Tarih: Pzr Hzr 10, 2007 10:23 am Mesaj konusu: 7 OKTAV SESİ OLAN KADIN
Arkadaşlar geçen müzik tarihi hocamla konuşurken bana bir isim söledi pianodaki 7 oktav sesi verebilen bir bayan nekadar gerçek ne kadar yalan bilemiyorum ama internette araştırdım bulamadım şayet sizin bilginiz varsa beni bilgilendirebilirmisiniz
Teknik olarak "1 oktav",iki ses arasındaki sekiz notalık ses dizisidir;piyano esas alındığında da kademeli olarak sekiz farklı oktav basamağı ortaya çıkar.Bu kavramlardan yola çıkarak,bir insanın 7 veya 8 oktavlık bir ses aralığına sahip olduğunu söylemek demek,bu insanın piyanodaki her bir notayı birebir taklit edebildiğini kabul etmek demektir;ki böyle bir çıkarım mantıksal olarak doğru olsa da teknik olarak doğru değildir.Müzik eğitmenlerine göre insan sesinin erişebileceği en yüksek seviye 5-5.5 oktav kabul edilirken;insan sesi tarafından 6,7 veya 8 oktava erişilmesi imkansızdır.Yine de,ciddi tartışmalara yol açan 2006'da yayınlanan Guinness Rekorlar Kitabındaki "bir insana ait en geniş ses aralığı" kategorisine göre en geniş aralığa sahip kadın sesi 8 oktav (Georgia Brown/ Brezilya), en geniş aralığa sahip erkek sesi de 6 oktav (Tim Storms/ABD) olarak kabul edildi.
alıntıdır. _________________ "Eğer güneşe akıllıca bakmazsak, karanlık içinde kalırız."
John MILTON
yok kuyruklu piano sanmıyorum _________________ BİR BAŞLARSAM NOTALARLA KOŞMAYA SANA YÜZLERCE ''SUS'' İNAN Kİ VIZ GELİR BANAGÖZLERİN İÇİME AKARSA OKYANUSLARCA BEŞ ÇİZGİ DÖRT ARALIK AZ GELİR BANA
Arkadaşlar yeri gelmişken allah aşkına izleyen var mı cevap versin Şarkı Söylemek Lazım yarışmasında Behzat Uygur ısrar etti de jüri üyeleri oktav göstermek namına uludular görenler var mıydı? )) _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...
Ya bunlar aklı sıra eleştiri yapıyor ya.Şu kadar oktav bu kadar oktav. Behzat zaten kaç programdır Emel Ulocak'a tutturuyordu şu oktav ne demek bir göstersenize diye o da hep reddediyordu.
Sonra büyük gün geldi... Erol Büyükburç kendine saydırmak için türlü rezilliklerle programı adeta süslerken bir ses alalım dedi hepsi bir akor tınlatmaya kalkıştılar.Tabiki büyük bir gürültü oldu herkes güldü.Bunun öncesinde de sesiyle oktav çıktı ama en ince seste kendini o kadar sıktı ki yine komik bir görüntü oluştu...Bize de eğlenmesi kaldı... _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...
Tarih: Sal Hzr 12, 2007 8:23 pm Mesaj konusu: 7 OKTAV SESİ OLAN KADIN
Ya arkadaşlar ben otür programları izlemek bile istemiyorum varya utanıyorumherkes bişiler yapıp kendilerini yüceltmek istiyor ama yapamıyorlar kendini rezil ediyolar ve ben onları izlediğim zaman şunu diyorum ya ben bu kadar düştümmü?O yüzden hiç izlemem ben o türevdeki programları ki zaten 6 ay oldu tv izlemeyeli
O programları izleyip kendine düştüm mü diye sorabilirsin Ama biz de zaten eğlenelim diye izliyoruz, ciddiye aldığımızdan değil. _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...
yA cem adrian içinde aynı şeyi söylüyorlar onun yaptığı detonelik mi yoksa oktavla mı alakalı fikri olan var mı ? _________________ "inanç geçeği bilmek istememektir".. (nietzsche)
ya şu vıdeoyu youtube'dan bulup ızlesek.ben hala bu rezıllığı merak edıyorum _________________ "Eğer güneşe akıllıca bakmazsak, karanlık içinde kalırız."
John MILTON
Hangi yarışma bu ben bilmiyorum.İzlemiyorum pek dek gelmiyor aslında.Zaten çok komik buluyorum, özellikle jürileri.Bir iki defa gittiğim misafirlikte izlemek zorunda kalmıştım ordan biliyorum.Çok saçma ya.Eleştiri yapıyorlar ama kendileride bilmiyorlar zaten neyin doğru olduğunu ezbere jürilik yapıyorlar.Oyun oynuyorlar gibi sanki Rezil oluyorlar farkında bile değiller galiba _________________ Le vent nous portera!!!!
bende bir iki kere su oran mıydı neydi adı böyle kız gibi konuşan bir adam var ona sinir oldum izlemiyorum bir anlayış oturmus ne kadar jüriyle tartışırsan halk o kadar destek oluyor sanırım bu oran mı neyse bu gibi adamları bilerek koyuyorlar ki ona buna satassın izlenme rekorları kırsın bende hiç izlemiyorum ne zamandır tv _________________ BİR BAŞLARSAM NOTALARLA KOŞMAYA SANA YÜZLERCE ''SUS'' İNAN Kİ VIZ GELİR BANAGÖZLERİN İÇİME AKARSA OKYANUSLARCA BEŞ ÇİZGİ DÖRT ARALIK AZ GELİR BANA
cem adrian canlı performans _________________ BİR BAŞLARSAM NOTALARLA KOŞMAYA SANA YÜZLERCE ''SUS'' İNAN Kİ VIZ GELİR BANAGÖZLERİN İÇİME AKARSA OKYANUSLARCA BEŞ ÇİZGİ DÖRT ARALIK AZ GELİR BANA
_________________ BİR BAŞLARSAM NOTALARLA KOŞMAYA SANA YÜZLERCE ''SUS'' İNAN Kİ VIZ GELİR BANAGÖZLERİN İÇİME AKARSA OKYANUSLARCA BEŞ ÇİZGİ DÖRT ARALIK AZ GELİR BANA