilir.) benim de severek dinlediğim ve tarzını sevdiğim (müzik açısından) ahmet koç'tur. ve orhan gencebay'dır. ama ahmet koç biraz daha bizim dönemimize ışık tuttuğu için ona daha yakın görüyorum kendimi. ben de bu kişiyi tabiki de adını söylicem. bu ahmet koç olmasaydı başka biri de olabilirdi. benim burada ilk aklıma gelen o olduğu için ben ahmet koç ismini verdim.
ikincisi; ben burada bu parçayı çalan söyleyen vs. kişiye de bişey demedim. ben sadece tam olarak 'virtüöz' ne demektir bilmiyorum. ben ahmet koç'u virtüöz olarak biliyorum dedim. peki virtüöz gerçek anlamda nedir diye de sordum hatta. sağolsun biri cevapladı. ben de tamam o zaman dedim ssen virtüöz isen devam et dedim. bu sözümde kimse bi art niyet veya kötü birşey çıkarmasın. ya ben iyi bi dilek bile dilemişim siz bana ne diyosunuz. inş. daha iyi yerlerde görürüz dedim.
benim yaptığım tek şey aklıma ilk virtüöz olarak gelen isim olan ahmet koç ile karşılaştırmak oldu. ve yorumum da 'eğer siz virtüöz iseniz ahmet koç kim bilir nedir!!' dedim kısaca. yoksa tabiki de ahmet koç'a gelene kadar kimler vardır kimler... ama dediğim gibi benim ilk aklıma gelen ahmet koç olduğu için bu ismi kullandım. ama eğer birilerini kırdıysam veya onların düşüncelerine karşı bir söz söylediysem özür dilerim.  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
alper44

|
Tarih: Pts May 28, 2007 11:41 pm Mesaj konusu: BAĞLAMA |
|
|
| Arkadaşlar benim yolladığım bu arkadaş 5 yaşından beri bağlama çalıyor ve şimdiye kadar kursa falanda gitmiş değil ve bu kayıdı kendi evinde amatör olarak kendi bilgisayarında kendisi kaydetmiştir.Siz bu arkadaşı canlı izleyin ve dinleyin hayran kalırsınız.Erdal Erzincan olsun Arif Sağ olsun aklınıza gelebilecek herkesin bağlamada yaptığını kendininde yaptığını gördüm ağzım açık kaldı yani al kasetinde bu var al bendende bu diyor ve aynı şekil çalıyor aksamadan takılmadan aynısı kararları bile aynı yani benden bu kadar yani arkadaşlar.Üstelik Malatyaya gelen her türkücünün arkasında çalar ve Malatyada aranılan bağlamacıdır. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
violin melike

|
Tarih: Pts May 28, 2007 11:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
ellerine sağlık arkadaşınmın alper ben çok begendim yolu açık olsun bence iyi yerlere gelebilir  _________________ BİR BAŞLARSAM NOTALARLA KOŞMAYA SANA YÜZLERCE ''SUS'' İNAN Kİ VIZ GELİR BANAGÖZLERİN İÇİME AKARSA OKYANUSLARCA BEŞ ÇİZGİ DÖRT ARALIK AZ GELİR BANA |
|
| Başa dön |
|
 |
|
yunus78

|
Tarih: Sal May 29, 2007 5:50 pm Mesaj konusu: |
|
|
çok guzel ya bu.çalanın elini kolu ağrımasın _________________ "Eğer güneşe akıllıca bakmazsak, karanlık içinde kalırız."
John MILTON |
|
| Başa dön |
|
 |
|
demirkan

|
Tarih: Çrş May 30, 2007 3:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
| inşAllah daha iyi yerlerde olur tabi. bilmiyorum benim görüşürüm oydu. ama dediğim gibi daha iyi yerlerde olması dileğiyle.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
ugur22222

|
Tarih: Pts Tem 16, 2007 1:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
vallaa züper başarılar!!!  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
ugur22222

|
Tarih: Pts Tem 16, 2007 1:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
| bir virtüöz tartışmasıdır almış gitmiş yaaa!!! Virtüözlük kolay birşey değil öyle hemende olunmuyor.Bence bağlama virtüözlerinden en favori çetin akdenizdir!!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
mbesi

|
Tarih: Çrş Ağu 01, 2007 1:02 am Mesaj konusu: Çok Hoş |
|
|
Bence Çok Güzel Olmuş Duygularınıda Güzel Yansıtmış....
İnsanın İsteyipte Yapamayacağı Hiç Bir Şey Yok
Herkesin Duygusu Farklı
Yolu Açık Olsun... _________________ www.mdstok.com
Her Şeyin Değeri Zorluğundadır. İnsanları Kolaya ve Rahata Alıştıranlar, Asla Onların Dostu Değildir. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
evrim

|
Tarih: Çrş Ağu 01, 2007 3:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
virtiöz lük konusunda bişey diyemem herkez bişey demiş zaten ama türküyü kendisi yaptıysa şayet gayette güzel olmuş türkü damarımı kaldırdı valla tebrikler
başarılarının devamını dilerim  _________________ ----insanları tanıdıkça köpekleri daha çok seviyorum----- |
|
| Başa dön |
|
 |
|
svdsvr

|
Tarih: Cum Ağu 10, 2007 12:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
[b]VİRTÜOZ: Bir müzik aletini ustalıkla kullanabilme yetisine sahip kişiyi tanımlayan sözcük.
Virtüöz terimi uzun zamandır kullanılagelmiş bir kelimedir. Bu lakap genelde klasik müzikte etkileyici çalışları ve besteleri ile ilgi çeken, Paganini ve Stravinsky gibi zamanının ilerisindeki müzisyenlere verilirdi.
"ALINTIDIR" |
|
| Başa dön |
|
 |
|
free-guitar

|
Tarih: Cmt Ağu 11, 2007 11:41 am Mesaj konusu: |
|
|
virtuoz duygularını çalımıyla karsıya yansıtabilen muzisyenlere denir arkadaslar bu duygularda
zevk kavramıyla bagdasıktır koseli hisleri olanlar ve yuvarlak hatlı duygular sonuc olarak virtuozlugun tam bir karsılıgı yoktur diyebiliriz |
|
| Başa dön |
|
 |
|
evren2014

|
Tarih: Prş Eyl 06, 2007 1:52 am Mesaj konusu: hakkını veriyorsa neden olmasın |
|
|
| yaptıgı işin hakkını veren herkes iyi yerlere gelir yeterki mütevazilik olsun..Emege saygı olsun..hakkını veren herkese basarılar dilerim... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
sessizce

|
Tarih: Sal Oca 01, 2008 5:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
| İSMAİL TUNÇBİLEK,HASAN GENÇ, EROL PARLAK DERİM BAŞKADA BİŞEY DEMEM MUTLAKA DİNLEYİN ÜÇÜDE FARKLI TARZLARDA BAĞLAMA VİRTÜÖZLERİDİR..... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
viyolaci_kemaneci_79

|
Tarih: Prş Oca 03, 2008 10:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
| arkadaşlar şunu unutmayın birisinin hakkında yorum yapmak için o insan kadar bilginizin olması gerek bilgisiz insanlar lütfen yorum yapmasın. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
sessizce

|
Tarih: Prş Oca 03, 2008 11:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
| viyolacı kemaneci 79 sen böyle deyince merak ettim acaba yanlıs kaydı mı dinledim diye...virtüözite yok sıradan bir türkü..buna virtüöz derseniz ankarada sakarya caddesindeki barlarda yüzlerce virtüöz var:)))hemde bi kaç ayda yetişmiş.. ne kaar sanslıyız..arkadaslar duygu meeselesine gelince;annem bana küçükken ninniler söylerdi hayal meyal hatırlıyorum duyuncada etkileniyorum duygulanıyorum..annem bir virtüöz mü???virtüözite bence teknik bir terimdir..vede enstrümana olağanüstü bir hakimiyeti ifade eder..ben bu arkadasa virtüoz demem..diyen desin..saygılar... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|