Tarih: Sal Tem 01, 2008 5:46 pm Mesaj konusu: sizce dünyanın en iyi piyanisti kim??Favoriniz kim?
arkadaşlar sizce dünyanın en iyi piyanisti kim?? keşke onun kadar iyi olsam diye imrendiğiniz bir piyanist var mı??? onun gibi olmayı hatta ondan daha iyi olabilmeyi hedeflediğiz biri.. _________________ Keşke noktalama işaretleri kadar insaflı olsaydı
parantez içine sığdırmaya çalıştığımız hayat;
''Tırnak içine alınmış hayatlarımız olsaydı''
yaşamı virgülle uzatabilseydik,
ve üç nokta koyabilseydik tüm sevgilerin önüne...
Her piyanisti farklı sebeplerden dolayı seviyorum ama Rubinstein benim resmen ruhumu arındırıyor... _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...
Fakat çalarken, sadece kendi stilimi oturtmayı tercih ederim... Kimse gibi olmayı değil... _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...
yaşayanlar arasından soruyorsan tek bir isim veremem. ayrıca piyano repertuarı ve piyanistler hakkında pek de uzman sayılmam ama dinlediğim ve beğendiğim piyanistler olarak; Ivo Pogorelich, Andras Schiff, Maria Joao Pires, Vladimir Ashkenazy, boris berezovsky, alfred brendel ve emanuel ax şeklinde bir "TOP 7" yapabilirim
ama gelmiş geçmiş piyanistler için sorarsan tek bir ismi rahatlıkla verebilirim : Sviatoslav Richter !
horowitz _________________ Şapkalarınızı çıkarın baylar, bir dahi geliyor. Şair olmak için kocaman ciltler doldurmak gerekmez; bir iki şiirle bu ünvana layık olabilirsin. Chopin de böyle şiirler yazmıştır”.
vladimir horowitz, evgeny kissin, sviatoslav richter, berezovsky, katsaris.. _________________ güneşli bir günde bile yağmuru hissettiren, ruhu çırılçıplak bırakan, asla üşümesine izin vermeyen; ama kendi çok üşüyen büyücü... chopin...
kendine has teknigi sayesinde piyanodan cikardigi ses ile devrim yapan fazil say benim favorim. hemen hemen caldigi butun eserlerin yorumu bence tam isabet.
caldigi parcalardan sarki soyler gibi zevk alabilmek icin yaptigi hareketler yanlis nota basmasina sebep olsada, yorumu ve tusesi dunyada bir numara.
marmara muzik bol. de dandik kuyruklu piyano ile verdigi konsede bile harika calmisti.
ikinci favorim lise de la sall.
ucuncu ise bennn............
Egoistliğin derin ve engin boşlukları ile birlikte, aynı derinlikteki hiçliğe şahit olmuş durumdayım, ondan neşelendim bu kadar... _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...
Valla dünyanın en iyi piyanistleri de bu durumu görseydi, benimle aynı fikirde olurdu inan bana... _________________ Sen ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır...
daha müzikle ilgilenmeye yeni başladım ama şu ana kadar dinlediğim piyanistlerde fazıl sayı çok beğendim gerçekten. özellikle kendi bestesi olan black earth, kendine has bi tarzı var çok begendimm.
Valentina Igoshina ise yorumunu çok beğendiğim bir piyanist özellikle çalarken mimikleri çok hoşuma gidıo _________________ piyano
yaşayan, gelmiş geçmiş en mükemmel piyanist kesinlikle FAZIL SAY! ben bu kadar piyanoyu adeta canlandıran bir piyanist görmedim! _________________ Everywhere,everytime,everything classical...on the piano!
Bu Bölümün Tüm Sayfaları | Sayfaya git 1, 2, 3Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indirebilirsiniz