| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
Szopen

|
Tarih: Çrş Şub 20, 2008 9:39 pm Mesaj konusu: Akort hakkında bi soru. |
|
|
|
|
Arkadaşlar piyanomun tek bir tuşunun tek bir telinin akortu kaçmıştı, bende akort anahtarı gibi bişeyle (lokma takımından kendim yaptım) bunu düzelltim ve oldu. Şimdi genel olarak piyanonun akort zamanı geldi. Ben digital piyanomdan ses alarak, teker teker telleri (silgiden bozma tel susturucularımda var ) akort yapsam olur mu? Yani digitalden do alıp donun ilk telini ve ondan yararlanıp diğer tellerini, re alıp re yi yapıcam. Bildiğim kadarı ile akortçular 5li 4lü yapıyorlar, ne fark var? yani ben sıra sıra yapsam sorun olur mu? Bu şekilde yapıldığında sesler inceldikçe akortun bozuk olucağını, piyano akortu yapmanın özel bir şey olduğunu duymuştum. Açıklaması nedir bunu? yani neden ses alarak sıra sıra yapınca olmaz diyorlar? |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor
|
|
 |
|
Szopen

|
Tarih: Prş Şub 21, 2008 3:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
Up.  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
NoExit

|
Tarih: Prş Şub 21, 2008 6:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
neden olmaz biliyormusun cunku oktav farkında ses frekansları degisir daha cok 4 lü 5 liler uzerinden ve 8 liler uzerinden yapılır..bunun nedenide bu aralıklarda frekans degisimi
yani kayması daha azdır??? _________________ Yaşam durdu kapanıyor gözlerime dünya
Nerede mavi mutluluklar nerede sevdamız ve yarın umutlarımız
Hoşçakal sevgilim |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Szopen

|
Tarih: Cum Şub 22, 2008 4:04 am Mesaj konusu: |
|
|
| Tamam ama direk digital piyanodan her tuşa aynı tuştan ses alıp yapsam? c5e c5 a4e a4 şeklinde? |
|
| Başa dön |
|
 |
|
Szopen

|
Tarih: Pts Şub 25, 2008 12:41 am Mesaj konusu: |
|
|
| Szopen yazmış: |
| Tamam ama direk digital piyanodan her tuşa aynı tuştan ses alıp yapsam? c5e c5 a4e a4 şeklinde? |
Bu sorunun cevabını bilen var mı? ona göre bu işe kalkışıcam  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
nocturnal_piano

|
Tarih: Cum Ağu 08, 2008 9:55 am Mesaj konusu: |
|
|
bence sen yapma biraz pahalı olur ama başkasına yaptır _________________ Şapkalarınızı çıkarın baylar, bir dahi geliyor. Şair olmak için kocaman ciltler doldurmak gerekmez; bir iki şiirle bu ünvana layık olabilirsin. Chopin de böyle şiirler yazmıştır”. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
gitar_a

|
Tarih: Cmt Eyl 06, 2008 6:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
E-Mail : ceylan_mustafa@yahoo.com
bu adresteki kişi piyano akordu konusunda uzman uygun fiyata da akord ediyor bizim dersanenin de piyanosuyla ilgileniyor her konuda yardımcı olur size
kendi kendinize biğşliler yapmayın fazla masraf çıkar sonra
İYİ GÜNLER _________________ gitar_a@hotmail.com
www.gitar-a.com |
|
| Başa dön |
|
 |
|
adil gürkan

|
Tarih: Cmt Eyl 13, 2008 10:12 pm Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşım ben ilk piyano mu senin gibi lokma takımından ve silgiden susturucularla yaptım bir oktavı akort cihazından aldıltan sonra oktav atlıyarak devam ettim küçük proplemler dışında fena da olmadı bi kaç tekrardan sonra da alışıyo insan merak etme sen madem klasik piyano kullanıyon devam et bence ama akortsuz ens.lede çalışma tabi  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|