Üye Menüsü
  Kullanıcı Adı:

Şifre:

Her ziyaretimde otomatik giriş yap

[ Şifremi unuttum ]
 [ Üye Ol ]

Arama Yap

Gelişmiş Arama İçin
Fakülte GOOGLE

Mini Menü

Müzik Terimleri Sözlüğü
BACH Notaları
CHOPIN Notaları
BEETHOVEN Notaları
MOZART Notaları
VIVALDI Notaları
PAGANINI Notaları
PALESTRINA Notaları
TCHAIKOVSKY Notaları
ALBENIZ Notaları
SCHUBERT Notaları
HANDEL Notaları
TELEMANN Notaları
Klasik Gitar Notaları
Pano Klavuzu
Keman Dersi
Fakülte GOOGLE
Flüt Dersi

Google Önerileri

Dünya Sıralamasında -Fakülte-

anime ve manga

Başlığa cevap gönder    -> Kültür / Sanat Haberleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj

eMeel44

Üye

Durumu : Offline

MesajTarih: Cmt May 31, 2008 11:28 pm    Mesaj konusu: anime ve manga Alıntıyla Cevap Gönder

Anime ve Manga Üzerine Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Anime ve Manga nedir?

Japon çizgi filmlerine anime adı verilir. Anime sözcüğü Fransızca'daki animation sözcüğünden türemiştir. Manga ise Japon çizgi romanlarına verilen addır.

Ben Manga'nın Japon çizgi filmi demek olduğunu sanıyordum...

Anime'nin Türkiye'deki ilk gelişme döneminde bu videoları satan dükkan sahipleri, hatalı bir kullanımla bu anime videolarını "Manga" adı altında sattıkları için günümüzde hala bazı kişiler Anime'leri Manga olarak adlandırıyorlar. Türkiye'de bu kişileri bu hataya düşüren şey ise eskiden bu video'ların birçoğunun dağıtımını Manga Entertainment adlı İngiltere kökenli bir şirketin yapıyor olmasıydı. Japon animasyonları sadece 80'lerden önce bazen "TV manga" or "manga eiga" olarak da adlandırılmıştır.

Anime'yi diğer çizgi filmlerden ayıran bir şey mi var?

Anime'ler normalde insanların anladığı şekilde çizgi filmler değillerdir. Çizgi film denilince insanların ilk aklına gelen şey Bugs Bunny, Tweety, Scooby Doo gibi çocuk zekasındaki animasyonlardır. Halbuki her yaş ve her zevke göre anime bulunmaktadır. Çocuklarla limitli değildir.
Neden Anime karakterlerinin büyük gözleri, uzun bacakları vardır? Bütün animeler böyle mi?

Bazı animelerde karakterlerin büyük gözleri, uzun bacakları vardır. Kimi insanlar bu çizimlerle alay ederler ama bilmedikleri şeyse bunun kökeninin Walt Disney olduğudur. İlk Walt Disney çizgi filmlerindeki karakterlerin büyük gözleri ve uzun bacakları vardı (Bambi vs....). Bu çizim tarzı bugün bazı batı animasyonlarında hala kullanılmaktadır. Örnek olarak ShowTV ve TRT'de yayınlanmış olan Genç Pocahontas'ı gosterebiliriz. Bu çizgi filmlerde de büyük gözleri, uzun bacakları olan karakterler kullanılmıştır ama bunlar anime değildir.

Walt Disney'den etkilenen Osamu Tezuka'nın yapmış olduğu animeler Disney'in bu tür çizimlerini kullanmışlardır ve bu uygulama bazı animelerde bügün de sürmektedir. Yani bu çizimlerin kökeni Japonların kısa olması değil, Walt Disney'in etkisidir. Bütün animelerde uzun bacak ve büyük göz kullanılmaz. Türkiye'de genelde sadece bu türde olan animeler yayınlandığı için bu konuda bilgisi olmayan insanlar böyle sanmakta. Eğer gerçekçi çizim istiyorsanız Ghost In The Shell, Jin-Roh gibi animeleri inceleyebilirsiniz.

Ama ben hep Japon'ların boy-göz takıntıları nedeniyle böyle şeyler yaptıklarını sanırdım...
Barbie Hawaii Doll

Bu takıntı az veya çok dünyadaki bütün ülkelerde, bütün ırklarda vardır. Peki neden? Tabii ki ideal insan tipinden. Yapılan bilimsel araştırmalar insanların bilinçaltını ve bilinç üstünü en çok etkileyen organın gözler olduğunu göstermiştir. Hatta yapılan cinsel araştırmalar karşı cinsi en çok etkileyen organın kadınların göğüsleri, popoları, erkeklerin omuzları olmadığını, karşı cinsin gözleri ve bakışları olduğunu kuşku getirmez bir şekilde ispatlamıştır. Uzun boylu olma isteği de Japonlara özgü değildir, boy ortalamaları ne olursa olsun tüm ülkelerdeki tüm ırklar için geçerlidir. Kiminde daha az, kiminde daha çok olabilir ama sonuçta bu evrensel bir istektir ve nedeni açıktır. Yani bütün insanların bilinçaltında ulaşmak istediği ideal insanın özelliklerinden biri de etkileyici gözlere sahip olmanın yanı sıra uzun boylu olmaktır. Sizce neden Barbie bebeklerinin uzun bacakları vardır?
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Sponsor

HeLL1993

Üye

MesajTarih: Çrş Hzr 04, 2008 8:01 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

güzelllllllllll
Başa dön

blaablaa

Üye

MesajTarih: Cum Hzr 13, 2008 11:59 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bayılırım animeeeyee yaşadığım şehir nedeniyle manga denemekse hiç kısmet olmadı malesef ama animee! o başka izleyin izletin ben öyle yapıyorum hele full metal alchemist herkese tavsiyemdir Bravo Laughing Smile
Başa dön

kalikarnas

Üye

MesajTarih: Cum Ağu 08, 2008 5:18 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

göz konusuna kesinlikle katılıyorum
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger

ceres

Fakülteli (4)

MesajTarih: Çrş Ağu 13, 2008 3:31 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

9 yıldır anime ve mangayla ilgileniyorum ve hayatımdaki yeri çok büyüktür ayrıca anime çizimi de yapıyorum ama istediğim mangalar maalesef çok ulaşılmaz zaten türkiyede manga çok kısıtlı Sad
Başa dön
Üye profilini görüntüle Özel mesaj gönder Üyenin web sitesi MSN Messenger

eylull

Fakülteli (4)

MesajTarih: Prş Ağu 14, 2008 1:21 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

animeler güzel yaa bide çizmesi karışık olmasa ne güzel olacak Mr. Green

Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Başlığa cevap gönder  

1. sayfa (Toplam 1 sayfa)