| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
zeynoo

|
Tarih: Çrş Tem 19, 2006 4:20 pm Mesaj konusu: Arabesk Müzik |
|
|
|
|
| Sizce Arabesk Müzik bir yaşam biçimi midir? |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
Ozan Rüzgar

|
Tarih: Çrş Tem 19, 2006 4:35 pm Mesaj konusu: galiba öyle |
|
|
Galiba öyle. Bu konuda en iyi cevabı sanıyorum sosyologlar verecektir. Onların çoğunun verdiği cevaplar bu yönde. Ayrıca arabesk'in sadece Türkiye ye özgü olduğunu da zannetmiyorum. Kent kültürüne tamamen adapte olamayan -ki bu konuda bu insanların aşağılanması horgörülmesi de yanlış bir tutum- köy kültürü insanlarının yarattığı birşey. Bakın Almanya'ya giden bizim ve diğer geri bıraktırılmış ulusların insanlarının orada oluşturmuş oldukları kültür ve yaşam şekli de odur. E ne yapsalardı bu insanlar. Bir şekilde eski ve yeniyi kaynaştıracaklardı. Tam anlamıyla kent kültürünü özümseyebilmek için ingilizlerin dediği gibi orada 100 yıldır yaşıyor olmalıydılar. Yerleşik yaşama geçme dönemi gibi...
Mesela Türkiye'de hala yeni tanıştığımız insanlara -çoğunluk böyle yapıyor özellikle de yaşlılarımız- "Nerelisin?" sorusu soruluyor. Bu bir kimlik sorusu aslında. Bir genelleme sorusu... Ama bir gerçekte var ki Feodal Kültürün yani kır yaşamının bir uzantısı..
Ben yazdım sıra okuyanlarda ... Bu bir başlangıç olsun e mi ... _________________ http://bisgen.blogspot.com/
http://mybisgen.blogcu.com/
http://bisgen.wordpress.com/
GELME ! NASIL OLSA GİDECEKSİN. AYAK SESLERİN YETER BANA |
|
| Başa dön |
|
 |
|
yalcinkayabegum

|
Tarih: Prş Tem 20, 2006 11:14 pm Mesaj konusu: evet |
|
|
| ARABESK YAŞAM BİÇİMİNİN MÜZİĞE OLAN YANSIMASIDIR. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
StrategyMaster

|
Tarih: Cum Tem 21, 2006 2:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
Arabesk diye bir müzik türü yoktur.Arap etkili müzik vardır.Müziğnizde Arap ezgileri Arap etkileşimi varsa yaptığınız müzik Arap etkili müziktir.Örnek olarak Çağrı filminin müzikleri verebiliriz.Yanılmıyorsam Kraliyet Orkestrası müzikleri yapabilmek için bir ay çölde yaşamışlardı.Arap müzikleri dinlemişler enstrumanları hakkında fikir sahibi olmuşlar ve Arap yaşantısını gözlemlemişlerdir.Sonuç olarak sountracklerden birinin ritmi deve yürüyüşünü andırır ve Arap etkisi hemen göze çarpar.
Türkiyede Arap etkili müzik Doğu ve Güneydoğudaki Arap etkisine istinaden halk tarafından tutulmuş ve gelişmiştir.Yoğunlukla Türk Halk Müziği ile bir potada eritilen Arap ezgileri Arabesk diye anılan müzik tarzını oluşturmuştur. _________________ Paco De Lucia John Williams hakkında seyircilere dönerek,"Müzik Dinlediniz".
John Williams Paco De Lucia hakkında Paco'ya dönerek"Tanrı gelseydi gitarı böyle çalardı." |
|
| Başa dön |
|
 |
|
yalcinro

Durumu : Offline
|
Tarih: Cmt Ağu 05, 2006 10:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
| ewet aynen öle bence sözler samimet içeriyo duygular damardan giriyo |
|
| Başa dön |
|
 |
|
hdivarci

|
Tarih: Cum Eyl 01, 2006 1:07 am Mesaj konusu: |
|
|
| teknik açıdan olmasa da tavır olarak arabesk ile rock arasında yakınlıklar olduğunu düşünüyom. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
violin melike

|
Tarih: Pzr Ekm 22, 2006 3:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
bazen kulaga hoş geliyo ama mutsuz olunca daha da mutsuz ediyo arap etkili müzikler hepsini bilirim ama dinlemem bunalıma sokuyo insanı zaten intihar edenlerin arabesk müzik eşliginde intihar ediyo ) _________________ BİR BAŞLARSAM NOTALARLA KOŞMAYA SANA YÜZLERCE ''SUS'' İNAN Kİ VIZ GELİR BANAGÖZLERİN İÇİME AKARSA OKYANUSLARCA BEŞ ÇİZGİ DÖRT ARALIK AZ GELİR BANA |
|
| Başa dön |
|
 |
|
efnan

|
Tarih: Çrş Ksm 01, 2006 2:13 am Mesaj konusu: |
|
|
duymak istemediğim bişi olduğu kesin _________________ ne yerdeyim ne gökte
aralarda kaldım hep.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
a leaf

|
Tarih: Çrş Ksm 01, 2006 2:23 am Mesaj konusu: |
|
|
bence her türlü müzik bir yaşam biçimidir sadece arabesk için geçerli değildir yanii..metal de rock da hiphop da punk da..v.b. _________________ ben değilim mesuliyet kabul etmem  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
paleoant

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
imgesiz

|
Tarih: Cmt Şub 24, 2007 3:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
| arabesk insanların içinde ki isyanı körelten kaderciliğe adım adım sevkeden bir etkendir müzikal değerden yoksun anlık ve bireysel açmazların bir ömre veya kitleye maledilmesini beraberinde getiren sinsi bir hastalıktır diyebilirim |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Conductor

|
Tarih: Sal May 01, 2007 9:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tabii ki diyebilirsin. Fakat güzel sözlerle süslenmiş, içeriksiz ve şuursuzca bir yorum yapmış olursun.
Bir yargıda bulunuyorsan; gerekçe göster aslanım. Farazi konuşuyorsun. Bu tür sözlerle ancak Güzel Sanatlar Liselerinde kız tavlarsın.
Hadi eyvallah... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
NoExit

|
Tarih: Çrş May 02, 2007 8:13 am Mesaj konusu: |
|
|
bunu sana acıklamam icin burası yetmez...daha uygun bir yerde acıklayabilirim... _________________ Yaşam durdu kapanıyor gözlerime dünya
Nerede mavi mutluluklar nerede sevdamız ve yarın umutlarımız
Hoşçakal sevgilim |
|
| Başa dön |
|
 |
|
mızıkcı-mızıkacı-kız

|
Tarih: Çrş May 02, 2007 10:13 am Mesaj konusu: |
|
|
Dinlediğini yansıtmayan insanlar da var, yansıtanlar da. Ayrıca bir çok kişi tek bir türe bağlı kalmıyorlar ki. _________________ YA GEL YA GELME NE FARK EDER İÇİMDE OL O BANA YETER!!!
OLMAYAN KİŞİME SEVGİLERİMLE... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
kesicik

|
Tarih: Çrş May 02, 2007 6:02 pm Mesaj konusu: KÜLTÜREL FARKLILIKLAR BAZINDA |
|
|
| ARABESK MÜZİK İÇİN ŞUNU SÖYLEYE BİLİRİM BU MÜZİK AVRUPADAKİ ROCK MÜZİĞİN YURDUMUZDAKİ BİÇİMİDİR(SOUND FARKLILIKLARI GÖZ ÖNÜNE ALINMAZSA ÇIKIŞI İTİBARİYLE) AYNI ZAMANDA ROCK MÜZİKDE OLDUĞU GİBİ BU TARZINDA İNSAN YAŞAMINA YÖNVERDİĞİNİ ANLARSINIZ :=) İSYAN TABANLI MÜZİKLERİN YERYER FARKLI TOPLUM YAPILARINDA FARKLI KALIPLAR VE DUYGULARLA ORTAYA ÇIKTIĞI ZATEN BİLİMSEL BİR GERÇEKTİR KONU İÇİN TEŞEKKÜRLER İYİ ÇALIŞMALAR :=) |
|
| Başa dön |
|
 |
|
tuğçe

|
Tarih: Cum May 04, 2007 6:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
| bncede içimizdekilerin yansıması.ama bnim içimn yansıması olmaz ..... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
selçuk

|
Tarih: Cum May 04, 2007 8:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
arabesk müziğin insanı intaharagötürmesi(götürüyorsa) sözlerinde yaşıyamamaklık taşıması müzğininde aynı doğrultuda gitmesi rock müziktede bazen özlem taşır ama müziği insanı hırslandırır.Doğrumu sence  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
severus

|
Tarih: Pts Hzr 04, 2007 11:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
ben katılıyorum hocam bazen en çılgın rock sözleri bile arebesk sözlerinden daha vurucu oluyo _________________ söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
__PDX__

|
Tarih: Çrş Tem 04, 2007 3:52 am Mesaj konusu: |
|
|
| Alıntı: |
arabesk insanların içinde ki isyanı körelten kaderciliğe adım adım sevkeden bir etkendir müzikal değerden yoksun anlık ve bireysel açmazların bir ömre veya kitleye maledilmesini beraberinde getiren sinsi bir hastalıktır diyebilirim
|
Tmm AraBesKiN SaVuNuCUsU DEğİLİm; MüZik AdıNa Bİ KRiTErdee DeğİLİm ama ŞukArDAr SööYLiiiM BıRak AraBesKi Bi SopAyA tEl Gerİp OnUnlAda MüZik YapSan YapıLan SonuÇtA Müzİktir Bir MüZİkaL DeğEri WArdIR . ..
SeN Ne TüR MüZik DinLioSun BilMioRum Ama ; SaNa Tek Bi İsİm WeRicEm "ORHAN GENCEBAY" NooLuR Bİ KAÇ ŞarKısINı DİnLe O ALtYApIlar İçİnDEkİlEri ŞarKınIN DinAMiğİnDE NAsıl OYnaDIğInI RiTİmLeRiNDEkİ GeçİşLerİnİ (ÖrN: 2/4 TeN 4/4e ) SoLoLAr DAkİ BLues KaLıPlaRInI NoTa BilGİsİnİn ŞaRKIdAKi AheNGi, KomAlAr vs.vs.vs. BirAs DİNlE OzAmaN MüZİkaL DeğErİ AnlArsIn(ıZ)
BuKAdAr Ön YarGIlI OLmaYalıM Yaa  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
sting21

|
Tarih: Çrş Tem 04, 2007 6:57 am Mesaj konusu: |
|
|
arabesk bır yasasm bicimi ben bu yasam biçimi bana gore kesınlıkle uzaktan yakından ilgisi yok ama dınemıyorum degıl cok sewerım ama kaset bitene kadar sonra hayatıma devam edrım _________________ PARMAK BASSAM OLMAZ |
|
| Başa dön |
|
 |
|
kesbic

|
Tarih: Cmt Tem 07, 2007 2:30 am Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar arabesk türkiyede elinizin tersiyle itemeyeceğiniz kadar geniş kitlesi olan bi tarz ama görüyorum ki genelde herkes sorulan sorudan uzaklaşarak arabesk dinleyenleri ve arabesk müziğin müzikal yanını eleştirmiş bakın yukarıda bi arkadaş orhan gencabay demiş bu ülkede orhan gencabay arabeskçi sıfatındayken ve bu adam o şarkıları yapıyoken arabes müziğe müzikal kalitesi olmayan bi tarz diyemeyiz (bence) ki bunun örnekleride arttırılabilir ha soruya gelince bence yanlızca arabesk değil nerdeyse her müzik tarzının yaşantımız üzerine bi yansıması vardı bence sokağa çıktığınızda etrafınıza bakın bi çok insanın hangi tarz müzik dinlediğini kestiremiyomuyuz? _________________ özgürlük emekister |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Cano

|
Tarih: Çrş Tem 11, 2007 8:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
| SİZİ BİLMEM AMA BENİM DİNLEMEYECEĞİM MÜZİK TÜRÜ=Arabesk |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Osman_E

|
Tarih: Sal Tem 31, 2007 10:55 am Mesaj konusu: |
|
|
| Bence aşam Tarzı Ama Arabesk İnsanın Mutlu Olduğu Anda Bile Dertli Yapar Gereksiz Bi Acı Hissedersiniz Üstünüze Gereksiz Bir hüzün doldurur |
|
| Başa dön |
|
 |
|
emretoprak84

|
Tarih: Pts Ağu 20, 2007 10:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
strategymaster +1000
arabesk muzık kalıtelımıdır dıyecek olursakda her muzık turunde ıyı kotu vardır tabe arabeskdede oyle kımın yaptıgına duzenledıgıne baglıdır ama mumkun oldukca uzagımdır sozlerınden oturu .... _________________ ı lıke opera favorıte tenor domıngo... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
berat27

|
Tarih: Pts Ağu 27, 2007 3:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
ben sevmiyorum ama dinleyenlere saygım buyuk...hepsi için yaşamın bir parçası arabesk.... _________________ Eğer onların peşinden gidecek cesaretiniz varsa,bütün hayalleriniz gerçek olabilir.... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|