| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
eMeel44

Durumu : Offline
|
Tarih: Cmt May 31, 2008 11:28 pm Mesaj konusu: anime ve manga |
|
|
|
|
Anime ve Manga Üzerine Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları
Anime ve Manga nedir?
Japon çizgi filmlerine anime adı verilir. Anime sözcüğü Fransızca'daki animation sözcüğünden türemiştir. Manga ise Japon çizgi romanlarına verilen addır.
Ben Manga'nın Japon çizgi filmi demek olduğunu sanıyordum...
Anime'nin Türkiye'deki ilk gelişme döneminde bu videoları satan dükkan sahipleri, hatalı bir kullanımla bu anime videolarını "Manga" adı altında sattıkları için günümüzde hala bazı kişiler Anime'leri Manga olarak adlandırıyorlar. Türkiye'de bu kişileri bu hataya düşüren şey ise eskiden bu video'ların birçoğunun dağıtımını Manga Entertainment adlı İngiltere kökenli bir şirketin yapıyor olmasıydı. Japon animasyonları sadece 80'lerden önce bazen "TV manga" or "manga eiga" olarak da adlandırılmıştır.
Anime'yi diğer çizgi filmlerden ayıran bir şey mi var?
Anime'ler normalde insanların anladığı şekilde çizgi filmler değillerdir. Çizgi film denilince insanların ilk aklına gelen şey Bugs Bunny, Tweety, Scooby Doo gibi çocuk zekasındaki animasyonlardır. Halbuki her yaş ve her zevke göre anime bulunmaktadır. Çocuklarla limitli değildir.
Neden Anime karakterlerinin büyük gözleri, uzun bacakları vardır? Bütün animeler böyle mi?
Bazı animelerde karakterlerin büyük gözleri, uzun bacakları vardır. Kimi insanlar bu çizimlerle alay ederler ama bilmedikleri şeyse bunun kökeninin Walt Disney olduğudur. İlk Walt Disney çizgi filmlerindeki karakterlerin büyük gözleri ve uzun bacakları vardı (Bambi vs....). Bu çizim tarzı bugün bazı batı animasyonlarında hala kullanılmaktadır. Örnek olarak ShowTV ve TRT'de yayınlanmış olan Genç Pocahontas'ı gosterebiliriz. Bu çizgi filmlerde de büyük gözleri, uzun bacakları olan karakterler kullanılmıştır ama bunlar anime değildir.
Walt Disney'den etkilenen Osamu Tezuka'nın yapmış olduğu animeler Disney'in bu tür çizimlerini kullanmışlardır ve bu uygulama bazı animelerde bügün de sürmektedir. Yani bu çizimlerin kökeni Japonların kısa olması değil, Walt Disney'in etkisidir. Bütün animelerde uzun bacak ve büyük göz kullanılmaz. Türkiye'de genelde sadece bu türde olan animeler yayınlandığı için bu konuda bilgisi olmayan insanlar böyle sanmakta. Eğer gerçekçi çizim istiyorsanız Ghost In The Shell, Jin-Roh gibi animeleri inceleyebilirsiniz.
Ama ben hep Japon'ların boy-göz takıntıları nedeniyle böyle şeyler yaptıklarını sanırdım...
Barbie Hawaii Doll
Bu takıntı az veya çok dünyadaki bütün ülkelerde, bütün ırklarda vardır. Peki neden? Tabii ki ideal insan tipinden. Yapılan bilimsel araştırmalar insanların bilinçaltını ve bilinç üstünü en çok etkileyen organın gözler olduğunu göstermiştir. Hatta yapılan cinsel araştırmalar karşı cinsi en çok etkileyen organın kadınların göğüsleri, popoları, erkeklerin omuzları olmadığını, karşı cinsin gözleri ve bakışları olduğunu kuşku getirmez bir şekilde ispatlamıştır. Uzun boylu olma isteği de Japonlara özgü değildir, boy ortalamaları ne olursa olsun tüm ülkelerdeki tüm ırklar için geçerlidir. Kiminde daha az, kiminde daha çok olabilir ama sonuçta bu evrensel bir istektir ve nedeni açıktır. Yani bütün insanların bilinçaltında ulaşmak istediği ideal insanın özelliklerinden biri de etkileyici gözlere sahip olmanın yanı sıra uzun boylu olmaktır. Sizce neden Barbie bebeklerinin uzun bacakları vardır? |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
HeLL1993

|
Tarih: Çrş Hzr 04, 2008 8:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
| güzelllllllllll |
|
| Başa dön |
|
 |
|
blaablaa

|
Tarih: Cum Hzr 13, 2008 11:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
bayılırım animeeeyee yaşadığım şehir nedeniyle manga denemekse hiç kısmet olmadı malesef ama animee! o başka izleyin izletin ben öyle yapıyorum hele full metal alchemist herkese tavsiyemdir  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
kalikarnas

|
Tarih: Cum Ağu 08, 2008 5:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
| göz konusuna kesinlikle katılıyorum |
|
| Başa dön |
|
 |
|
ceres

|
Tarih: Çrş Ağu 13, 2008 3:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
9 yıldır anime ve mangayla ilgileniyorum ve hayatımdaki yeri çok büyüktür ayrıca anime çizimi de yapıyorum ama istediğim mangalar maalesef çok ulaşılmaz zaten türkiyede manga çok kısıtlı  _________________ BeGüM
http://teenagers-fan.teensboards.com/forum.htm
arkadaşımın kurmuş olduğu küçük ve amatör bir forum sitesi ama geliştirmeye çalışıyoruz ve hepinizi bekliyorum  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
eylull

|
Tarih: Prş Ağu 14, 2008 1:21 am Mesaj konusu: |
|
|
animeler güzel yaa bide çizmesi karışık olmasa ne güzel olacak  _________________ _♪♫__V İ O L İ N İ S T¨°)(__εїз
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|